Plecak na kilkudniową wycieczkę biegową

zbychuto
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wybieram sie w maju w Bieszczady na kilkudniową wycieczke biegowa i poszukuje plecaka ktory sprawdzi sie w boju. Bedziemy mieszkac w schroniskach a wiec namiot odpada :) ale fajnie jakby zmiescil sie np  lekki spiwor. Plecaczek Fata Morgana o ktorym byla swego czasu dyskusja jeste troche za maly. Moze ktos biegal z czyms wiekszym? Wpadlo mi w oko cos co sie nazywa NRG SAVER 200 SET firmy Salomon ale widzialem to to tylko w internecie :(
PKO
zbychuto
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Nikt nie ma nic do napisania?
No nie wierze, ze nikt nigdy nie biegal z wiekszym plecakiem.
Arturo 51
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Owszem ja bieglem z dużym plecakiem, bylo to w jesieni bieglem z Przehyby do Szczawnicy-aby zdążyć na "upatrzony" PKS. Ale to temat z innej bajki. Natomiast jeśli nastawiam się na bieganie, staram się wogóle nic nie brać aby się nie obciążać.
Poruszony przez Ciebie temat bardziej kojarzy mi się ze szkolą przetrwania niż stricte z bieganiem, stąd /tak przypuszczam/ na naszym forum brak odpowiedzi.  
Pozdr. Artur
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja biegam z ma³ym, a w³a¶ciwie mini-plecakiem (Jack Wolfskin FATA MORGANA). Na temat du¿ego plecaka nie mam nic do powiedzenia. Nie s±dzê zreszt±, ¿ebym kiedykolwiek mia³a biegaæ z du¿ym plecakiem, to musi byæ bardzo du¿e obci±¿enie dla krêgos³upa.
Awatar użytkownika
mesz
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 3:51+

Nieprzeczytany post

Chyba musisz spróbować na innym forum, może www.alpinizm.pl ?  
Czy zamierzasz BIEGAĆ z powiedzmy 30 L worem czy chodzić między schroniskami i biegać extra?
zbychuto
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Czytajac Wasze odpowiedzi wyobrazilem sobie, jak biegne z plecakiem 90l ze stelazem :) Jest mi potrzebny tylko troche wiekszy plecak niz Fata Morgana o ktorej pisze joycat i o ktorej juz kiedys byl watek, taki ok 20l w ktory zmiesci sie poza buklakim na wode, rowniez spiwor, plachta biwakowa, kuchenka i kilka duperel. Chcialem zauwazyc ze 20l nie musi sie rownac 20kg. Nie wyobrazam sobie biegu z plecakiem ktory bedzie wazyl wiecej niz 5-7kg.
Wycieczka nasza bedzie wycieczka biegowa co nie znaczy ze nie bedziemy od czasu do czasu chodzic spacerkiem. Wlasciwie to bedzie to bieg gdzie 30% przeznaczymy na marsz
wirek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wyobrażam sobie ekwipunku na kilka dni, który ważyłby do 7 kg. Śpiwór, płachta, zmiana bielizny, kuchenka, trochę jedzenia, w o d a. Muszą ważyć ponad 10 kg. Kiedyś chodziłem ekstremalnie szybko z plecakiem marki "Elbrus". Chodzi się z czymś takim wygodnie tylko wtedy, gdy nic nie jest zamocowane na zewnątrz plecaka
wirek
zbychuto
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

7 kg na kilka dni jest bardzo mozliwe. Nie musisz zabierac ze soba wody na caly tydzien, mozna ja uzupelniac, tak samo jak zywnosc. O tej porze roku spiwor bedzie wazyl mniej niz 1kg, karrimata nie jest potrzebna, bo i nie wyobrazam sobie czegos majtajacego sie podczas biegu, ubranie na zmiane...hmm...Kaminski przeszedl Antarktyke w jednych slipach :) najciezszy bedzie palnik + butla. No tak, ale to jest juz dyskucja na strone pl.rec.gory ;)
Awatar użytkownika
Meb
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Na poczatek to pozbieraj wszyskie graty ktore chesz ze soba zabrac. Zobacz ile tego bedzie. Takim testem odpowiesz sobie na pytanie jak duzy ma byc ten plecak20l czy 40l. Wazne jest zeby ci ten plecaczek siedzial gdy bedziesz sobie truchtal. Ja osobiscie polecam wroby firmy pajak. www.pajak.com.pl
Nie sa tanie np 26l extreme ponad 300 zl. Ale nie spodziewaj sie niczego tanszego. W Stanach gdzie bieganie po szlakach zaczyna cieszyc sie popularnoscia, male lekkie plecaczki w cenie ok 100 $. Jak bedziesz szukal zwroc uwage na plecaki rowerowe.
Sorry ze tak pisze ale wrocilem wlasnie z pracy i jestem padniety. Powodzenia w poszukiwaniach, napisz jak cos znajdziesz.
Meb        
"A men is only as big as the dreams he dares to live"
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ