Wysokościomierz?

Awatar użytkownika
Crossman
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzieńdobry. Biegam trochę amatorsko po górkach i chciałem zapytać czy brać biegająca po górkach (górach)stosuje wysokościomierze? Czy jest sens nabyć drogą kupna :-) taki sprzęt? Wydaje mi się, że jest to dość ciekawy gadżet. Miło popatrzeć jakie różnice wysokości się pokonało... Jakie urządzenia stosujecie? Gdzie i w jakiej cenie są dostępne?
pozdrawiam
PKO
Laszlo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja używam w górach Suunto X6hr - masz tam dwie opcje w zależności od tego co robisz w górach i na czym Ci zależy: jedna to chronometr który dokładnie zapamiętuje profil trasy, tętno itp. (dobry do biegania po górach, jazdy na nartach lub nawet wspinaczek, jeżeli masz gdzie to potem zrzucić z zegarka... bo to jest pamięciożerne i najlepiej przerzucić to na komputer... którego możesz czasem w górach nie mieć :) ). Druga opcja jest pamięciooszczędna, zapamiętuje podejścia/zejścia, punkty które zapodasz itp. Zegarek ma też kompas oraz monitoruje "pogodę".
Laszlo
[url]http://www.laszlo.pl[/url]
Awatar użytkownika
Crossman
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki za odp. Jednak to dość wyrafinowany i drogi sprzęt dla amatorskich przebieżek. Ciekaw jestem czy np. tańsze modele są w miarę dokładne np. czy mają kompensację temperaturową wskazań wysokości?
A w ogóle to jakieś małe zainteresowanie moim pytaniem... to pewnie nie ma sensu z tym biegać :-)
Awatar użytkownika
Karola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Może to dlatego że tu więcej zwolenników biegania po płaskim ;)
Ja się rozglądałam, ale za licznikami rowerowymi z funkcją mierzenia wysokości i kąta nachylenia. I tu są typy tańsze i droższe.
Awatar użytkownika
Crossman
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Oj, na rowerek też by się przydał. Ale taki sprzęcik "na rękę" byłby bardziej uniwersalny.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ