Posiadam Polara S710 i próbuję wykorzystać wszystkie możliwości tego sprzętu.
Trenując kilka sportów człowiek dostaje różne pomiary, które można mierzyć Polarem, lecz trzeba by było mieć np. czujnik siły (dość drogi i tylko na rowerek).
Od roku moim głównym składnikiem treningu jest Ergometr wioślarski i w taka maszyna jest zrobiona przez firmę Concept ale posiada Polar-owski moduł przeliczający (czy jak to nazwać - licznik) z którego można odczytać np. śr prędkość dystansu, śr. Czas na 500m oraz to co mnie najbardziej zaczyna gnębić czyli Vaty (siła: max, min i śr).
PPP3 posiada w module czasu okrążenia istnieje możliwość wpisania wartości siły (Waty) ale to miejsce nie jest aktywowane (jest zaszarzone).
Może ktoś z was już próbował aktywować możliwość wpisu jakiś wartości, byłbym wdzięczny za pomoc.
Polar S710 i Waty
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
nie wiem jak to zrobić. Czasem zagląda na to forum Ryszard, który zna chyba PPP jak nikt inny. Spróbuj może napisać do niego (na dole strony http://www.sportprofil.pl/index.php znajdziesz email Ryszarda)
ENTRE.PL Team
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
Ale TPSA należy w części do France Telecom a ja mam wykupiony pakiet TPSA, który oparty jest na francuskim Wanadoo a wcześniej dostałem w punkcie France Telecom (po pokazaniu paszportu) hasła dostępu i wszystko działa. W hotelu, w którym mieszkam 1h połączenia to ok. 5 euro.
Postaram się odpowiedzieć.
R.
Postaram się odpowiedzieć.
R.
- jozefa25
- Wyga
Witam Pana
Wiedziałem, że po ciężkim dniu będę miał, co najmniej 1 dobrą wiadomość (oto ona).
Moim problemem jest (jak w temacie) możliwość rejestracji wartości z innego urządzenia, którą zapisuję na papierze w trakcie treningu.
Analiza treningu może na tym etapie nie wymaga takich cudów, ale jeśli jest to może w ramach _Historii_ chciałbym uzupełniać o takie dane już w samym wykresie nie w notatkach gdzieś z boku.
Może takie dane w analizie tego, co się ze mną dzieje będą następnym czynnikiem do mentliku w mojej głowie ?:)
Jak zwykle wdzięczny za poradę
Piotr
Wiedziałem, że po ciężkim dniu będę miał, co najmniej 1 dobrą wiadomość (oto ona).
Moim problemem jest (jak w temacie) możliwość rejestracji wartości z innego urządzenia, którą zapisuję na papierze w trakcie treningu.
Analiza treningu może na tym etapie nie wymaga takich cudów, ale jeśli jest to może w ramach _Historii_ chciałbym uzupełniać o takie dane już w samym wykresie nie w notatkach gdzieś z boku.
Może takie dane w analizie tego, co się ze mną dzieje będą następnym czynnikiem do mentliku w mojej głowie ?:)
Jak zwykle wdzięczny za poradę
Piotr