Problem z pulsometrem - Geonaute

Papik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 51:53
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam

Od jakiegoś czasu zacząłem używać pulsometru... kupiłem Geonaute model 410.... pulsometr działa poprawnie ale niestety ostatnio wskazuje poprawne parametry dopiero po 10 do 20 minut biegu... czy to normalne?

najpierw myślałem ze gdy biegałem zimą to musi się ogrzać, ale ostatnio jest coraz cieplej, a on działa coraz gorzej... przez pierwsze 10-20 minut pokazuje puls po 240-220, potem spada, potem znów rośnie... mimo że jeszcze w ogóle się nie zmęczyłem... przy jednym z treningów rozsądne wartości zaczął pokazywać dopiero po 20 minutach. Wymieniłem baterie w czujniku i to samo. I co ciekawe jak zaloze czujnik to potrafi pokazac jakas rozsadna wartość, ale gdy tylko zaczne biec i mój puls rosnie, to od razu zaczyna się szaleństwo...

na bieżni ostatnio podobne rzeczy zaczely się dziac...

ktoś się spotkal z takim problemem? to normalne? czy oddac go do serwisu na gwarancji? Z góry dzięki za pomoc
PKO
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Decathlon nie serwisuje zegarków - dostaniesz zwrot gotówki od ręki. Próbowałeś zwilżyć elektrody w pasku przed założeniem?
Papik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 51:53

Nieprzeczytany post

oczywiście ze tak....

tak jak mowie... zegarek widzi czujnik i nawet czasem od początku pokaze tętno typu 60-80, czyli takie realne... ale jak tylko zaczne biec to zaczyna wariować i pokazuje 220, 240... a po 10-20 min zaczyna dopiero normalnie dzialac
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

to wymieniaj nie ma co dyskutować o tym skoro dostaniesz nowy ( kasę).
Awatar użytkownika
Kuba M.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 38:42
Życiówka w maratonie: 3:47

Nieprzeczytany post

Ja miałem kiedyś podobny problem z geonautem, wymieniałem i przez jakiś czas działał sprawnie, potem zrobiłem badanie na holterze i się przeraziłem bo różnice były w wysokości 20 jednostek. Ogólnie w mojej opinii ten sprzęt jest mało dokładny, ale z drugiej strony w tej cenie nie można oczekiwać nie wiadomo czego.

W decathlonie wymienią Ci go bez problemu, jeżeli wymieniony też będzie wariował to zainwestuj w coś lepszego :)
Sky is the limit...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ