mam w swoim mieście msport przyrząd w którym jest dobór obuwia, ale zachodząc tam jest dziewczyna która wie o dziwo mniej niż ja i nie mam fachowej porady....
1. powierzchnia twarda
2. 10km 3 razy w tygodniu
2A. obuwie chciałabym na okres wiosna lato jeslień napewno nie zimowe szukam dlatego że promocyjnie można coś fajnego dorwać

3. Buty-treningowe-damskie-Steady-VII-Nike te mam obecnie w których biegałam skakanka areobik podeszwa przy piecie zdarta jest od zewnątrz a śródstopie od zewnątrz środek i palce
4. według odcisku mam stopę normalna lekko pronującą
5. buty-asics-gel-pulse-5-t3d6n-6201 te asicsy mierzyłam ale moje pierwsze odczucie było złe ze wględu na to że czułam jakbym na obcasie miała biegać i materaiał szorstki i mimo wszystko wydawały się ciężkieprzy rozmiarze38
buty które znalazłam:
1. under-armour-buty-do-biegania-assert-iv-38 wygrywa wygląd
2. under-armour-buty-w-mantis-fiolet-1247997-r-38 czerwona podeszwa to miejsca wytarć moich starych butów czy to odpowiednie obuwie?
3. under-armour-buty-engage-czarne-1245159-r-38
(ogólnie under armour sa lekkim obuwiem czy mają wystarczająca amortyzację na długie dystanse?) gdzies na yt słyszałam że niektóre obuwia powinny mieć zastosowanie do maxx 7 km?)
4. buty-mizuno-wave-rider 17
5. asics-gel-excel-33-classic-women
6. buty-asics-gel-electro-33
proszę o poradę które mogłabym wybrać ewentualnie jakieś inne do polecenia ale do 300zł? na jaka firme patrzeć na jaka podeszwę zwracać uwage?