Przy podanym zestawie rzeczy jesteś klasycznie ugotowany.
Koszulka Nike, którą podałeś to zwykła szmata. Sam taką posiadam i przyznam bez bicia, że skusił mnie marketingowy bełkot o tej koszulce. Tylko ze ja biegam w niej wiosną lub jesienią i jest to jedyna rzecz jaką mam na górze. Pomimo to pocę się w niej jak świnia bo ona nie oddycha. Wyrzucone pieniądze w błoto.
Polar ? A po co ? Zagotujesz się jak lokomotywa.
Kurtka ? Jedyne co można o niej powiedzieć to że jest tania. I nic więcej. Producent bardziej kojarzy się z ciuchami dla młodzieży z gimnazjum niż na trening.
Podpowiem Ci podobnie jak innemu koledze w jego wątku bo idzie zima i wiele osób chce ją pożytecznie a co ważniejsze zdrowo przepracować.
Do biegania powyżej +5 potrzebujesz tzw. cienką potówkę z długim rękawem plus wiatrówka typu :
http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/ ... _race.html
To tylko przykład i niczego tu nie promuję, żeby sprawa była jasna
Chodzi o to aby była cienka, jednowarstwowa, z wysokim kołnierzem plus jakieś kieszenie, do tego oddychająca i nie przepuszczająca wiatru. To sama membrana bez zbędnych materiałów i przez to lekka.
Poniżej +5 stopni zakładasz grubą potówkę i wiatrówkę. Biegasz komfortowo w lekkich rzeczach i się nie gotujesz
Potówka to materiał chłonący wilgoć i który trzyma ją w izolacji od ciała. Koszulka Nike jak już powiedziałem do tego się nie nadaje. Materiał jest gówniany.
Potówki cienkie, średnie, grube znajdziesz m. in. pod linkiem, który podałem ale poszukaj gdzie Ci bardziej wygodnie. To musi być materiał o jakiejś strukturze kanalików a nie jak bawełniana szmata.