Polar 210

Awatar użytkownika
meryt
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Biegam z Polarem S-210 podczas dzisiejszego treningu/biegałem sprawdzian 21.097m na stadionie/średnie tętno 163-165  na poszczególnych kilometrach prędkość poszczególnych kilometrów po 4.54 biegłem równo na 20km sporttester wykazał 210 przy minimalnym przyspieszeniu po 200m nagły spadek na 168 na 21 km. podobnie.Moje HRmax 189 biegłem sam.Sam.b.dobre co się dzieje?Pozdrawiam
grupa biegowa www biegajznami.pl
PKO
Awatar użytkownika
lecho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Po prostu pulsometr zwariował:)
Awatar użytkownika
meryt
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

czy   miał ktoś z forumowiczów podobny przypadek?
Stwierdzenie,że Polar zwariował jest zbyt obszerne,czy Twoim zdaniem tylko Polary S210 mają taką przypadłość.Pozdrawiam.
hol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

polary nieraz tak maja ,nie przejmuj sie biegaj dalej
GrzegorzP
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

meryt,
jak w moim s810 coś się stało z nadajnikiem, to oprócz innych przypadłości , pod linią wysokiego napięcia też mi pikował do >200.
Po wymianie nadajnika u Ryszarda wszystko OK, więc tak jak lecho myslę, że wina może być po stronie POlara.
Jeśli problem będzie sie powtarzał, skontakuj sie z Ryszrdem, na pewno pomoze.
pozdr.
GrzegorzP
SBBP.WAW.PL
Bohdan
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Biegam z Polarem S210 od niedawna i ... ostatnio miałem podobny przypadek. Patrzę na monitor spokojnie biegnąc a tu HR - 220 !!! Ponieważ sytuacja powtórzyła się już drugi dzień z rzędu zatanowiłem się co może być przyczyną. Stanąłem, poprawiłem pasek nadajnika (zacisnąłem mocniej) i pobiegłem dalej - kłopotów nie było.
W/g to była wina źle umieszczonego nadajnika-elektrod. Po prostu nie przylegały idealnie do ciała, ale będę dalej obserwował. Jeśli jeszcze raz monitor "zwariuje" i pokaże kosmiczny wynik - nic tylko kontakt z P. Ryszardem.
Życząc miłego biegania,
pozdrawiam
Bohdan
MOŻNA  WIELE - TRZEBA  TYLKO  BARDZO  CHCIEĆ
Awatar użytkownika
meryt
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

dzięki za wszystkie rady .Pozdrawiam.
michalk
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja jestem po rozmowie z P. Ryszardem, bo ostatnio jak jeździlem na rowerze to na zjazzdach pokazywal mi kosmiczne odczyty pulsu. Jak si okazuje poalry mają czasami problemy jeśli na nadajnik działa silny podmuch wiatru. Ale najważniejszą przyczyną było to, że luźna maeriał koszulki uderzał podczas jazdy z większymi prędkościami w środkową część nadajnika i powodował taki odczyty. Troche mnie to uspokoiło, ale sądzę że nadajnik kosztujący tyle co niektóre pulsometry nie powinien mieć takich ``minusów``.
Awatar użytkownika
meryt
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

mnie to nie uspokaja powoli zaczynam traktować pulsometr jako zbyt drogi bajer.Wyobrażcie sobie zegarek,który zamiast planowej godziny 13 pokazał 17 byłby dobry tylko na śmietnik.Nadajnik przemywałem po każdym treningu dociągnięcie paska było prawidłowe bo w przeciwnym wypadku nadajnik zsunie się.Korzeniowski w Atenach miał pasek przełożony przez koszulke  z tyłu aby się nie zsuwał z klatki piersiowej dociągnięcie paska było prawdopodobnie bardzo lużne .Nasuwa sie pytanie czy tak zapięty pulsometr daje poprawne wskazania chyba ,że jest to jakiś specjalny model.
Wnioskuje ,że był zapięty lużno mam pytanie używał czy
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ