witam,
czy ktos z kolegów i koleżanek sie orientuje co sie dzieje w przypadku jakbym chciał odsprzedać zegarek z pulsometrem do ktorego jest dołączone oprogramowanie z kluczem (licence key) i ja ten klucz wpisalem na swoim PC gdy uzywalem tego zegarka. Czy nowy właściciel też będzie mógł skorzystać z tego samego klucza na swoim PC ?
Licencja na oprogramowanie pulsometru
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Zapewne Ciebie i Twoich potomków do 10 pokolenia włącznie obejmie straszliwa klątwa producenta oprogramowania...
A tak na serio, to przeczytaj licencję, to się dowiesz. Jeżeli nic tam nie ma w tej kwestii, to jeżeli odinstalujesz soft ze swojego peceta, to śmiało możesz sprzedawać. Jeżeli licencja jednak zabrania odsprzedaży, to i tak możesz ją olać, bo stanowi całość z pulsometrem. Zakładam, że kupiłeś jako osoba prywatna.
A tak na serio, to przeczytaj licencję, to się dowiesz. Jeżeli nic tam nie ma w tej kwestii, to jeżeli odinstalujesz soft ze swojego peceta, to śmiało możesz sprzedawać. Jeżeli licencja jednak zabrania odsprzedaży, to i tak możesz ją olać, bo stanowi całość z pulsometrem. Zakładam, że kupiłeś jako osoba prywatna.
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39,11
- Życiówka w maratonie: 3,23,05
Czemu klątwa
?
Przeciez ja nie zamierzam używać tego oprogramowania bez zegarka bo sie po prostu nie da

Przeciez ja nie zamierzam używać tego oprogramowania bez zegarka bo sie po prostu nie da

5km - 19:33
10km - 39:11
21km - 1:28:45
42km - 3:23:05
Górski Ultra 100km - 14h
10km - 39:11
21km - 1:28:45
42km - 3:23:05
Górski Ultra 100km - 14h