Tak przegladam co pani Iza sprzedaje na biegajznami i mam pytanie o buty Mizuno. Ceny dosc atrakcyjne wiec chyba sie skusze - tylko nie jestem pewien do konca na ktore... moze ktos doradzi...
Interesuja mnie jeden z tych modeli
- WAVE IGNITE
- WAVE MERCURY III
Dotad biegalem w KAYANO IX... wiem - zaraz mi ktos napisze ze one nie sa tak dokonca zamienne bo KAYANO jest dla neutralnych z lekkim przesunieciem w strone pronacji a sadzac z opisow oba te modele mizuno sa dla neutralnych z lekkim przesunieciem w strone supinacji... ja jestem 100% neutralny i sadze ze mi beda pasowaly podobnie jak pasuja mi KAYANO.
Na biegazjznami oba modele sa okreslone jako "neutralne (stability)" - i maja te sama cene w zlotowkach, mimo ze podane ceny w CHF sa rozne (MERCURY jest o 20 CHF drozszy)... patrzac na zamieszczone zdjecia powiem szczerze ze bardziej podoba mi sie IGNITE... ale ostatecznie nie wyglad jest najwazniejszym kryterium... roznia sie zdaje sie tez typem zastosowanej plytki.
Kryterium wyboru jest lepsza amortyzacja na asfalcie - wiec na ktore radzicie sie zdecydowac???