Pomoc w wyborze zegarka z GPS.. TomTom,FR10,FR310XT czy ...

Skrzynek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam! Po dwóch latach biegania postanowiłem w końcu sprawić sobie zegarek , bieganie z telefonem stało się mało przyjemne (a po zakupie Samsunga Note 2 jeszcze mniej;) . Zdecydowałem się na TomToma Runne'ra miałem robić zakup iii coś mnie tknęło żeby napisać ten temat. Może warto wybrać coś innego? Zależy mi na tym, by ów sprzęt pokazywał dokładnie przebiegniętą trasę, był deszczoszczelny, pokazywał tempo, aktualną prędkość, fajnie jakby miał to co ma tomtom- biegnięcie dystansu z porównaniem ostatniego treningu (specjalny tryb z dwiema strzałkami) i by osiągi oraz trasy można było łatwo przenosić na stronę endomondo...

Fundusze to maksymalnie 800 zł. Biegam 4 razy w tygodniu, uzupełnienie treningu siłowego :) W planach jest zaliczenie za rok maratonu ew pół maratonu :)

Jak jest z TomTomem, dokładnie pokazuję trasę ? Warto się w niego pchać ?

Dodam tylko,że nie potrzebuję miliona funkcji,w jej ilości TomTom by się sprawdzał, ale jeżeli po dołożeniu będę miał zupełny kosmos to jest się nad czym zastanowić.
PKO
qzder
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47,30

Nieprzeczytany post

Znasz troche angielski?
http://www.dcrainmaker.com/2014/06/summ ... tions.html
Skrzynek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Przeczytane...

Ma ktoś jeszcze swoje spostrzeżenia, porady? W zegarek chciałbym zaopatrzyć się już w przyszłym tygodniu, a pustka w głowie...
Awatar użytkownika
krzysztof jot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Generalnie wielkiego wyboru nie ma - tez badałem temat i testowałem kilka zabawek tego typu - TomTom Multisport jest niezły, rozważyłbym jeszcze a może bardziej Polar RC3. Poza wszystkowiedzącym DC Rainmaker zobacz to zestawienie wspomnianych modeli - http://gps-uhr-vergleichstest.de/vergle ... ultisport/.
Pozdrawiam
Krzysztof
-
www: http://www.biegamwmiescie.pl/
facebook: https://goo.gl/OEr4q4
Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52:00

Nieprzeczytany post

Bierz 310xt bez hrm dostaniesz nowy za 809 zł.
Skrzynek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czyli najlepszy z tych wszystkich 310 xt? Znalazłem go z opaska na allegro za 754 zł, warto dopłacać te 300 zł i brać jego zamiast klasycznej 10'tki? Trochę przeraża mnie jego wielkość, nie przeszkadza to w treningach? Da się przyzwyczaić?
Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mi nie przeszkadza a rękę mam chudą. Sprawdź w dziale giełda jeden kolega sprzedaje właśnie 310 w dobrej cenie.
FR10 jest dla początkujących i poza podstawami nic nie ustawisz. Natomiast na 310xt praktycznie każdy wymyślny trening.
Awatar użytkownika
krzysztof jot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skrzynek pisze:Czyli najlepszy z tych wszystkich 310 xt? .....
jest wielki jak stary telewizor :) cięzki i technologicznie trzy lata do tyłu od RC3 -

Obrazek

naprawdę nie znam powodu fascynacji tym urządzeniem - rozumiem ze jest tani, ale po godzinie biegu ma się go serdecznie dość, oczywiście "jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co się ma" ale skoro dopiero kupujesz - znajdź coś mniejszego, świat idzie do przodu :)
Pozdrawiam
Krzysztof
-
www: http://www.biegamwmiescie.pl/
facebook: https://goo.gl/OEr4q4
mwozniak00
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:32

Nieprzeczytany post

Kup 610 za 800 zł da się kupić używany. I z tych wszystkich najlepszy. Bo 310XT to raczej obciążnik na rękę ;)
Awatar użytkownika
moonfall84
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

610 waży tyle samo co 310xt ;)
Awatar użytkownika
sochers
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:15
Życiówka w maratonie: 3:48:12

Nieprzeczytany post

Serio Wam ciąży? :) ja jak zobaczyłem na żywo, stwierdziłem, ze faktycznie cebula jak to ktoś powiedział, ale wyjąłem z pudełka, to się zaskoczyłem, że przy tej wielkości taki lekki. Jak Wam ciąży 72g na nadgarstku, to chyba zaniedbujecie siłę ogólną :hahaha:
BLOG: viewtopic.php?f=27&t=40946&start=435
KOMENTARZE: viewtopic.php?f=28&t=40947&start=1680

PBs: 1M - 6'09, 3000 - 12'11, 5k - 20'35, 10k - 44'15, HM - 1:47'11, M - 3:48'12
Awatar użytkownika
1x2lupus
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mam ten zegarek od 13 miesiecy, i faktycznie jest klockowaty i nie nadaje sie jako zegarek na codzien, ale nie po to sie go kupuje.
Mi jego kształt czy rozmiar w ogole nie przeszkadza. Ekran jest duzy, czytelny, i ma wiele swietnych opcji.
Wole jednak klikac niz korzystac z dotykowych ekranow (mamy jeszcze 620).
Zegarek dla faceta ok, dla kobiety może juz - te z pewnością wybiora cos z biegowych, mniejszych zegarków.
Chociaz widzialem też sporo kobiet z nim śmigajacych.
Skrzynek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dwa dni temu zamówiłem 310XT, dziś przyszedł, jak narazie jestem zachwycony tym sprzętem, fakt nie jest mały, ale dość lekki , więc raczej polubimy się na dłużej :D Dziękuję za pomoc! (cenowo wyszło 754 zł , wersja z pulsometrem- TomTom wychodził po 699 zł bez opaski ;))
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ