Które lepsze Asics GEL-ZARACA 2 czy NIKE REVOLUTION 2 ??

krzysztof1@@
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jest to mój pierwszy post więc witam wszystkich, mam 39 lat i ważę 85 kg przy wzroście 175 (wiem że to może pomóc w wyborze butów)

Przygodę z bieganiem zacząłem 3 miesiące temu, biegam 3-4 razy w tygodniu po około 6-8 km w większości chodniki i ulice, w zwykłych sportowych butach, ale tak mi się bieganie spodobało że postanowiłem kupić jakieś w miarę dobre buty a bynajmniej z przeznaczeniem do biegania za około 200 zeta.
Byłem w kilku sklepach sportowych i spodobały mi się buty http://sklepbiegowy.com/?md=products&id ... tAodmH0AhQ oraz http://www.butysportowe.net/asics_buty_ ... -4291.html .

Bardzo proszę o pomoc w wyborze jeśli je ktoś używał, ja mierzyłem jedne i drugie i ciężko mi powiedzieć w których czułem się wygodniej, na pewno w jednych jak i drugich było wygodniej niż w moich starych, nie ukrywam że wolałbym buty z większą amortyzacją gdyż jestem ciężki i boję się o kontuzje .....

Z góry dziękuję za odpowiedź.
PKO
MisterMystery
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 49.42

Nieprzeczytany post

Jak najbardziej polecam Ci ten model Asicsów, jeśli nie chcesz biegać w sprężynach, są lekkie i bardzo dobrze leżą na stopie.
krzysztof1@@
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

czyli rozumie że mają małą amortyzację ?? ale czy przy mojej wadze nie powinna być dobra amortyzacja aby odciążyć stawy ??
czytam i szukam po sklepach jakiś butów i zainteresowałem się modelem Nike Pegasus+ 29 http://www.sklep-presto.pl/product-pol- ... tAodtFwATA , są one droższe od poprzedników, ale może bym dołożył parę groszy więcej jak by to miała być znacząca różnica .... ??? a nie ukrywam że mi się bardzo też podobają ....
Awatar użytkownika
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem wszystko zależy od techniki biegu. Jeśli biegasz "z pięty" kup Pegasusy. Jeśli biegasz "ze śródstopia" lepsze będą Asics Gel.
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
MisterMystery
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 49.42

Nieprzeczytany post

Wybacz, ale po przeczytaniu Twojego postu błędnie zapamiętałem 185 cm i 75 kg wagi, dlatego poleciłem Zaraca 2. Jest to but, który jest ukłonem w stronę biegania naturalnego, co niekoniecznie przy Twojej wadze jest wskazane, chociaż uważam, że przy krótszych biegach nie zaszkodzą.
Pegasusy to buty legendy, polecane przez wiele osób, ale moje jedyne doświadczenie z nimi to przymiarka w sklepie, dlatego nie mogę o nich zbyt wiele napisać.
Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ