G Shock dla biegaczy.

tetezz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 43
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Szukam Casio G shock z dwiema podstawowymi funkcjami.
Pulsometr
Interwały
PKO
Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45 min

Nieprzeczytany post

Stb-1000 posiada twgo typu rzeczy plus kilka innych, dziala razem z iphone.
tetezz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

O kurcze, toż to ja zapomniał dodać, że taniej, max 400zł
Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45 min

Nieprzeczytany post

Casio robi dobre zegarki w przyzwoitej cenie, ale do biegania sie one raczej nie nadaja. Pieniedzy masz prawie na jakiegos uzywanego garmina, nie lepiej pojsc ta droga.?
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

G-Shock to świetne zegarki. Sam takiego mam już kilka lat i mimo ekstremalnych sytuacji pozostaje niedraśnięty. Ale do biegania to się nie nadaje. Żaden G-Shock nie oferuje takich opcji, jakie wymieniłeś. Wspomniany Stb-1000 także ich nie ma, a przekracza Twój budżet ponad dwukrotnie. On ma "zaledwie" łączność bluetooth i za jej pomocą współpracuje z telefonem. Na telefonie musi być natomiast zainstalowana aplikacja dedykowana. Sam zegarek nie ma pulsometra, nie ma nadajnika gps. Wszystkie informacje czerpie z telefonu. Wychodzi więc na to, że telefon i tak musisz mieć. Taniej zatem będzie po prostu zainstalować w telefonie endomondo,Runastica czy inną odpowiadającą Tobie aplikację. Jedynym plusem posiadania takiego zegarka będzie to, że masz wygodniejszy podgląd na dane podczas biegu. Do tego jest jeszcze jeden problem. Nie wiem jak jest teraz, nie chcę nikogo wprowadzić w błąd, ale wg moich informacji w dniu premiery stb-1000 współpracował tylko z iphone i samsungiem galaxy s4. Może to teraz zmienili, może doszły jakieś nowe modele, ale nie wiem.
Reasumując tańszą alternatywą, jeśli nie chcesz bawić się w zegarki czysto dla biegaczy (choć takie rozwiązanie polecam najbardziej) może być zakup popularnego obecnie Smartwatcha. Modeli przybywa, a najtańsze można kupić już za lekko ponad 400 zł. Spełnią tą samą funkcję co wspomniany gshock, ekran będą miały dużo bardziej czytelny, jedynie z wytrzymałością słabo. Ale to już inna bajka.
tetezz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedzi, zauważyłem, że g shocki są też dość duże i nie posiadają żadnych funkcji potrzebnych dla mnie. Zdecydowałem się na polar rs 300x akurat w runnersclub.pl miałem go za 355zl razem z koszulką za 1zł :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ