Buty do biegania od 120 do 200 zł

Majorek89
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Pewnie bym znalazł temat pokrewny, a trochę tych postów jest. Poczytałem trochę o Pronacji neutralu i supinacji. U mnie z tego co zobaczyłem buty idą do wewnątrz więc powinienem szukać z pronacją i prawdopodobnie płaską stopą. Parę razy w sumie biegałem w nieodpowiednich butach porobiły się odciski i stąd pytanie jakie buty dobrać cena od 120 do 200, oczywiście lekkie wahania mogą być gdyby ktoś z Państwa miał godną propozycję.
Wszelkie rady i sugestie mile widziane.
Pozdrawiam
Mariusz
PKO
Majorek89
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

w sumie w jednym wątku wyczytałem, że Asics Gt 1000 byłyby wręcz idealne pod tym względem, czy coś można dobrać podobnego?
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Majorek89 pisze: Poczytałem trochę o Pronacji neutralu i supinacji. ...
Wszelkie rady i sugestie mile widziane.
Mariusz
Rada: zapomnij o tych pierdołach, o których czytałeś.
Sugestia: kup buty lekkie i wygodne.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Majorek89
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A jaka firma preferowana? Asics, Nike, New Balance?
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Majorek89 pisze:A jaka firma preferowana? Asics, Nike, New Balance?
To jakiś quiz?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Majorek89
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Na razie Pan mi w niczym nie pomógł, buty od zawsze mają być wygodne i dopasowane nie tylko w bieganiu, proszę nie pisać takich rzeczy, zaczynam przygodę z bieganiem, myślałem, że na forum bieganie są kompetentni ludzie :)
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I dlatego zadaje Pan im pytania typu "jakie buty lubię", używając przy tym równoważników zdań, żeby mogli wykazać się swoją kompetencją odczytując Pana intencje?
Tu jest odpowiedź na pytanie o firmę preferowaną.
A tu jest jeszcze szersza i bardziej obiektywna odpowiedź.
Pomogło w wyborze?
Do znalezienia odpowiedzi nie były potrzebne kompetencje z zakresu biegania, a jedynie umiejętność używania wyszukiwarki.
Awatar użytkownika
kliniasty
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Popieram w 100% to co Ci napisał kolega Kangoor5 . Buty mają być przede wszystkim wygodne i nie przeszkadzać w bieganiu.
Tym bardziej bym zapomniał , o jakiś systemach bajerach skoro dopiero zaczynasz przygodę z bieganiem.
Pójdź do sklepu przymierz but zobacz jak się Twoja stopa w nich czuje , a nawet potruchtaj kawałek po sklepie.
Mam znajomych którzy przebiegli po 3 maratony w butach z Lidla za 60 zł i są zadowoleni, rzecz jasna to nie jedyne buty jakich używają , ale próbuje Ci uzmysłowić jak należy podejść do wyboru obuwia. Jeśli to Twoje początki to przede wszystkim z... ROZSĄDKIEM
Świat jest za duży, żeby być małym...
Majorek89
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W Warszawie wiem, że jest Runners club, macie jeszcze jakieś sklepy godne polecenia?
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kolega bardzo sobie chwali sklep Jacka Gardenera na Ursynowie. Sam nigdy w nim nie byłem.
Majorek89
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ok, dzięki za wszystkie informację, tam pójdę i spróbuję coś dobrać.
valdi100
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1godz.10min.

Nieprzeczytany post

Ekiden 50 i będzie lekko i przyjemnie!
Majorek89
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Padło w końcu na Asics GEL-DS Trainer 18, trochę przekroczyło daną kwotę, ale mam nadzieję, że będę z nich zadowolony. Pozdrawiam :)
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A co Ty chcesz w tym biegać? I przede wszystkim: ile ważysz? Opiszę, bo posiadam: Te buty to prawie startówki są (na szybsze treningi też się nadadzą), generalnie jak ktoś lekki to od biedy można w tym biegać wszystko, ale na pewno nie wytrzymają tyle ile buty przeznaczone "do klepania kilometrów". Aha - podeszwa dość delikatna, trochę szybszego po parku pobiegłem i już podeszwa wygląda "na używaną" :) A poza tym to fajny butek - czuć power i noga aż rwie do przodu jeśli przesiadasz się z czegoś bardziej kapciowatego :D
biegam ultra i w górach :)
Awatar użytkownika
KrzysiekJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest

Nieprzeczytany post

Majorek89:
Jak ci się sprawują zakupione Asicsy?
Do tej pory biegałem w Pulsach, ale zastanawiam się czy nie przesiąść się na DS Trainery. Cena też zachęca - w Gdańsku w outlecie są po 199zł (duży wybór rozmiarów).
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ