Kalenji -czy to skarpetki uciskowe czy kompresory ?
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 01:05:25
- Życiówka w maratonie: brak
Kolega w tamtym roku kupił sobie parę skarpetek Kalenji. Ale na pierwszym ( i jedynym w nich ) treningu stwierdził ze strasznie go cisną w łydki, nie mógł biegać dopóki nie opuścił ich na kostki. A że powiedziałem mu iż zamierzał kupić właśnie kompresory to po prostu dał mi je . Mają napis KANERGY po jednej stronie a po drugiej SUPPORTIV . Rozmiar wypisany na stopie 39-42 . Czy to klasyczne kompresory czy skarpetki uciskowe ? Na pewno zakupię w październiku CEPy jako drugą parę .
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Są to skarpety pseudo kompresyjne - nie ma żadnych badań potwierdzających ich właściwości kompresyjne. Ja bym je zakwalifikował do skarpet uciskowych. Dobre na zimę żeby grzać nogę od stopy po kolano.Staszek60 pisze:Kolega w tamtym roku kupił sobie parę skarpetek Kalenji. Ale na pierwszym ( i jedynym w nich ) treningu stwierdził ze strasznie go cisną w łydki, nie mógł biegać dopóki nie opuścił ich na kostki. A że powiedziałem mu iż zamierzał kupić właśnie kompresory to po prostu dał mi je . Mają napis KANERGY po jednej stronie a po drugiej SUPPORTIV . Rozmiar wypisany na stopie 39-42 . Czy to klasyczne kompresory czy skarpetki uciskowe ? Na pewno zakupię w październiku CEPy jako drugą parę .