Buty do biegania od 120 do 200 zł
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
Pewnie bym znalazł temat pokrewny, a trochę tych postów jest. Poczytałem trochę o Pronacji neutralu i supinacji. U mnie z tego co zobaczyłem buty idą do wewnątrz więc powinienem szukać z pronacją i prawdopodobnie płaską stopą. Parę razy w sumie biegałem w nieodpowiednich butach porobiły się odciski i stąd pytanie jakie buty dobrać cena od 120 do 200, oczywiście lekkie wahania mogą być gdyby ktoś z Państwa miał godną propozycję.
Wszelkie rady i sugestie mile widziane.
Pozdrawiam
Mariusz
Pewnie bym znalazł temat pokrewny, a trochę tych postów jest. Poczytałem trochę o Pronacji neutralu i supinacji. U mnie z tego co zobaczyłem buty idą do wewnątrz więc powinienem szukać z pronacją i prawdopodobnie płaską stopą. Parę razy w sumie biegałem w nieodpowiednich butach porobiły się odciski i stąd pytanie jakie buty dobrać cena od 120 do 200, oczywiście lekkie wahania mogą być gdyby ktoś z Państwa miał godną propozycję.
Pozdrawiam
Mariusz
-
- Zaprawiony W Bojach
Rada: zapomnij o tych pierdołach, o których czytałeś.Majorek89 pisze: Poczytałem trochę o Pronacji neutralu i supinacji. ...
Mariusz
Sugestia: kup buty lekkie i wygodne.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Zaprawiony W Bojach
To jakiś quiz?Majorek89 pisze:A jaka firma preferowana? Asics, Nike, New Balance?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
-
- Rozgrzewający Się
Na razie Pan mi w niczym nie pomógł, buty od zawsze mają być wygodne i dopasowane nie tylko w bieganiu, proszę nie pisać takich rzeczy, zaczynam przygodę z bieganiem, myślałem, że na forum bieganie są kompetentni ludzie 

-
- Zaprawiony W Bojach
I dlatego zadaje Pan im pytania typu "jakie buty lubię", używając przy tym równoważników zdań, żeby mogli wykazać się swoją kompetencją odczytując Pana intencje?
Tu jest odpowiedź na pytanie o firmę preferowaną.
A tu jest jeszcze szersza i bardziej obiektywna odpowiedź.
Pomogło w wyborze?
Do znalezienia odpowiedzi nie były potrzebne kompetencje z zakresu biegania, a jedynie umiejętność używania wyszukiwarki.
Tu jest odpowiedź na pytanie o firmę preferowaną.
A tu jest jeszcze szersza i bardziej obiektywna odpowiedź.
Pomogło w wyborze?
Do znalezienia odpowiedzi nie były potrzebne kompetencje z zakresu biegania, a jedynie umiejętność używania wyszukiwarki.
- kliniasty
- Wyga
Popieram w 100% to co Ci napisał kolega Kangoor5 . Buty mają być przede wszystkim wygodne i nie przeszkadzać w bieganiu.
Tym bardziej bym zapomniał , o jakiś systemach bajerach skoro dopiero zaczynasz przygodę z bieganiem.
Pójdź do sklepu przymierz but zobacz jak się Twoja stopa w nich czuje , a nawet potruchtaj kawałek po sklepie.
Mam znajomych którzy przebiegli po 3 maratony w butach z Lidla za 60 zł i są zadowoleni, rzecz jasna to nie jedyne buty jakich używają , ale próbuje Ci uzmysłowić jak należy podejść do wyboru obuwia. Jeśli to Twoje początki to przede wszystkim z... ROZSĄDKIEM
Tym bardziej bym zapomniał , o jakiś systemach bajerach skoro dopiero zaczynasz przygodę z bieganiem.
Pójdź do sklepu przymierz but zobacz jak się Twoja stopa w nich czuje , a nawet potruchtaj kawałek po sklepie.
Mam znajomych którzy przebiegli po 3 maratony w butach z Lidla za 60 zł i są zadowoleni, rzecz jasna to nie jedyne buty jakich używają , ale próbuje Ci uzmysłowić jak należy podejść do wyboru obuwia. Jeśli to Twoje początki to przede wszystkim z... ROZSĄDKIEM
Świat jest za duży, żeby być małym...
-
- Zaprawiony W Bojach
Kolega bardzo sobie chwali sklep Jacka Gardenera na Ursynowie. Sam nigdy w nim nie byłem.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
- Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
- Kontakt:
A co Ty chcesz w tym biegać? I przede wszystkim: ile ważysz? Opiszę, bo posiadam: Te buty to prawie startówki są (na szybsze treningi też się nadadzą), generalnie jak ktoś lekki to od biedy można w tym biegać wszystko, ale na pewno nie wytrzymają tyle ile buty przeznaczone "do klepania kilometrów". Aha - podeszwa dość delikatna, trochę szybszego po parku pobiegłem i już podeszwa wygląda "na używaną"
A poza tym to fajny butek - czuć power i noga aż rwie do przodu jeśli przesiadasz się z czegoś bardziej kapciowatego :D

biegam ultra i w górach 

- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
Majorek89:
Jak ci się sprawują zakupione Asicsy?
Do tej pory biegałem w Pulsach, ale zastanawiam się czy nie przesiąść się na DS Trainery. Cena też zachęca - w Gdańsku w outlecie są po 199zł (duży wybór rozmiarów).
Jak ci się sprawują zakupione Asicsy?
Do tej pory biegałem w Pulsach, ale zastanawiam się czy nie przesiąść się na DS Trainery. Cena też zachęca - w Gdańsku w outlecie są po 199zł (duży wybór rozmiarów).