Pulsometr za 30 zł warto ?
- Szybki90
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam , tak jak w tytule chodzi mi tylko o sprawdzanie pulsu przed bieganiem i po bieganiu i znalazłem coś takiego > http://allegro.pl/zegarek-sportowy-z-pu ... 92997.html nie wiem czy warto czy to tylko taka reklamówka heh.
NEVER GIVE UP
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:03
Jak kupisz zegarek z sekundnikiem i zmierzysz sobie sam puls to będzie o zdecydowanie dokładniejszy wynikSzybki90 pisze:Witam , tak jak w tytule chodzi mi tylko o sprawdzanie pulsu przed bieganiem i po bieganiu i znalazłem coś takiego > http://allegro.pl/zegarek-sportowy-z-pu ... 92997.html nie wiem czy warto czy to tylko taka reklamówka heh.

- kojer
- Zaprawiony W Bojach
Tak, dokładność takich urzadzeń jest kiepska. Skoro i tak chcesz mierzyć tylko przed i po treningu to zmierzenie ręczne będzie niewiele wolniejsze a wynik będzie rzeczywisty a nie z księżyca.Szybki90 pisze:Aha czyli nie warto to kupować tak bo nie rozumiem chodzi mi o puls
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja myślę że nie do końca tak jest - sam kiedyś kupiłem najtańszy pulsometr w decathlonie chyba za 70 zł (jakość pewnie porównywalna z tym za 30 na allegro) i działał dobrze pod warunkiem, że bateria w pasku była naładowana i jako że nie był kodowany to zakłócenia innych biegaczy na zawody dyskwalifikował pomiar i nieraz skrzynki energetyczne w pobliżu też zakłócały pomiar.
W pozostałych wypadkach jego wskazania były poprawne - pomijając incydentalne skoki tętna do 225 (chyba taki był max) czy spadki do poziomu absurdalnie niskiego przy bieganiu (ok 70) - dla początkującego wiec niewymagającego biegacza może być przydatny - jak się nie sprawdzi ten typ treningu to nie szkoda będzie wydanych kilku dyszek.
W pozostałych wypadkach jego wskazania były poprawne - pomijając incydentalne skoki tętna do 225 (chyba taki był max) czy spadki do poziomu absurdalnie niskiego przy bieganiu (ok 70) - dla początkującego wiec niewymagającego biegacza może być przydatny - jak się nie sprawdzi ten typ treningu to nie szkoda będzie wydanych kilku dyszek.
- Szybki90
- Zaprawiony W Bojach
No właśnie o taką odpowiedź mi chodziło ja nie profesjonalny biegacz chodz dąże do tego narazie jestem w du**** ,że tak powiem heh ale to kwestia czasu . . . .
NEVER GIVE UP
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
To co jest w linku jest bez paska, przyciska się palecaxell pisze:Ja myślę że nie do końca tak jest - sam kiedyś kupiłem najtańszy pulsometr w decathlonie chyba za 70 zł (jakość pewnie porównywalna z tym za 30 na allegro) i działał dobrze pod warunkiem, że bateria w pasku była naładowana i jako że nie był kodowany to zakłócenia innych biegaczy na zawody dyskwalifikował pomiar i nieraz skrzynki energetyczne w pobliżu też zakłócały pomiar.