POLAR RCX3 i problem z sensorem gps g5

Kuba354
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Jakiś czas temu kupiłem zegarek POLAR RCX3, w krótkim czasie dokupiłem do niego sensor gps g5. Sensor kupiłem na ebay, oznaczony był jako nowy tyle że bez opakowania instrukcji itp. sam sensor. Mam z nim teraz taki problem że wszystkie diody w sensorze sygnalizują że wszystko jest ok. ale urządzenie nie łapie sygnału gps (próbowałem w wielu miejscach i przez długi czas) i dodatkowo nie chce się sparować z moim zegarkiem.

Jakieś sugestie czy da się coś z tym zrobić ?
PKO
marb
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kuba354 pisze:Witam,

Mam z nim teraz taki problem że wszystkie diody w sensorze sygnalizują że wszystko jest ok. ale urządzenie nie łapie sygnału gps (próbowałem w wielu miejscach i przez długi czas) i dodatkowo nie chce się sparować z moim zegarkiem.

Jakieś sugestie czy da się coś z tym zrobić ?
W G5 dolna dioda wskazuje poziom naładowania (powinna migać na zielono) a górna sygnał GPS (po włączeniu miga na czerwono - wystarczy położyć sensor gdzieś na zewnątrz i po kilkunastu sekundach powinno złapać sygnał i zaczyna wtedy migać na zielono) - jak obie diody migają na zielono to znaczy iż jest sygnał gps i wszystko ok. Sparowanie z zegarkiem to inna sprawa - w MENU > Settings > Sport profiles > Running > GPS sensor > trzeba wybrać Search new (przy włączonymi i znajdującym się blisko G5 ) i po chwili powinno znaleźć sensor - jeśli nie to spróbować jeszcze raz.
Używam G5 z RCX5 ale w trójce będzie chyba tak samo.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ