Oznaczenia wymiarów

raq
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Powiedzcie mi proszę co oznacza wysokość stosu w butach? (Stack Height)

Np. przeglądając buty mam taki opis:

0mm heel-to-toe drop - to wiem
6mm Cush - to jak się nie mylę grubość podeszwy, tak? :)
10.5mm Stack Height - ??? Czy to wkładka?

Edit... Wywnioskowałem, że sztos to suma podeszwy z wkładką? Dobrze rozumuję? :D
PKO
Awatar użytkownika
blackfish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie. "Cush" to cushion, czyli wkładka gr. 6 mm. A "stack height" to odległość od stopy do podłoża. Pytanie tylko, czy liczona jest ona razem z tą wkładką czy bez. Jak podałbyś model buta było by prościej.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

6mm. wkładki jeszcze nie widziałem. To jest raczej grubość pianki amortyzującej. Reszta się zgadza.
Czyli 6 mm pianki + 4,5 mm bieżnika.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
raq
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

blackfish pisze:Nie. "Cush" to cushion, czyli wkładka gr. 6 mm. A "stack height" to odległość od stopy do podłoża. Pytanie tylko, czy liczona jest ona razem z tą wkładką czy bez. Jak podałbyś model buta było by prościej.
Choćby ten model http://www.amazon.com/Merrell-Gore-Tex- ... +shoes+men
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jest dokładnie tak, jak pisałem powyżej. (Ten but nie ma żadnej wkładki).
Bardzo fajny model, może nie koniecznie z Gore-Texem. Chyba że potrzebujesz je do bardzo konkretnych zastosowań i na zakup membrany decydujesz się znając wszystkie minusy z tym związane.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ