Asics vs Adidas
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 35:15
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
zastanawiam się nad kupnem:
Adidas Response Cushion 22 M
asics GEL-Phoenix 6
czy miał ktoś styczność z tymi butami ? a może jakieś inne propozycje (w cenie ok. 200zł) ?
chciałbym nadmienić biegam codziennie 10-15km w szczególności asfalt ;/
Waga ok.70kg
Wzrost 176cm
zastanawiam się nad kupnem:
Adidas Response Cushion 22 M
asics GEL-Phoenix 6
czy miał ktoś styczność z tymi butami ? a może jakieś inne propozycje (w cenie ok. 200zł) ?
chciałbym nadmienić biegam codziennie 10-15km w szczególności asfalt ;/
Waga ok.70kg
Wzrost 176cm
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
Biegam w phoenixach 5.
Są to raczej buty z kategorii "żelazka", dość ciężkie klepacze kilometrów - trwałe, sporo amortyzacji (chociaż ja niecałe 60 kg ważę). Przebiegłem w nich 800 km i zużycia praktycznie nie widać (no dobra, przetarł się zapiętek - ale ja mam taką konstrukcję stopy, że w każdych butach go przecieram, nawet w cywilnych. A tutaj i tak 600 km wytrzymał, także się zdziwiłem, Zakleiłem plastrem przetarcie i biegam dalej :D).
Jeśli Twój czas na 10km z profilu jest aktualny i biegasz szybko - to nie jest but dla Ciebie. Ze stajni asiksa dla pronatorów zainteresuj się lepiej ds-trainerem (mam model 18 i jest dla mnie zdecydowanie ciekawszy, szybszy, bardziej dynamiczny niż phoenix) albo skyspeed. Można teraz wyrwać na promocjach, a to dobry but jest na szybsze bieganie i też trochę amortyzacji w sobie ma (moim zdaniem nada się nawet na maraton, połówkę w nim przebiegłem i całkiem ok).
--
co do ceny - ds-trainer 18 w outlecie asicsa kosztował mnie poniżej 250 pln, więc teraz pewnie nieco ponad 200 da się wyrwać. Chyba że 19 wyrwiesz - to też spoko.
Są to raczej buty z kategorii "żelazka", dość ciężkie klepacze kilometrów - trwałe, sporo amortyzacji (chociaż ja niecałe 60 kg ważę). Przebiegłem w nich 800 km i zużycia praktycznie nie widać (no dobra, przetarł się zapiętek - ale ja mam taką konstrukcję stopy, że w każdych butach go przecieram, nawet w cywilnych. A tutaj i tak 600 km wytrzymał, także się zdziwiłem, Zakleiłem plastrem przetarcie i biegam dalej :D).
Jeśli Twój czas na 10km z profilu jest aktualny i biegasz szybko - to nie jest but dla Ciebie. Ze stajni asiksa dla pronatorów zainteresuj się lepiej ds-trainerem (mam model 18 i jest dla mnie zdecydowanie ciekawszy, szybszy, bardziej dynamiczny niż phoenix) albo skyspeed. Można teraz wyrwać na promocjach, a to dobry but jest na szybsze bieganie i też trochę amortyzacji w sobie ma (moim zdaniem nada się nawet na maraton, połówkę w nim przebiegłem i całkiem ok).
--
co do ceny - ds-trainer 18 w outlecie asicsa kosztował mnie poniżej 250 pln, więc teraz pewnie nieco ponad 200 da się wyrwać. Chyba że 19 wyrwiesz - to też spoko.
biegam ultra i w górach 

-
- Rozgrzewający Się
z tego co wyczytałem w internecie to phoenix jest dla stopy neutralna/pronująca przy wyborze butów staram się szukać neutralnych gdyż nw jaką mam stopę bo w okolicy nie ma gdzie sprawdzić ;/ poprzednie buty jakie miałem to reebok dualfusion no i adidas durmo 5m Neutralna/Supinująca i wszystko było ok.. 0 kontuzji
Myślę jeszcze teraz kupić sobie treningówki dobra amortyzacja itd.. a na wiosnę strzelić sobie jakieś startówki
Myślę jeszcze teraz kupić sobie treningówki dobra amortyzacja itd.. a na wiosnę strzelić sobie jakieś startówki

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
To bierz lepiej (po przymiarce oczywiście) ds-trainery. One są tak samo niby pronacja-neutral, ale to pic na wodę tak naprawdę. Phoenixy olej. Startówki - ale to tylko do startów, do treningów będziesz potrzebował innych butów i to też szybszych/dynamicznych, bo przecież przy takim bieganiu (35 na dychę) to nie będziesz klepał kilometrów po 5:30-6:00... Po drugie - startówki praktycznie amortyzacji nie mają więc jak nagle z "papcia" wbijesz się na bieg 10km do startówki to hmmm - będziesz szok i co najmniej ból łydek. Ja czułem przejście z phoenixów na ds-trainer, nie wyobrażam sobie jakbym miał na co dzień biegać w czymś tak amortyzowanym i nagle 10km na maksa w startówce. Skończy się tym, że będziesz w tej startówce klepał każdy trening inny niż BS, co trochę wypaczy Ci sens startówki.
biegam ultra i w górach 

- krzysztof jot
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Ten Adidas to jedna z najlepszych "podeszw" i nieco budżetowa cholewka. Miałem kilka dni - specjalnie do porównania - generalnie niewielka różnica od Supernova Glide 6, bardzo fajny but za niewielkie pieniądze.
Zresztą - ma doskonałe recenzje - zobacz http://www.solereview.com/adidas-response-boost-review/
Zresztą - ma doskonałe recenzje - zobacz http://www.solereview.com/adidas-response-boost-review/
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:27
- Życiówka w maratonie: 2:49:35
Biegam w ds trainer 19 i zdecydowanie mogę Ci go polecić. Bardzo dobry but treningowo - startowy, dynamiczny jednocześnie posiadający niezłą amortyzację. Na szybsze treningi czy starty w zawodach nadaję się akurat. Na necie teraz dużo wyprzedaży więc możesz go dostać w naprawdę niezłej cenie, chociażby tutaj:
http://www.dobiegania.pl/buty-do-biegan ... At8d8P8HAQ
Nie wiem dokładnie w jakim tempie biegasz te kilometry w tygodniu ale do wybiegań czy wolniejszego truchtania polecam jakąś treningówkę ale tutaj ciężko polecić coś jak nie wiadomo jaki masz typ stopy.
http://www.dobiegania.pl/buty-do-biegan ... At8d8P8HAQ
Nie wiem dokładnie w jakim tempie biegasz te kilometry w tygodniu ale do wybiegań czy wolniejszego truchtania polecam jakąś treningówkę ale tutaj ciężko polecić coś jak nie wiadomo jaki masz typ stopy.
-
- Rozgrzewający Się
dziękuję panowie za odpowiedz 
jeśli chodzi o asics'y to na moją stopę znalazłem za 270zł rozmiar 45
jeszcze troszkę poszukam i popytam jeśli na jakieś się zdecyduję dam odpowiedź jeszcze raz Dziękuję i pozdrawiam

jeśli chodzi o asics'y to na moją stopę znalazłem za 270zł rozmiar 45
jeszcze troszkę poszukam i popytam jeśli na jakieś się zdecyduję dam odpowiedź jeszcze raz Dziękuję i pozdrawiam

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tylko tego asicsa to przymierz wcześniej - bo ds trainer ma zdecydowanie mniej miejsca w palcach niż typowe treningówki i możesz mieć problem. Ja biegam w ds trainer 18 jak pisałem i jest ok, ale jak w decathlonie mierzyłem ten sam rozmiar ale model 19, to bym go nie kupił - bo już podczas mierzenia czułem nacisk cholewki na palce od góry.
A jak szukasz czegoś uniwersalnego (bo tak wnioskuję) to spójrz w kierunku nike lunarglide 5. Teraz "5" są przecenione na necie, pewnie znajdziesz tanio. Nie biegałem w tym, ale ludzie generalnie chwalą więc wskazuję model.
A jak szukasz czegoś uniwersalnego (bo tak wnioskuję) to spójrz w kierunku nike lunarglide 5. Teraz "5" są przecenione na necie, pewnie znajdziesz tanio. Nie biegałem w tym, ale ludzie generalnie chwalą więc wskazuję model.
biegam ultra i w górach