Koszulki Newline
- ART
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam
Zakupiłem w promocji koszulkę Newline'a z serii x-lusive (niebieska)- (comfort stretch shirt- 90% PA + 10% Linel) 2 razy w niej przebiegłem odcinki 8 km przy dośc dużym mrozie około -5 -8 C, na to bluza bawełniana plus kurtka także z promocji z kapturem, dlaczego o tym piszę ponieważ jest to pierwsze moje bieganie w tego typu odzieży i przyznaję że miałem też nieco inne oczekiwania co do transportu potu, Sądziłem iż po powrocie do domu będę niemal suchy, pot znajdzie na koszulce a nie na ciele, oczywiście wiem że to nie ręcznik lae nie widze specjalnej róznicy między bawełną a tym syntetykiem, pot jest i wychłodzenie ciała też. Być może źle dobrałem druga warstwę ? czy też mam złe podejście do tematu ?
Zakupiłem w promocji koszulkę Newline'a z serii x-lusive (niebieska)- (comfort stretch shirt- 90% PA + 10% Linel) 2 razy w niej przebiegłem odcinki 8 km przy dośc dużym mrozie około -5 -8 C, na to bluza bawełniana plus kurtka także z promocji z kapturem, dlaczego o tym piszę ponieważ jest to pierwsze moje bieganie w tego typu odzieży i przyznaję że miałem też nieco inne oczekiwania co do transportu potu, Sądziłem iż po powrocie do domu będę niemal suchy, pot znajdzie na koszulce a nie na ciele, oczywiście wiem że to nie ręcznik lae nie widze specjalnej róznicy między bawełną a tym syntetykiem, pot jest i wychłodzenie ciała też. Być może źle dobrałem druga warstwę ? czy też mam złe podejście do tematu ?
GG 8441181
- Mikael
- Zaprawiony W Bojach
Bawełna nie tyle nieprzepuszcza ile chłonie. Prawie nieograniczoną ilość potu...
Faktycznie - jeśli zestaw ubrań ma być termoaktywny to każda jego częśc taka musi być. To tak jak z łańcuchem - jest tak mocny jak jego najsłabsze ogniwo;)
Z tym, że myślę, że nie ma jeszcze takiego materuiału,który zagwarantowałby Ci zupełną suchość przy ciele. Ciepło - owszem, ale zupełny brak wilgoci? Hm... :0
Faktycznie - jeśli zestaw ubrań ma być termoaktywny to każda jego częśc taka musi być. To tak jak z łańcuchem - jest tak mocny jak jego najsłabsze ogniwo;)
Z tym, że myślę, że nie ma jeszcze takiego materuiału,który zagwarantowałby Ci zupełną suchość przy ciele. Ciepło - owszem, ale zupełny brak wilgoci? Hm... :0
Któż jak Bóg!
-
- Zaprawiony W Bojach
ja biegam w comfort stretchu + bluza x-shell... nooo plus leginsy 
i to najzupełniej wystarcza. -10C i wiatr mi dotychczas nie przeszkał.
wiesz na początku tej zimy próbowałem biegać w kombinacji: comfort stretch+polar (nike)+techvest. i szczerze mówiąc ręce mi trochę przewiewało.
generalnie jednak powinieneś wymienić tą bawełnę na coś innego - może rzeczywiście jakiś dobry polar - i na to kurtkę "nieszczęsną" - jest raczej od wiatru/deszczu, czy jak?

i to najzupełniej wystarcza. -10C i wiatr mi dotychczas nie przeszkał.
wiesz na początku tej zimy próbowałem biegać w kombinacji: comfort stretch+polar (nike)+techvest. i szczerze mówiąc ręce mi trochę przewiewało.
generalnie jednak powinieneś wymienić tą bawełnę na coś innego - może rzeczywiście jakiś dobry polar - i na to kurtkę "nieszczęsną" - jest raczej od wiatru/deszczu, czy jak?
[i]The things you own end up owning you.[/i]
-
- Zaprawiony W Bojach
Art: Jednego dnia ubierz tylko bawełne a drugiego tę koszulkę termo i porównaj.
To działa! ale jeszcze nie wynaleźli czegoś takiego żeby było zupełnie sucho (szczególnie podczas biegania bo pot się leje litrami).
(Edited by MarekC at 1:15 pm on Jan. 27, 2004)
To działa! ale jeszcze nie wynaleźli czegoś takiego żeby było zupełnie sucho (szczególnie podczas biegania bo pot się leje litrami).
(Edited by MarekC at 1:15 pm on Jan. 27, 2004)
- ART
- Stary Wyga
Kurtka jest przeciwiatrowa i przeciwdeszczowa, jestem z niej bardzio zadowolony - produkt Newline'a, w katalogu, przynamniej na 2002 r. , kest w dziale koarstwa outdoorowego, ale jest całkiem skuteczna do biegania, suwaki w rękawach do wentylacji , 2 duże kieszenie z tyłu, całość zachodzi na tyłek, ale można wszystko Sciągnąć i jest kasyczny krój biegowy, do tego siatka na plecach - wentylacja + baaardzo przydatny kaptur, także do tej części ubioru nie mam żadnych zastrzeżeń zastrzeżeń. Niedługo wypróbuję zestaw stretch + polar + kurtka na wierzch. mam nadzieję że stanę się entuzjastą plastikowych ubrań

GG 8441181
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Quote: from ART on 3:42 pm on Jan. 27, 2004
Kurtka jest przeciwiatrowa i przeciwdeszczowa, jestem z niej bardzio zadowolony - produkt Newline'a, w katalogu, przynamniej na 2002 r. , kest w dziale koarstwa outdoorowego, ale jest całkiem skuteczna do biegania, suwaki w rękawach do wentylacji , 2 duże kieszenie z tyłu, całość zachodzi na tyłek, ale można wszystko Sciągnąć i jest kasyczny krój biegowy, do tego siatka na plecach - wentylacja + baaardzo przydatny kaptur, także do tej części ubioru nie mam żadnych zastrzeżeń zastrzeżeń. Niedługo wypróbuję zestaw stretch + polar + kurtka na wierzch. mam nadzieję że stanę się entuzjastą plastikowych ubrań![]()
Laszlo
[url]http://www.laszlo.pl[/url]
[url]http://www.laszlo.pl[/url]