Pytanie o zegarek GPS Polar RCX3

Haqu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Wczoraj kupiłem swój pierwszy zegarek GPS, właśnie wspomniany w temacie model Polara. Jednak kiedy otworzyłem w domu pudełko to zegarek był włączony, ale nie miał ani dobrze ustawionej daty czy godziny ani historii biegów, tak jakby ktos przeklikał całą konfiguracje. Nie jestem teraz do końca pewien czy sprzedawca go włączył przy mnie kiedy go wyjmował z pudełka, czy może zrobił to z miesiąc czy pół roku temu. Zegarek działa i nie nosi żadnych śladów użytkowania, jedynie folia na odbiorniku GPS była troche wytarta, ale wydaje mi sie to dosyć normalne. Tutaj mam jednak obawę, czy jeśli zegarek był uruchomiony kiedyś-tam to może on w jakiś sposób działać nieprawidłowo, czy nieprzejmować się tym cieszyć się z zakupu? :)
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Jaka folia? Ochronna którą się odkleja? Czyli raczej był nie używany. Nie przejmowałbym się.
Haqu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak folia ochronna, na początku się troche zdziwiłem że odbiornik jest porysowany, ale potem zobaczyłem że jest na nim folia i po odklejeniu jak nowy.
Awatar użytkownika
Matxs
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47min 42 s
Życiówka w maratonie: 5h21min

Nieprzeczytany post

Kupiłem juz 3 Polary i zawsze były wyłączone. Za każdym razem przesyłką je otrzymywałem. Grunt, że ma gwarancję, więc biegaj a nie martw się na zaś.
Mój blog
Komentarze do w/w

Życiówki netto:
10 km 0h 47 min 52 sec (06 IV 2015 Nowa Sól), 47min, 32sec (12 VI 2016Wrocław-nieof)
21,097 km 1h 44 min 41 sec (10 XI 2013 Kościan oraz 20 VI 2015 Wrocław)
42, 195 km 4h 21 min 34 sec (15 IX 2013 Wrocław)
Haqu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Okej, nie mam jeszcze jak przetestować zegarka (grypa :/) ale za 2-3 dni zacznę biegać a przestanę się martwić :D
Dziękuję za odpowiedzi w razie czego jest gwarancja, ale myślę, że wszystko będzie w porządku :)
Awatar użytkownika
SportKonsulting
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pulsometry Polar włączają się po pierwszym naciśnięciu przycisku, więc może się to zdarzyć w transporcie. Szczególnie jeśli nie było zapisanych żadnych treningów to nie powinieneś się martwić.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ