Asics GT - 1000

akrass
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 32:17
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zapraszam Was serdecznie do przeczytania następnej mojej recenzji na temat dość ciekawych butów Asics GT - 1000. Jest to pierwsza odsłona tego buta. Nie jest to but moich marzeń ale uważam, że nadaje się dla początkujących biegaczy oraz dla biegaczy bardziej zaawansowanych na długie wybiegania.

Zapraszam do czytania:

http://spam/asics-gt-1000-test/
spam oraz www.wbiegu24.pl
PKO
wolfart
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Może jestem jakiś dziwny, ale uważam, że jeżeli ktoś zabiera się za publikowanie (i reklamowanie) swoich przemyśleń - powinien przynajmniej poprawnie operować językiem polskim. W tym przypadku, od składni rozbolały mnie zęby, a po pierwszym błędzie ortograficznym dałem sobie spokój. Tym niemniej - życzę wielu udanych biegów, w każdych butach.

Pozdrawiam.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie, nie jesteś dziwny, to test jest słaby.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
smatters
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

wolfart pisze:Może jestem jakiś dziwny, ale uważam, że jeżeli ktoś zabiera się za publikowanie (i reklamowanie) swoich przemyśleń - powinien przynajmniej poprawnie operować językiem polskim. W tym przypadku, od składni rozbolały mnie zęby, a po pierwszym błędzie ortograficznym dałem sobie spokój. Tym niemniej - życzę wielu udanych biegów, w każdych butach.

Pozdrawiam.
Kolego,
nie kazdy jest Czeslawem Miloszem. Czy jesli ktos pisze 'po swojemu' to jest to jego sprawa. Nie musisz konczyc czytania tekstu.
Krytykowanie kogokolwiek za to, ze chce cos zrobic mija sie z celem.
Nie znamy Cie osobiscie, ale pewnie i do Ciebie mozna byloby doczepic jakas latke. Po co? Forum jest dla kazdego.

Usmiechaj sie czesciej, pewnie bedzie lzej :hejhej:
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

smatters pisze: nie kazdy jest Czeslawem Miloszem.
Pomiędzy Czesławem Miłoszem a poziomem początkowych klas podstawówki jest całkiem spora przestrzeń do zagospodarowania. Tu chodzi o proste, podstawowe zasady języka a nie o finezyjne konstrukcje słowne.
Czy jesli ktos pisze 'po swojemu' to jest to jego sprawa.
Jak pisze tylko dla siebie, to może pisać po swojemu. Kierując tekst do innych, powinien posłużyć się ich językiem. Jakimkolwiek językiem ale stosując się do jego zasad. Choćby tych elementarnych.
Nie musisz konczyc czytania tekstu.
Nie muszę, ale po prostu zwyczajnie nie dałem rady dobrnąć do końca. Tego się nie da czytać.
Krytykowanie kogokolwiek za to, ze chce cos zrobic mija sie z celem.
To nie jest krytyka dobrych chęci, tylko piekła, które zostało nimi wybrukowane.
Nie znamy Cie osobiscie, ale pewnie i do Ciebie mozna byloby doczepic jakas latke.
Zapewne, ale tu naprawdę nie chodzi o jakąś drobnostkę, jeden brakujący przecinek czy literówkę. Takich rzeczy faktycznie nie ma sensu się czepiać.

Czy można krytykować za błędy językowe? Można i powinno się.

http://natemat.pl/104977,wydawnictwo-gr ... -internetu
smatters
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mysle, ze krytycyzm jest taka dyscyplina narodowa.
Mozna, pewnie, ze mozna krytykowac, tylko trzeba najpierw sie nauczyc.
Mlody chlopak chcial dobrze, porobil zdjecia, napisal, pewnie musial troche pomyslec nad tym co robi.
Krytykowanie jego za to jak to napisal jest bezsensowne.
Ja juz 25 lat mieszkam z dala od Polski, na codzien nie posluguje sie jezykiem ojczystym, do dzieci nawet nie mowie
po polsku, jedynie z zona rozmawiamy w jezyku naszych rodzicow, i co?, mam przez to siedziec cicho i sluchac?
Osoby, ktore ucza mlodych ludzi jak sie poslugiwac ortografia, gramtyka, sa rowniez odpowiedzialne za ich wyniki.
Nastepnie, nie kazdy jest urodzony i na tyle 'bystry', azeby skonczyc wyzsza uczelnie, to nie znaczy, ze nie ma wiedzy w innych dziedzinach,
tak samo z matematykami czy fizykami, oni czesto nie sa zainteresowani czy pisza z bledami czy nie.

Ja uwazam, ze jest to przykre zjawisko, kiedy komus sie podcina skrzydla tylko dlatego, ze jego pisownia jest na nizszym
poziomie niz ogolnie przyjeta.

Co do przekazania tresci, nic nie mozna tej osobie zarzucic. Napisal prosto, ale zwiezle, i moglem zrozumiec o co mu chodzi.

Klaniam sie nisko,

~P
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

smatters pisze:Mysle, ze krytycyzm jest taka dyscyplina narodowa.
Mozna, pewnie, ze mozna krytykowac, tylko trzeba najpierw sie nauczyc.
Mlody chlopak chcial dobrze, porobil zdjecia, napisal, pewnie musial troche pomyslec nad tym co robi.
Krytykowanie jego za to jak to napisal jest bezsensowne.
Opinia polega na tym, że jak coś jest dobre, to się chwali a jak słabe to krytykuje. A tekst jest napisany, w mojej opinii, słabo. Odbierasz mi prawo do wyrażenia negatywnej opinii?
Ja juz 25 lat mieszkam z dala od Polski, na codzien nie posluguje sie jezykiem ojczystym, do dzieci nawet nie mowie
po polsku, jedynie z zona rozmawiamy w jezyku naszych rodzicow, i co?, mam przez to siedziec cicho i sluchac?
Używaj jakiegokolwiek języka, byleby takiego, którym się swobodnie i w miarę poprawnie posługujesz. Pisanie wymaga znajomości języka.
Osoby, ktore ucza mlodych ludzi jak sie poslugiwac ortografia, gramtyka, sa rowniez odpowiedzialne za ich wyniki.
Pełna zgoda.
Nastepnie, nie kazdy jest urodzony i na tyle 'bystry', azeby skonczyc wyzsza uczelnie, to nie znaczy, ze nie ma wiedzy w innych dziedzinach,
tak samo z matematykami czy fizykami, oni czesto nie sa zainteresowani czy pisza z bledami czy nie.
Co Ty z tą uczelnią, Miłoszem itp? Mówimy o ELEMENTARNYCH zasadach, wpajanych w szkole podstawowej a nie na studiach. Czy naprawdę uważasz, że takie oczekiwania wobec KAŻDEGO, gdziekolwiek opublikowanego tekstu są w obecnych czasach zbyt wygórowane? Ja wiem, że edukacja schodzi na psy, ale czy naprawdę osiągnęliśmy już tak denny poziom i powinniśmy go uznać za normalność?
Ja uwazam, ze jest to przykre zjawisko, kiedy komus sie podcina skrzydla tylko dlatego, ze jego pisownia jest na nizszym
poziomie niz ogolnie przyjeta.
A ja uważam, ba, jestem tego absolutnie pewien, że Autor wyciągnie z tego dobrą lekcję i solidnie przyłoży się do kolejnego tekstu, który z przyjemnością będzie można przeczytać. Czego Jemu i nam wszystkim serdecznie życzę!

Właśnie po to warto czasem coś skrytykować, a nie tylko się zachwycać lub milczeć. Bo to jest POŻYTECZNE, choć niewątpliwie mniej przyjemne. Zimny prysznic bywa orzeźwiający.

Drogi Piotrze,

jeśli mogę Ci coś doradzić, Kiedy napiszesz kolejny tekst, powstrzymaj się jeden dzień z jego publikacją. Następnego dnia przeczytaj go jeszcze ze 2 razy. Jeśli masz taką możliwość, poproś kogoś bliskiego, żeby też przeczytał. Zapewniam Cię, że dzięki temu Twój tekst znacznie zyska na jakości. Pamiętaj, forma też jest ważna.

Pozdrawiam!
akrass
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hej Hej!

Kolaj każe słowo jest cenne a w zasadzie każda uwaga. Nie będę się wymądrzał, magistra mam ale to o niczym nie świadczy bo polonistą nigdy nie byłem dobry. Zdaję sobie sprawę że walę czasami by byki ale pracuje nad tym aby pisać poprawną polszczyzną. :) Brakuje mi czasami stylistyki ale mam nadzieję, że zbiegiem czasu będzie to coraz lepiej wyglądać.

Wracając do samej formuły www.spam uważacie że to dobry pomysł? Co jeszcze powinno się znaleźć w takich testach aby według Was były jeszcze bardziej obiektywne? Co powinny zawierać? Czekam na wszystkie sugestię i chętnie je wdrążę!
Iseul
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Autorze drogi,

Nie napiszę niczego, czego by już nie napisali poprzednicy :oczko:
Stronka jest fajna, zanim coś kupię zawsze szukam testów, więc czym więcej ich w sieci, tym lepiej. Graficznie też zaprojektowana super.

Ale język - nie obraź się - rzeczywiście trochę odstrasza, trudno dobrnąć do połowy recenzji i trudno potraktować ją serio, bo wydaje się, że napisał to ktoś niepoważny. Przynajmniej ja się mocno zdziwiłam, kiedy kliknęłam w zakładkę "o mnie" - spodziewałam się biegającego od roku gimnazjalisty, a okazało się, że fajny i doświadczony biegacz :oczko: Błędy poprawić łatwo, wystarczy dać komuś życzliwemu i w miarę oczytanemu do przeczytania, ale ze stylistyką już się tak nie da. Jeśli sprawia Ci to taki kłopot rozważyłabym, czy nie nagrywać recenzji wideo. To, co razi w piśmie, w mowie jest często nie tylko akceptowalne, ale (zależnie od intonacji, mowy ciała itd.) nawet potrafi złożyć się na czyjś indywidualny styl.

Natomiast coś, czego mi brakuje w recenzjach (nawet tych najlepszych) - to linki do... innych DOBRYCH recenzji. Niekoniecznie polskich. Każdy jest trochę subiektywny, na żadnym portalu czy blogu nie ma testów wszystkiego.

Druga rzecz to brakuje mi zebranych w jednym miejscu recenzji produktów polskich (np. ciuchów). Bo taką elektronikę to i tak DCR zrecenzuje pierwszy, będzie miał najszybciej bezpośrednie info od producentów i wszystko, co trzeba w jego recenzjach będzie.
akrass
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki za to dobre i gorsze słowo :D heh

Nad tekstem już popracowałem dlatego możesz przeczytać na www.spam nowe recenzje, które mam nadzieję że są lepsze :)? Czekam na opinie.

No tak elektronika też jest tylko zagospodarowana w zagranicznych mediach dlatego mam nadzieję sprostać i w tej dziedzinie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ