Prośba o pomoc w wyborze prezentu

qunik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich.

Proszę o pomoc. Chciałbym mojej narzeczonej sprezentować na święta pulsometr. Wiem, że biega codziennie z telefonem i włączoną aplikacją endomondo. Wiem, że zależałoby Jej bardziej na zegarku na którym wyświetlany jest min. puls niż na pasie piersiowym. Czy zegarki dostępne na rynku mają możliwość połączenia z telefonem (i aplikacją endomondo) "on-line"? GPS w telefonie zapisywałby trasę, a pomiar pulsu z zegarka. Niestety nie znam się totalnie na tym sprzęcie i nie wiem co wybrać.

Z góry dziękuję za pomoc.
PKO
furek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ale zaraz, to chcesz pulsometr bez pasa piersiowego? Niby są, ale nie wiem jak to z dokładnością wygląda.
Co do łączności z GPSem z komórki - to trzeba by szukać wśród tzw. smartwatchy. Ale te znowu raczej nie mają pulsometrów, szczególnie takich bez paska.

Sprecyzuj jeszcze raz potrzeby - co ma robić zegarek (czy tylko wyświetlać puls, czy ma być z pasem piersiowym, czy ma się łączyć z endomondo, czy z telefonem macie już pas piersiowy do mierzenia pulsu?). I kwotę podaj, jaką chcesz przeznaczyć.
qunik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Powoli coś mi się wyjaśnia. Zegarek może być z paskiem piersiowym (chodziło mi, żeby nie był to sam pasek). Ma być możliwość łączenia z endomondo (lub eksportu jakoś do niego np treningów). Budżet to do 400zł.
raq
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

1. Pasek bluetooth do endomondo + ewentualnie zegarek smartwatch, by nie musieć wyciągać telefonu , by zobaczyć parametry biegu, w tym puls. Cena około 150zł za pasek plus zegarek od 250.

2. Zegarek z pulsometrem w pasku. Kupisz już za mniej niż 100zł. Minusem jest to, że parametry pulsu nie są przypisane do treningu jak to jest w opcji 1.

3. Zegarek gps z pulsometrem. Cena od 500zł.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ