PULSOMETR CRIVIT - PROBLEM

MP1984
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Jakiś czas temu zakupiłem pulsometr w Lidlu marki CRIVIT, i mam pytanie do posiadaczy i użytkowników owego pulsometru, mianowicie czy wasze pulsometry mają "ciągły" pomiar pulsu ? o co chodzi mój pulsometr nie mierzy ciągle a raczej aktualizuje puls mniej więcej co 30-60 sek i nie wiem czy to jest normalne ? Poprzedni pulsometr jaki miałem mierzył puls w sposób ciągły bez żadnych przestoi ?
Proszę o wypowiedz i pomoc bo nie wiem czy go reklamować ?

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
PKO
Awatar użytkownika
gores87
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam. Nie użytkuję tego pulsometru ale wydaje mi się że to nie jest normalne. Jak to by się miało np. do biegania 30- 40 sek przebieżek. Wyglądało by to tak że po szybszym odcinku, biegniesz już wolniej a dopiero wskakuje Ci tętno z przebieżki. Ale jak mówię nie jestem posiadaczem tego zegarka i są to tylko moje domysły. Pozdrawiam
Obrazek
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To nie jest normalne. Mam pulsometr sprzed kilku lat (nie pamiętam, ale sprzed 3 lub 4) - dotychczas działa normalnie, aktualizuje na bieżąco.

Pytanie: jak długo masz swój pulsometr, jak długo/często był używany?
Opisywane przez Ciebie zjawisko przerabiałem raz cy dwa - przynajmniej u mnie (starszy model) takie są objawy jak kończy się bateria w pasku i trzeba wymienić (przez te kilka lat wymieniałem 2 razy baterię w pasku - wypada co mniej więcej 1,5 roku przy moim używaniu).
Natomiast kończącą się baterię w zegarku poznasz po "awarii" podświetlenia - ot jak się włącza podświetlenie to znikają cyfry na wyświetlaczu. Po wymianie baterii zegarek działa normalnie - tą wymieniałem dotychczas raz, wygląda na to że działa dłużej niż ta w pasku :)
biegam ultra i w górach :)
MP1984
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pulsometr zakupiłem ok 1-2 miesięcy temu, jeśli chodzi o użytkowanie to używam go 3-4 razy w tygodniu więc problem baterii mogę raczej wyeliminować :/
a czy może być to spowodowane temperaturą jaka jest obecnie na dworze ? czy może ona mieć wpływ na działanie bo używam go tylko podczas biegania na świeżym powietrzu ?
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

MP1984 pisze:Pulsometr zakupiłem ok 1-2 miesięcy temu, jeśli chodzi o użytkowanie to używam go 3-4 razy w tygodniu więc problem baterii mogę raczej wyeliminować :/
a czy może być to spowodowane temperaturą jaka jest obecnie na dworze ? czy może ona mieć wpływ na działanie bo używam go tylko podczas biegania na świeżym powietrzu ?
Nie ma znaczenia. Ja używałem swój nawet w ujemnych temperaturach, deszczu, śniegu itp ("na wierzchu", tj na kurtce, a nie pod rękawem) - nic mu się nie stało. Ja bym jednak wymienił baterię w pasku (bo nie wiadomo, co za syf Ci dali fabrycznie - a koszt baterii to kilka złotych) i jeśli to nie pomoże to reklamuj.
biegam ultra i w górach :)
Krystian123
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,
Wiem, że odkopuję baaaardzo stary wątek, ale czy autor znalazł rozwiązanie problemu?
Kupiłem pulsometr crivita okolo roku temu, pierwsze 3 mies. wszystko ok, potem komunikacja między zegarkiem a opaską stała się przerywana. Biegałem bez tego, jednak wróciłem do opaski 2 tyg. temu, wymieniłem baterie i w opasce i w zegarku, dalej duże przerwy i opóźnienia w komunikacji. Gdy trzymam zegarek bardzo blisko opaski zaczyna znów działać i nie wiem co zrobić, ma ktoś pomysł?
Dzięki
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ