jakie buty dla poczatkujacego?poradzcie prosze

laki83
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam..zacząłem sobie biegac całkiem nie dawno,nie biegam duzo bo najpierw męczyłem sie z bólem łydek które mnie bardzo spowalniały a teraz bolą piszczele ale trzeba byc twardym a nie miętkim :bleble: ale do rzeczy..jak narazie biegam w starych nike-ach lecz chciałbym kupić jakieś inne buty typowe do biegania.kryteria to :moja waga 93kg,biegam po asfalcie,typu stopy niestety nie znam,buty mogą byc tylko do biegania bo do kościoła mam inne :hahaha: co do ceny?hmm 150-200zł.doradzcie jakie moge kupić?w jakim sklepie?jestem ze śląska okolice rybnika wiec jak ktoś by doradził jeszcze jakis sklep w okolicy z dobrymi butami to byłoby ekstra..pozdro
PKO
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

laki83 pisze:witam..zacząłem sobie biegac całkiem nie dawno,nie biegam duzo bo najpierw męczyłem sie z bólem łydek które mnie bardzo spowalniały a teraz bolą piszczele ale trzeba byc twardym a nie miętkim :bleble:
Z takim podejściem lepiej zacznij oszczędzać na lekarza, kontuzja wkrótce. Naprawdę.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
laki83
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kangoor5 pisze:
laki83 pisze:witam..zacząłem sobie biegac całkiem nie dawno,nie biegam duzo bo najpierw męczyłem sie z bólem łydek które mnie bardzo spowalniały a teraz bolą piszczele ale trzeba byc twardym a nie miętkim :bleble:
Z takim podejściem lepiej zacznij oszczędzać na lekarza, kontuzja wkrótce. Naprawdę.
o to sie nie boje bo jesli chodziło o łydki to okazało sie że sie po prostu nie rozciągałem..uzytkownicy tego forum poradzili mi co nieco i przeszło tak samo teraz mam z przodem nóg tj piszczele..tez troche doczytałem i znalazłem tu na forum ciekawe porady jak sie nimi zająć czyli rozciągac je i cwiczyc..takze nie ma sie co bać
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

Kup sobie jakieś tanie buty na początek. Pobiegaj a z czasem sam będziesz wiedział czego potrzebujesz.
witekm
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A ile trwa ten początek? Biegam od lutego i nie mogę powiedzieć, że wiem jakich butów potrzebuję. Lepiej chyba zdać się na wiedzę bardziej doświadczonych i kupić coś sensownego.
laki83
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ale gdzie szukac takich butów?w sklepach sportowych czy w normalnych obuwniczych?po czym poznac że dane buty nadają sie do biegania po asfalcie?
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

obczaj sobie Nike Fly Zoom dla neutrali i pronatorów:
http://www.runnersclub.pl/product-pol-2 ... M-FLY.html

w ostrej przecenie 50% (jak w linku wyżej) zmieścisz się w 200 zł. bardzo wygodne.
Go Hard Or Go Home
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ