Poręczna czołówka dla biegacza Mactronic M-FORCE MX-110-HL

MaCko
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hejka,

Niedawno miałem okazję biegać z latareczką Firmy Mactronic. Macie kilka słów ode mnie.
Fajna zabawka ;)
http://www.uzaleznionyodruchu.pl/2014/1 ... -test.html
Ostatnio zmieniony 06 lis 2014, 11:25 przez MaCko, łącznie zmieniany 1 raz.
PKO
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

Nie miałem tej latarki w ręku ale z Twojego opisu wynika, wbrew postawionej przez Ciebie tezie, że do biegania to ona się jednak nieszczególnie nadaje. W każdym razie, w segmencie pow. 100zł spokojnie można znaleźć coś o wiele bardziej dopasowanego do naszej dyscypliny.

Podstawowym mankamentem jest to, że większość światła jest emitowana w postaci bardzo skupionej wiązki. Dzięki temu bez kłopotu dostrzeżemy obiekt w odległości kilkudziesięciu metrów, ale potkniemy się o wystający z ziemi konar.

Dobra czołówka dla biegacza MUSI być w stanie generować światło rozproszone. Jasność jest parametrem drugoplanowym, szczególnie, kiedy cała ta para idzie w gwizdek pod postacią wąskiego słupa światła.

PS. Popraw link.
MaCko
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Powiem Ci szczerze, że mam mieszane uczucia odnośnie tego snopa. Przy odpowiednim ustawieniu mamy widok na obiekty daleko, a z rozproszonego światła widzimy pod nogi. Jednak, przy złym może przeszkadzać. Zrobiłem zdjęcia jak świeci i ile oświetla i myślę, że każdy może sam ocenić, czy to jest to, czego oczekuje.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ