Mam problem z GPS'em

ytong
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam Serdecznie, mam takie pytanie do Tych, którzy biegają z telefonem i aplikacją Endomondo czy Run-log. Jak długo łączy się Wam GPS ? Gdy chce iść biegać włączam i muszę czekać baaaardzo długo, aż odpali się GPS. W telefonie normalnie włączam moduł GPS i nadal nic. Mam telefon Samsung Glaxy S2. Bardzo zalży mi na tym by to działało .
PKO
Awatar użytkownika
Roberto Celinho
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

A masz włączoną transmisję danych, która wspomaga określanie lokalizacji (tzw. AGPS)? Przy włączonej transmisji łapie mi sygnał w kilka sekund, przy wyłączonej - czasem 2 minuty.
ytong
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Transmisja danych jest włączona cały czas, ale nie mam internetu w telefonu ( skończył mi się pakiet) W domy spróbowałem na WIFI to samo...nie łączy się
Awatar użytkownika
Roberto Celinho
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ytong pisze:Transmisja danych jest włączona cały czas, ale nie mam internetu w telefonu ( skończył mi się pakiet) W domy spróbowałem na WIFI to samo...nie łączy się
Też mam WiFi - nie wspomaga sygnału GPS. Do pierwszego zdania mam taki komentarz: jeżeli czajnik elektryczny ma podgrzać wodę, to nie wystarczy go włączyć - trzeba go jeszcze podłączyć do prądu :oczko:
Awatar użytkownika
Kawosz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ale przecież sam GPS bez wspomagania też powinien polecieć. A przynajmniej u mnie śmiga, chociaż trzeba te 2-3 minuty poczekać aż załapie sygnał. Ja np. włączam gpsa chwilę przed wyjściem z domu, on się że tak powiem rozgrzewa i po samym wyjściu już zwykle ma połączenie z jakąś satelitą.
Awatar użytkownika
Tomaszrunning
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:48
Życiówka w maratonie: 3:36:08

Nieprzeczytany post

teraz mam Garmina, ale do tej pory uzywalem endomondo na samsungu galaxy mini 2
nie mam abonamentu internetowego i przed bieganiem wylaczalem przekaz danych, aby przypadkowo nie wchodzil na internet
wlaczalem endo i po 1-2 minutach (akurat czas na lekkie cwiczenia przed bieganiem) byl gotowy.
po powrocie do domu wlaczalem funkcje WI-FI i endo wchodzil na internet rejestrujac bieg!
czyli nie trzeba karty SIM
raz w grecji, wyjalem calkowicie karte i endomondo dzialal poprawnie
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ