Wkładki do butów - pronacja?

Awatar użytkownika
skyisthelimit
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43:50
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich.

Biegam od 5 miesięcy, 4-5 razy w tygodniu spokojnie zwiększając obciążenie. Ważę 62kg ale to mniej ważne. Moimi pierwszymi butami są buty asics gel attract 2 i są do buty do biegania naturalnego. Wszystko jest spoko, buty jak najbardziej okej ale chyba nie do mojej stopy. Od dłuższego czasu czuje dyskomfort w okolicach kostki przy prawej nodze, nie jest to jakiś ostry ból, rozciągam się, wzmacniam mięśnie wszystko jest jak należy. Zrobiłem z ciekawości test wodny bo nie pamiętam czy przed zakupami tych butów nawet go robiłem. Nie wiedziałem nawet że to bieganie mnie tak wciągnie.

Zastanawiam się jaki mam typ stopy i kto by mógł pomóc w doborze wkładek do moich butów, widziałem w internecie takie oto wkładki
http://www.olimpius.pl/footdisc-currex- ... thlon.html

Test wodny
Obrazek

Zauważyłem również, że podczas biegu moja kostka schodzi do wewnątrz. Chciałem się spytać czy takie wkładki to całkiem idiotyczny pomysł czy nie lepiej byłoby się wybrać do jakiegoś sklepu by oni mi coś doradzili czyt. do fachowców? WIem że tu w internecie pisanie o takich rzeczach to głupota bo nikt nie wie co mi jest ale mimo mojego krótkiego stażu myśle że to pronacja. Co myślicie o tych wkładkach?

Wydaje mi się że wybrałbym 2C czyli pronacja, chociaż mam wątpliwości

Jeżeli zły dział to proszę o przeniesienie
Pozdrawiam
5km - 21:37
10km- 43:50
15km- 1h:04min:22sec
PKO
pilzz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44,39
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Nie kupuj wkładek.Biegaj dalej w neutralach.Pracuj nad techniką i wzmacniaj się.
Ja tam nie widze żadnej pronacji a wprost przeciwnie supinacja.
Masz zwykłe przemeczenie,chyba trochę szukasz dziury w całym,a takimi wkładkami to pewnie tylko doprowdzisz do poglębiania sie urazu.
Daj ciału trochę odpocząć,masz jeszcze krótki staz biegowy i właśnie zaczynaja powoli ujawniać się słabe punkty w ciele,które trzeba wzmocnić ćwiczeniami i rozciąganiem
marek84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: stara i nieaktualna
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z tego testu wodnego to chyba nie ma mowy o pronacji... Ja to mam klaps, jakbym podeszwę buta odbił :D
biegam ultra i w górach :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ