Asics Patriot 6 czy Nike Dart 10

MlodyBiegacz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:01
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.

Muszę kupic nowe buty, i zastanawiam sie nad Patriot 6 i Dart 10. :hejhej:

Nie wiem które są lepsze, a moze ktoś miał i podzieli się opinią, a moze zaproponowałby jakies dobre buciki tak w granicy 150zł.
Najlepiej jakbym poszedł do sklepu, ale mam daleko do niego :(

Stope mam neutralną, biegam 30km tygoniowo, głowie lasy i drogi polne.

Ważne żeby siateczka była mocna, bo w ekiden 50 przetarła mi sie od wewnątrz przy podeszwie :lalala:

Pozdrawiam :)
PKO
Eleonore
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Jeżeli posiadasz niedaleko siebie sklep "Martes sport", to polecam Ci się przejść i poszukać tych butów: http://allegro.pl/asics-gel-venture-4-d ... 96848.html Sam je mam, zrobiłem na nich jak narazie 200km głównie las, świetnie się nadają, duża amortyzacja. Zakupiłem je za 179.99zł, mierzyłem również w czasie zakupów Asics Patriot 6, to wolałem dołożyć 30zł i posiadać dużo wygodniejsze, wydawały się trwalsze, może ciut cięższe asicsy gel-venture 4.
Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45 min

Nieprzeczytany post

Eleonore pisze:Jeżeli posiadasz niedaleko siebie sklep "Martes sport", to polecam Ci się przejść i poszukać tych butów: http://allegro.pl/asics-gel-venture-4-d ... 96848.html Sam je mam, zrobiłem na nich jak narazie 200km głównie las, świetnie się nadają, duża amortyzacja. Zakupiłem je za 179.99zł, mierzyłem również w czasie zakupów Asics Patriot 6, to wolałem dołożyć 30zł i posiadać dużo wygodniejsze, wydawały się trwalsze, może ciut cięższe asicsy gel-venture 4.
Zakladajac, ze duza amortyzacja jest w lesie potrzebna, bo wedlug mnie w zbytnio amortyzowanych butach czlowiek niepotrzebnie nameczy w lesie.
Marcinoxdd
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Sorki ale niechce zakładać nowego tematu.

A co sadzicie o kalenji crosover kapturn ?
Eleonore
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

850-No tak, tyle że nie czuć kamyczków, nierównej trawy, patyczków itd. tak mocno. Jak kto woli. Co do Kapterenów tyle, że takich: ( http://www.decathlon.pl/buty-do-biegani ... 76273.html ), biorąc pod uwagę cene, lekkość, wygode, POLECAM.
Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Eleonore pisze:850-No tak, tyle że nie czuć kamyczków, nierównej trawy, patyczków itd. tak mocno..
i latwiej o kontuzje , jak tego nie czuc:-) Sam stoje przed podobnym dylematem jak zalozyciel watku, z tym ze wybiore raczej jakiegos lekkiego buta z malo agresywnym bieznikiem niska podeszwa niezbyt amortyzowana. Biegam glownie w zenkach cienkich dosc bo jakos tak mi sie przycieniowaly, cczuc w nich wszystko prawie w lesie, ale podloze jest miekkie i nie wyobrazam sobie miec na mchu czy piachu jeszcze z dwa centymmetry sloniny. I waze 95 kilogramow, wiec mam co amortyzowac:-) i podloze lesne spisuje sie tu znakomicie. Sklonie sie chyba w kierunku Inov8
Eleonore
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Szczerze mówiąc zamieniłbym się :D To już inny przedział cenowy 300-500zł :)
Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Eleonore pisze:Szczerze mówiąc zamieniłbym się :D To już inny przedział cenowy 300-500zł :)
Przedzial, przedzialem mi najlepiej biega'sie w'zenkach jak pisalem, zrobilem je z nike za ktore dalem stowke z groszami, tylko ze w lesie jak jest mokro na trawie i jak jest mokry piach i bloto to zwyczajnie biegac nie da rady z powodu braku bieznika, a przy zbieganiu to jedynki mozna stracic jak jest slisko. Wydatek 5 stow na buty tez uwazam za troche przesadzony, ale ropiero robie rekonesans i moze padnie na cos innego. Jedno wiem ze do butow z duzamamortyzacjam i przeladowanych systemami juz raczej nie wroce.
MlodyBiegacz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zakupiłem Asics patriot 6, czekam na przesyłke :hejhej:

Dam znac po pierwszym biegu. :)
Eleonore
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A jednak, czekam na mini recenzje :)
MlodyBiegacz
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No i w końcu doszły. :hej:

Odrazu poleciałem je wypróbować. Biegłem w nich tylko 5,7km, na początek żeby je rozbiegać :taktak:
Pierwsze 2-2,5km biegło się dość dziwnie, bo stopa nie przyzwyczajona, ale juz na interwały było znacznie lepiej.
Oczywiście nie biegło sie jakość rewelacyjnie, ale następne treningi z pewnością bedą o wiele lepsze :hej:
Buty ogólnie wyglądają fajowo, fajne kolory (ja mam niebieskie). Widać, że w miarę wyglądają solidnie, chociaż czy są mocne to trzeba poczekać aż przebieganie się setki kilometrów :lalala:
Biegłem w lesie i drodze polnej, więc amortyzacja była ok (jeszcze nie czuje tych butów w 100%)
Trzeba je teraz będzie wypróbować na asfalcie, ale myślę ze tu nie będzie problemu z amortyzacją :oczko:
Jako że mi to nie potrzebne, ale podoba mi się to że można wyjmowac sobie wkładki i włożyc inne jak te sie wyjadą, lub ortopedyczne :)
To chyba wszystko :)

Pozdrawiam :taktak:
Eleonore
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Optymistyczna recenzja. Widzę, że zakup udany :)
Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak kolega pisze ze bieglo sie dosc dziwnie i nie rewelacyjnie, to nie jest raczej optymistyczna opinia jak na poczatek, uwieraly na srodku stopy?
Eleonore
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

MlodyBiegacz pisze:No i w końcu doszły. :hej:

Odrazu poleciałem je wypróbować. Biegłem w nich tylko 5,7km, na początek żeby je rozbiegać :taktak:
Pierwsze 2-2,5km biegło się dość dziwnie, bo stopa nie przyzwyczajona, ale juz na interwały było znacznie lepiej.
Oczywiście nie biegło sie jakość rewelacyjnie, ale następne treningi z pewnością bedą o wiele lepsze :hej:
Buty ogólnie wyglądają fajowo, fajne kolory (ja mam niebieskie). Widać, że w miarę wyglądają solidnie, chociaż czy są mocne to trzeba poczekać aż przebieganie się setki kilometrów :lalala:
Biegłem w lesie i drodze polnej, więc amortyzacja była ok (jeszcze nie czuje tych butów w 100%)
Trzeba je teraz będzie wypróbować na asfalcie, ale myślę ze tu nie będzie problemu z amortyzacją :oczko:
Jako że mi to nie potrzebne, ale podoba mi się to że można wyjmowac sobie wkładki i włożyc inne jak te sie wyjadą, lub ortopedyczne :)
To chyba wszystko :)

Pozdrawiam :taktak:
Co jak co, ale ja tu widzę 95% optymizmu :)...
Pexeso
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 51:14

Nieprzeczytany post

Witam, dorzucę swoje trzy grosze. Dziś kupiłem w martes sport dart 10. A gdy wrócilem do domu, to postanowilem je odrazu wyprobowac. Bieglem 10 km ( moje pierwsze 10 km ). Nawierzchnia mieszana, bo i asfaltowa i szutrowa i leśna/piaszczysta. Najbardziej amortyzację czułem na asfalcie, z wiadomych przyczyn. Noga bardzo dobrze układa się w bucie. Troche mialem wrazenie, ze mi sie stopa grzeje, ale wydaje mi się, ze to wina złych skarpet. But bardzo fajnie sie prezentuje na nodzę, choć moja narzeczona twierdzi, że paskudna jest ta biała podeszwa. Cokolwiek polecam. Choć nie wiem na ile obiektywna ta ocena jest, skoro biegam dopiero od miesiąca, przesiadlem sie z trampkowych adidasow ( mam juz 29 lat, a popelniam wciaz takieglupie błędy dotyczące zdrowia), i do tej porynie miałem nigdy butowtypowo do biegania.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ