Buty do biegania dla zaawansowanego do 300 zł

Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam ,
Poszukuję butków do biegania zaawansowanego , po asfalcie biegam 3x w tyg. po 10 - 10 - 15 km. Chce 300 zl dać max na buty.Posiadam ASICS GEL FLASHPOINT WHITE GRN SS14 , ale muszę oddać na gwarancje bo w lewym bucie pękła siatka :(. Linki mile widziane do butków. Pozdrawiam
NEVER GIVE UP
PKO
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z całym szacunkiem, ale jeśli dobrze odczytuję Twoją stopkę z Run-log, to żadne specjalne buty nie są Ci potrzebne. Do biegania po asfalcie w tej intensywności z powodzeniem wystarczą buty ze średniej półki typu Nike Lunarglide, Pegasus, Asics Pulse, Nimbus, New Balace 870 itp. W tym budżecie być może będziesz wolał złapać coś z modeli zeszłorocznych. Teraz jest dobry czas na zakupy, koniec sezonu, więc leć do sklepu i bierz co Ci przypasuje.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
pitgw
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Nie bierz tego zbytnio do siebie kolego, ale pisząc o sobie jako o zaawansowanym, mając czas na 10 km - 52 min. :hejhej: ... Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pitgw pisze:Nie bierz tego zbytnio do siebie kolego, ale pisząc o sobie jako o zaawansowanym, mając czas na 10 km - 52 min. :hejhej: ... Pozdrawiam
Powiem Ci tak kolego nie jest to zaktualizowane tyle Ci powiem mój czas na 10 km to 47 - 50 min , a to jest życiówka na trasie atestowanej i wyszło 52 min i tak jest wpisane ale przeczytaj tytuł wątku a później pisz. Pozdtawiam
NEVER GIVE UP
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to nadal nie jest żaden zaawansowany poziom, nie wprowadzaj forumowiczów w błąd. zaawansowany biegacz ma na dychę grubo poniżej 40 minut.

trochę pokory kolego.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Szybki90 pisze:
pitgw pisze:Nie bierz tego zbytnio do siebie kolego, ale pisząc o sobie jako o zaawansowanym, mając czas na 10 km - 52 min. :hejhej: ... Pozdrawiam
Powiem Ci tak kolego nie jest to zaktualizowane tyle Ci powiem mój czas na 10 km to 47 - 50 min , a to jest życiówka na trasie atestowanej i wyszło 52 min i tak jest wpisane ale przeczytaj tytuł wątku a później pisz. Pozdtawiam
Takim tonem to pomocy na pewno nie uzyskasz. Wprowadzasz ludzi w błąd - w rezultacie zaawansowani wchodzący w Twój wątek się irytują, a ludzie na Twoim realnym poziomie tutaj nie zajrzą. Żeby nie być gołosłownym: zaawansowani biegacze (dla mnie mocno poniżej 40 minut na 10km i HM w granicach 1:30 i niżej) często szukają już butów treningowo-startowych lub w ogóle startówek - Ty z takich butów nie wyniesiesz niczego poza irytacją bo taka startówka rozwali Ci się sporo szybciej niż normalne buty. Kup coś w stylu Asics Pulse albo Nike Lunarglide i będzie ok.

PS I nabądź trochę pokory, bo przykładowo ja w tym roku mam nabiegane sporo więcej od Ciebie, startując na zawodach "dla picu" życiówki mam sporo lepsze i daleko mi do nazywania się "zaawansowanym". Póki co uważam się za średniego amatora. Jak zejdę na 10km w okolice 39-40 minut i HM poniżej 1:30 to uznam się za zaawansowanego amatora. A po kolejnych minutach w dół za zaawansowanego biegacza. Tobie proponuję podobnie.
biegam ultra i w górach :)
pit78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

asics hyperspeed 6
ale dobre są tez ekiden 50 - onegdaj nabiegałem w nich 41 minut w Trzebnicy ;)
Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:to nadal nie jest żaden zaawansowany poziom, nie wprowadzaj forumowiczów w błąd. zaawansowany biegacz ma na dychę grubo poniżej 40 minut.

trochę pokory kolego.
Kolego temat wątku inny skończ. POZDRAWIAM

PS.Nie chodziło mi o mega zaawansowane buty jak startówki itd. źle napisałem.
Ostatnio zmieniony 07 lis 2014, 13:35 przez Szybki90, łącznie zmieniany 1 raz.
NEVER GIVE UP
Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marek84 pisze:
Szybki90 pisze:
Takim tonem to pomocy na pewno nie uzyskasz. Wprowadzasz ludzi w błąd - w rezultacie zaawansowani wchodzący w Twój wątek się irytują, a ludzie na Twoim realnym poziomie tutaj nie zajrzą. Żeby nie być gołosłownym: zaawansowani biegacze (dla mnie mocno poniżej 40 minut na 10km i HM w granicach 1:30 i niżej) często szukają już butów treningowo-startowych lub w ogóle startówek - Ty z takich butów nie wyniesiesz niczego poza irytacją bo taka startówka rozwali Ci się sporo szybciej niż normalne buty. Kup coś w stylu Asics Pulse albo Nike Lunarglide i będzie ok.

PS I nabądź trochę pokory, bo przykładowo ja w tym roku mam nabiegane sporo więcej od Ciebie, startując na zawodach "dla picu" życiówki mam sporo lepsze i daleko mi do nazywania się "zaawansowanym". Póki co uważam się za średniego amatora. Jak zejdę na 10km w okolice 39-40 minut i HM poniżej 1:30 to uznam się za zaawansowanego amatora. A po kolejnych minutach w dół za zaawansowanego biegacza. Tobie proponuję podobnie.

Dobra dobra skończ Panie kolego mecenasować. Chodziło mi o dobre buty może źle to nazwałem ,że zaawansowanego nie chodziło mi o to ,że startówki itp na poziom mega wysoki.
NEVER GIVE UP
Awatar użytkownika
Szybki90
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pit78 pisze:asics hyperspeed 6
ale dobre są tez ekiden 50 - onegdaj nabiegałem w nich 41 minut w Trzebnicy ;)
Jako jedyny zrozumiałeś o co mi chodzi tylko też nie chodzi mi o startówki itd. bo to nie ten poziom. Robie po 30 km tygodniowo.
NEVER GIVE UP
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ