zegarek polar S710i
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wysokosciomierz bez watpienia nie jest dokladny. Podaje wysokosc na podst. odczytu cisnienia atmosferycznego. Jezeli sie ono zmienia zmienia sie rowniez wskazanie wysokosci na monitorze zegarka, nawet jezeli jedziesz wciaz po rownym. Zakladajac, ze cisnienie bedzie stale, funkcja wysokosciomierza jest przydatna abys mogl odczytac jakie roznice terenu pokonales. Po przerzuceniu danych do komputera zobaczysz na wykresie profil trasy (i oczywiscie wykresy tetna oraz szybkosci), mozesz tez odczytac laczna wysokosc podjazdow. Oczywiscie wszystko co napisalem dotyczy jazdy na rowerze. Niemozliwe jest odczytanie predkosci czy uksztaltowania terenu po treningu biegowym.
O termometrze trudno mi cokolwiek powiedziec.
S 710 polecam z calego serca dla osob bawiacych sie w triatlon lub duatlon. Dla biegacza lepszy jest chyba nieco mniejszy S810.
kledzik
O termometrze trudno mi cokolwiek powiedziec.
S 710 polecam z calego serca dla osob bawiacych sie w triatlon lub duatlon. Dla biegacza lepszy jest chyba nieco mniejszy S810.
kledzik
-
- Wyga
Termometr doklasdnie mierzy temperaturę, tylko jesli nie jest na ręce. Inaczej nagrz ewa się od ręki. ale za to ma plus, że podczas jazdy w slońcu w miare dokladnie oddaje temperature powietrza, bo czujnik jest od spodu. Mieszkam w Karpaczu i podczas ostatnich 6 dni jezdzilem sporo. Jesli pogoda jest w miarę niezmienna, to dokladność wysokościomierza jest bardzo duza. przykladowo po przejechaniu 107 km i prawie 4 godzinach jazdy jak zajechalem pod dom, to różnica byla tylko 4 metry. Ale wczoraj jak jezdzilem 2 godziny i pogoda sie psula to jużw w 2 godziny bylo 6 meterów. Ale jestem bardzo zadowolony. Bo w terenie gdzie jeżdże tak male różnice, to dla mnie nie istotne.
-
- Zaprawiony W Bojach
710 jest niezły, można np. pooglądać sobie profil trasy, którą jeździłeś lub biegałeś. Wykres może wyglądać tak:

z moich obserwacji wynika, że altimetr zmienia wskazania w zależności od temperatury. Jak wybiegniesz z ciepłego pomieszczenia i zegarek się ochładza to pokazuje, że obniża się wysokość.

z moich obserwacji wynika, że altimetr zmienia wskazania w zależności od temperatury. Jak wybiegniesz z ciepłego pomieszczenia i zegarek się ochładza to pokazuje, że obniża się wysokość.
ENTRE.PL Team