Pulsometr

Awatar użytkownika
Drewniacki
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jaki pulsometr wybrać dla początkującego kolarza i biegacza? Przyznam że myślę o jak najbardziej profesjonalnym treningu i dlatego pulsometr by mi się przydał. Ale cena za niektóre cacka tego typu przekracza moje skromne możliwości (nie zarabiam bo się uczę). Najpopularniejsze są pulsometry Sigmy (najłatwiej je dostać) ale chyba najbardziej doceniane Polary. Przyznam że zależy mi na takich funkcjach jak zakresy z alarmami przekroczenia, średnie i maksymalne tętno no i syoper długi (100h) z licznikem wieloma międzyczasami jak również opcje zwykłego zegarka (data, godz., alarm). Z kolej takie opcje jak prędkość czy kadencja do niczego mi nie są potzrebne (mam wszak swój licznik!).
Pan Skarżyński poleca w swojej książce pulsometry firmy TIMEX, ale na stronie producenta żadnego z nich nie znalazłem. Jest tylko jakiś psiekrewnie drogi pulsometr z GPSem który mi ani potrzebny (mapa i kompas wystarczą) ani w granicach moich możliwości cenowych (ponad 1000zł za zegarek? O nie, nie!).

Tak więc jakby mi mógł ktoś coś polecić, doradzić byłbym zobowiązany.
[b]Drewniacki[/b] says:
[i]Rock'n'Roll, baby![/i]
PKO
zeusik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

zobacz polary A3, A5 one sa po 300 pare zlotych ale podobno dobre

i zobacz czy maja one takie funkcje jak chcesz
zeusik
Awatar użytkownika
Masiulis
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Drewniacki - pulsometr z wymienionymi przez Ciebie funkcjami i w przyzawoitej cenie to wlasciwie tylko Sigma

Polar o takich funkcjach bedzie kosztowal ponad 500zl, czyba ze uda ci sie kupic uzywany

wiec masz do wyboru pulsometr np. Sigma albo
Polar bez niektorych funkcji
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
"Nie ma drogi do szczescia - szczescie jest droga"
Awatar użytkownika
Drewniacki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No właśnie. Bo pulsometry Sigmy są znacznie tańsze od tych Polara. Czy to oznacza gorszą jakość? Gorszą wytrzymałość? Gorsze cokolwiek innego? Czy jest to tylko efekt mniejszego doświadczenia firmy? Używaliście kiedyś pulsometrów Sigmy?

(Edited by Drewniacki at 7:44 pm on July 4, 2004)
[b]Drewniacki[/b] says:
[i]Rock'n'Roll, baby![/i]
Awatar użytkownika
Malsson
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Znam kolegę, który miał Sigme i stwierdził, że nie dokładnie wylicza mu max. Poza tym nie ma tyle funkcji o których wspominałeś. Polar S120 u Pana Ryszarda kosztuje 500zł. ma 60 miedzyczasów i tyle samo pamięci pomiaru pulsu i średniego z każdego lopsa. Kupiłem niedawno, jestem bardzo zadowolony. Słyszałem kiedyś taką myśl, że najtańsze rzeczy są dla bogatych, bo one się szybko zużywają i musisz kupić coś następnego, nie wspominając o jakości i precyzji pomiarów. O tym już było na forum poszukaj.
"Łaską zbawieni jesteście przez wiarę, i to nie z was: Boży to dar; Nie z uczynków aby się kto nie chlubił" - Ef.2:8
Malsson  GG4961246
Awatar użytkownika
Andrzej
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Drewniacki,jak chcesz to sie moge zapytac kumpla on ma  Polara S210,cos mi kiedy gadal ze moze by sprzedal bo chce cos wyzszego kupic .Ten pulsometr ma ok 6-7 miesiecy jest w idealnym stanie ,razem kupowalismy .Jak cos to pisz na gg 1912625
Andrzej
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ