W opisie Sigmy PC1600 na Allegro wyczytałem:
W odróżnieniu od pulsometrów innych firm (np. Polar) posiada możliwość wymiany baterii zarówno w samym pulsometrze jak i w nadajniki znajdującym się w opasce okołopiersiowej.
O co chodzi?
Baterie.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- romek
- Zaprawiony W Bojach
To proste: nadajnik (pasek) i odbiornik (zegarek) potrzebują do działania baterii. Bateria w starych paskach Polara jest zalana, więc w zasadzie nie da sie jej wymienić.
Teoretycznie jest nowy model paska WearLink z możliwością wymiany baterii, ale jak na razie nie do dostania oddzielnie (tylko z nowymi Polarami). Dla kompletności należy dodać, że mimo, że ten model ma wymienną baterię, to zdaje się ma ograniczoną trwałość (ilość prań
) - ale to praktycznie pewnie będzie można ocenić za 2-4 lata.
Ale Polar działa nie tylko ze swoimi paskami
(Edited by romek at 10:50 pm on June 3, 2004)
Teoretycznie jest nowy model paska WearLink z możliwością wymiany baterii, ale jak na razie nie do dostania oddzielnie (tylko z nowymi Polarami). Dla kompletności należy dodać, że mimo, że ten model ma wymienną baterię, to zdaje się ma ograniczoną trwałość (ilość prań

Ale Polar działa nie tylko ze swoimi paskami

(Edited by romek at 10:50 pm on June 3, 2004)
-
- Wyga
I wszystko jasne.
Ile kosztuje sam pasek do Polara i na ile wystarcza w nim bateria?
Ile kosztuje sam pasek do Polara i na ile wystarcza w nim bateria?
- romek
- Zaprawiony W Bojach
Sprawdź na stronie sportprofilu. Są dwie wersja: kodowana i niekodowana. Jeśli nic się nie zmieniło, to kodowany kosztuje 230, a niekodowany 150.Jako forumowicz pewnie dostaniesz upust od Ryszarda
.
Na ile starcza, to zależy ile się biega. Myślę, że średnio ze 2 lata powinien wytrzymać. Ale może kto inny sie wypowie, bo ja nie uzywam tak długo

Na ile starcza, to zależy ile się biega. Myślę, że średnio ze 2 lata powinien wytrzymać. Ale może kto inny sie wypowie, bo ja nie uzywam tak długo