Adidas supernova glide boost -recenzja

Awatar użytkownika
Poranny Biegacz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:41
Życiówka w maratonie: 2:37:41
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ostatnio zmieniony 03 cze 2015, 11:23 przez Poranny Biegacz, łącznie zmieniany 1 raz.
PKO
TK_88
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:56
Życiówka w maratonie: 3:12:04 - drugi

Nieprzeczytany post

Czy ktoś z grona forumowiczów może napisać jeszcze jakąś opinie na temat tych butów? Będę wdzięczny za szczerą wypowiedz.
Awatar użytkownika
krzysztof jot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ja kupiłem M6 jeszcze w marcu, sprzedałem po kilku treningach - może za wcześnie, ale z kolei obawa o wtopione 600 zł była spora. Generalnie faktycznie dynamiczne, biega się przyjemnie ale zgadzam się z tematem sznurowadeł, oraz dopasowania. Przyzwyczajony do Nike- stwierdziłem - mimo ze mam szczupła stopę - że są za wąskie, dwa razy zrobiły mi "bąbla" od spodu stopy w miejscu kości haluksa (?) jakby przyszczypywało mi skórę stopy poprzez krawędź wkładki. Miałem niebieskie - pot robił ciemna plamę na cholewce na palcach pod sznurowadłami - zjawisko jakiego nie znałem wcześniej :). Mam wysokie podbicie, szczupła stopę, trudno było zawiązać buta tak, aby był dopasowany jak Nike z Flywire. Na podbiciu w miejscu wiązanie ściskały, na palcach było niedociągnięte... Wewnątrz zwijające się czasem z boku, przy zdejmowaniu buta, fragmenty cholewki - nie jest tam system bezszwowy niestety. Jednym słowem - system boost OK, same buty - jak to buty - na jedna stopę spasują idealnie, na innej niekoniecznie - więc bez przymiarki a nawet lekkiego truchtu po bieżni nie wyobrażam sobie zakupu za sześć czy pięć stów. Moim zdaniem - niezła podeszwa plus moc potęgi marketingu.
Pozdrawiam
Krzysztof
-
www: http://www.biegamwmiescie.pl/
facebook: https://goo.gl/OEr4q4
Awatar użytkownika
Poranny Biegacz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja kupiłem na adidas.com za 450 ziko. W żadnym sklepie w gdańsku jeszcze nie mieli, a do tego mojego rozmiaru 46~47 nie ma prawie nigdy z butów które bym chciał. Więc musiałem kupić bez przymiarki.
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mój biegający znajomy właśnie wczoraj mi mówił że też kupił te buty i też ma problem z bąblami przy haluksie. Do tego stopnia, że jedzie jutro kupić inne buty.
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

Z bąblami to zawsze loteria jest. W Glide Boost nic mi się nie dzieje, ale miałem taki problem z Kayano, mimo, że w sklepie pasowały idealnie.
Awatar użytkownika
Spinnaker
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 41:28

Nieprzeczytany post

W butach przebiegnięte około 85 km. Podeszwa na prawdę się sprawdza. Bardzo dobrze amortyzuje moje 74 kg i neutralną stopę. Nie wiem na ile to zasługa styropianu, ale czuć, że w butach biegnie się dynamiczniej. Trochę nie podoba mi się zachowanie butów na ostrych zakrętach. W takiej sytuacji mało komfortowo trzymają stopę i mam wrażenie, że na zakręcie noga gdzieś tam ucieka. Ogólnie jestem jak na razie bardzo zadowolony. Zobaczymy jak z trwałością. Kupione w Intersport za 450 zł, oczywiście z moim szczęściem na drugi dzień rozpoczęła się promocja na obuwie bez vat i kosztowały około 380 zł :ojoj: Pozdrawiam
Obrazek
5km: 0:20:30.19 -5 Bieg Napoleoński -Szabda '14
10km: 0:41:28 - III Dycha Anny Wazówny - Brodnica 20.07.2014
Półmaraton: 1:40:08 - I AmberEXPO Półmaraton Gdańsk - 26.10.2014
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kolaj pisze:Z bąblami to zawsze loteria jest. W Glide Boost nic mi się nie dzieje, ale miałem taki problem z Kayano, mimo, że w sklepie pasowały idealnie.
Żadna loteria. Jak but jest kupiony "na miarę", to jak Ci spuchnie stopa po 15K dostaniesz bąble. Jeżeli lądujesz na pięcie z "przetaczaniem" i wbijaniem paluchów w przód buta - dostaniesz jeszcze szybciej.
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
akrass
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 32:17
Kontakt:

Nieprzeczytany post

TK_88 pisze:Czy ktoś z grona forumowiczów może napisać jeszcze jakąś opinie na temat tych butów? Będę wdzięczny za szczerą wypowiedz.

Dogłębna analiza Glide 6 boost: http://spam/adidas-glide-boost-6/

Przeczytajcie :)!
spam oraz www.wbiegu24.pl
TK_88
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:56
Życiówka w maratonie: 3:12:04 - drugi

Nieprzeczytany post

akrass pisze:
TK_88 pisze:Czy ktoś z grona forumowiczów może napisać jeszcze jakąś opinie na temat tych butów? Będę wdzięczny za szczerą wypowiedz.

Dogłębna analiza Glide 6 boost: http://spam/adidas-glide-boost-6/

Przeczytajcie :)!
Ciekawa recenzja i mam podobne spostrzeżenia:) Mam nadzieje, że ten zakup okaże się strzałem w dziesiątkę i pozwoli zrealizować wszystkie biegowe cele ;)
TDWu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

potwierdzam, u mnie tez pojawily sie pecherze na stopach:/

TDW
Awatar użytkownika
Poranny Biegacz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Też wydaje mi się że to problem z dopasowaniem rozmiaru. Mam szeroką stopę, która ledwo mieści się w supernova'ch.. może to też kwestia skarpet:)
mironoza
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:29
Życiówka w maratonie: 3:27:32

Nieprzeczytany post

Dodam coś od siebie. Przebieg w boostach ok 400 km.

Pierwszy kontakt: Jakieś takie płytkie te buty. Nawet po ciasnym zasznurowaniu otwór na nogę jest jakiś taki wielki. A sznurówki - kurcze jak w ekstremalnych startówkach (czytaj: długo nie pociągną).

Podczas biegania (najdłuższe rozbiegania po 26 km) w skarpetkach nie obcierają, uciskają czy też powodują pęcherzy.
Ale to w skarpetkach. Próby biegania w nich boso kończyły się krwawo (nawet po 6-8 km). Ten kawałek plastiku na "zapiętku"
zdzierał mi nogi tuż pod kostkami.

Ogólnie mam takie dziwne odczucie odnoście tych butów. Podczas wolnego człapania, np. po akcencie mam wrażenie, że są strasznie miękkie. Jednak wystarczy trochę przyspieszyć i but robi się przyjemnie twardy i pozwala na szybkie bieganie.

Sumując plusy dodatnie przewyższają ujemne i nie żałuję zakupu.
Awatar użytkownika
Poranny Biegacz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mironoza pisze:[...]A sznurówki - kurcze jak w ekstremalnych startówkach (czytaj: długo nie pociągną)[...]
Nie wiem o czym mówisz - sznurówki są grube, solidne i plecione, na pewno przeżyją buty.
BTW. Nie jestem przekonany, że obcieranie buta w biegu bez skarpet można nazwać wadą. Wg mnie tylko dla butów minimalistycznych.
Awatar użytkownika
Poranny Biegacz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Po Ponad 3tys. kilometrów pora na kolejną recenzję. Zapraszam - http://porannybiegacz.pl/2014/09/10/adi ... -wrazenia/
Ostatnio zmieniony 03 cze 2015, 11:24 przez Poranny Biegacz, łącznie zmieniany 1 raz.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ