Kurtka na teraz i na zimę.

running321
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam was. Na wstępie zaznaczę, że do najbogatszych w tym kraju nie należę i jeśli się tylko da to próbuję jakoś oszczędzać :usmiech:

Ostatnio byłem w decathlonie, ale nie jestem pewien czy ta kolekcja która aktualnie jest na wieszakach obejmuje zimę która niedługo ma nadejść... Są kurtki za 50zł które nawet nie przypominają kurtek, oraz bluzy które rzekomo mają trzymać ciepło. I teraz pytanie do was, czy w takich bluzach jak np. ta http://www.decathlon.pl/bluza-do-biegan ... 80382.html biega sie w zimę przy temperaturach na minusie?

Chciałem kupić kurtkę w której będę mógł śmigać przy temperaturze +5st i np. dokładając jakiś podkoszulek z długim rękawem móc biegać przy temp. -5st. Może macie jakieś inne kurtki, ale żeby ta cena to było z max 100-120zł...
PKO
cinkownik
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 43:56
Życiówka w maratonie: 4:02:13

Nieprzeczytany post

Biegalem w takiej kurtce, która "nawet nie przypomina kurtki" i przy -15 i przy +5. Ona ma chronić przede wszystkim od wiatru, a żeby nie zmarznąć zakładasz odpowiednią do pogody ilość warstw pod spód.
5 km - 21:07 (Gdańsk, 25.04.2015)
10 km - 43:39 (Gdynia 11.11.2014)
HM - 1:39:25 (Gdańsk 26.10.2014)
M - 3:54:47 (Gdańsk 17.05.2015)
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

running321 pisze:Witam was. Na wstępie zaznaczę, że do najbogatszych w tym kraju nie należę i jeśli się tylko da to próbuję jakoś oszczędzać :usmiech:

Ostatnio byłem w decathlonie, ale nie jestem pewien czy ta kolekcja która aktualnie jest na wieszakach obejmuje zimę która niedługo ma nadejść... Są kurtki za 50zł które nawet nie przypominają kurtek, oraz bluzy które rzekomo mają trzymać ciepło. I teraz pytanie do was, czy w takich bluzach jak np. ta http://www.decathlon.pl/bluza-do-biegan ... 80382.html biega sie w zimę przy temperaturach na minusie?

Chciałem kupić kurtkę w której będę mógł śmigać przy temperaturze +5st i np. dokładając jakiś podkoszulek z długim rękawem móc biegać przy temp. -5st. Może macie jakieś inne kurtki, ale żeby ta cena to było z max 100-120zł...
Musisz sam wypraktykować niestety. Kurtki za 50 z decathlona to typowe wiatrówki, ale jeśli pod to się ubierzesz odpowiednio to jako zewnętrzna warstwa ok. Zastanów się (przymierz), czy jesteś zwolennikiem bluz z kapturem. Ja nie jestem. Jestem za to zwolennikiem odzieży termicznej z lidla - dla mnie działa, jak ma działać, jest ciepło, odprowadza nadmiar wody i ogólnie ok. Koszulkę termo długi rękaw kupiłem za 44 pln. Myślę, że na początek możesz kupić sobie taki zestaw (koszulka termo długi rękaw w lidlu) + wiatrówkę za 50 pln. Razem za 3 ciuchy Ci wyjdzie 94 pln i będzie to uniwersalne i na pewno na odpowiednie na teraz. Później zobaczysz, jak będziesz temperaturę odczuwał, najwyżej coś pośredniego (zwykła bluza - w decathlonie są chyba za 70-80, w lidlu taniej) dokupisz - zaraz będą przeceny tych ciuchów. Lepiej na cebulkę 3 warstwy niż 1 "porządna" bluza.
biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Biegałem w tej bluzie zimą, jest fajna, elastyczna, w połączeniu z termo pod spodem było ok nawet w duży mróz...Ale jest to na pewno ciuch na większy chłód i pogodę bez wiatru....Chętniej biegam tak, jak koledzy piszą, czyli w 2-3 warstwach...Gdy jest na plusie to termo z długim i taka wiatrówka za 5 dych, jak chłodniej to wrzucam na termo jeszcze koszulkę techniczną...a jak bardzo mroźno, to termo+bluza+wiatrówka...Zimą nie sama tempratura jest najgroźniejsza, a wiatr, który obniża odczuwalną i Cię wychładza, więc wiatrówka jest nieodzowna, gdy wieje...
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
niedzielny_biegacz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 58:50

Nieprzeczytany post

Polecam tą kurtkę - nie kurtkę za 50 zł z Deca. To mój podstawowy ciuch na temperatury poniżej +10 stopni. Ubieram się tak:
od ok. +3 do +10 krótka koszulka tech i ta wiatrówka,
okolice zera do tych +3 koszulka z długim i komin na szyję i wiatrówka,
poniżej jeszcze dokładam grubszą koszulkę z długim rękawem.
Do tego najtańsze rękawiczki z Decathlonu do biegania, opaska ew. czapka i jest gites. Dwie zimy w tym przebiegałem. Oczywiście każdy ma własny próg zimna i może mieć inne preferencje ciuchowe, ale mimo że stać mnie na Nike, używam tej wiatrówki z Decathlonu i uważam, że jest świetna.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ