Odpowiedni ubiór
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam. Chciałbym się was poradzić jaki strój kupić. Będzie on służył do biegania i jazdy na rowerze. Chciałbym zmieścić się w 100 zł z przesyłką . Myślałem nad tym, żeby kupić bielizne termoaktywną ( góra i dół) oraz polar termoaktywny, ale nie wiem czy to służy zarówno do jazdy na rowerze, jak i do biegania.
I jeszcze jedna, nietypowa sprawa, otóż jak dobrać rozmiar ? Mam 180 cm wzrostu (mam 16 lat i pewnie jeszcze trochę urosnę), ale np. obwód klatki 80 cm, gdzie w decathlonie najmniejszy rozmiar ma obwód klatki 84, ale długością będzie za krótki. Proszę o pomoc , dziękuje!
Pozdrawiam
I jeszcze jedna, nietypowa sprawa, otóż jak dobrać rozmiar ? Mam 180 cm wzrostu (mam 16 lat i pewnie jeszcze trochę urosnę), ale np. obwód klatki 80 cm, gdzie w decathlonie najmniejszy rozmiar ma obwód klatki 84, ale długością będzie za krótki. Proszę o pomoc , dziękuje!
Pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
Ale, że jak? Chcesz wkładać "polar termoaktywny" na bieliznę termoaktywną i w tym biegać? Wiosną?
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale w mojej okolicy w bieliźnie, to się po domu chodzi... Nawet jak się bluzę polarową na to wrzuci.
Ubierz się w strój, którego używasz na WFie i będzie dobrze
Ubierz się w strój, którego używasz na WFie i będzie dobrze
"Niezależnie od okoliczności zewnętrznych, każdy ma niezbywalne prawo spieprzyć swoje życie tak, jak uważa to za stosowne" - by mój ojciec
- Tomasz
- Zaprawiony W Bojach
Kup bokserki z syntetyków, jak chcesz bieliznę - może jeszcze jest na stanie w lidlu (60zł kpl), polar niepotrzebny. Ze resztę pieniędzy bluza, choćby z używanych... Buty masz już? Jak nie, zainwestuj w buty, a ubranie jak napisał poprzednik - to co masz w domu.kaka55555 pisze:tu, gdzie mieszkam jest cały czas 5-10 stopni, a jeżeli nie polar to doradzisz jakąś bluzę termoaktywną ?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Ubiór na rower i na bieganie to zawsze są dwa różne stroje. Różny wysiłek, inne prędkości...to tak nie zadziała.
A generalna zasada ubierania się na trening biegowy brzmi "+10". Patrzysz na termometr i ubierasz się tak, jakbyś szedł na spacer przy temperaturze o dziesięć większej. Generalnie przy dzisiejszej pogodzie, jak piszesz, 5-10st, do biegania wystarczy t-shirt lub koszulka z długim rękawem techniczna i wiatrówka lub bluza (zależy czy wieje lub pada) na wierzch. Spodnie już bez niczego pod spodem, raczej z cienkiej lycry, bo się ugotujesz.
A generalna zasada ubierania się na trening biegowy brzmi "+10". Patrzysz na termometr i ubierasz się tak, jakbyś szedł na spacer przy temperaturze o dziesięć większej. Generalnie przy dzisiejszej pogodzie, jak piszesz, 5-10st, do biegania wystarczy t-shirt lub koszulka z długim rękawem techniczna i wiatrówka lub bluza (zależy czy wieje lub pada) na wierzch. Spodnie już bez niczego pod spodem, raczej z cienkiej lycry, bo się ugotujesz.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
- Krzysztof92
- Stary Wyga
Ja preferuję wyjść w grubej bluzie z kapturem ;D i długich spodniach, biegać
na cebulkę haha
i wiedzie co ? trenuję biegi górskie, ostatnio gdy było około 20 stopni, poszedłem w grubej bluzie pobiegać
. Na poważnie to dla mnie nie ma wielkiego znaczenia, kto chce biegać ten nie będzie się tłumaczył że nie ma w czym... po prostu wyjdzie i będzie biegł.
Ja w czasie biegu mam zawsze zimne dłonie to tym bardziej w nawet w ciepłe dni nie przeszkadza mi bluza.
Ja się nie przegrzewam, dodatkowe obciążenie traktuję jako trening
, niektórzy biegają w " majt... " czy ubierają się w obcisłe legginsy, to ohydne ;p.
Prawdziwy facet jak w wojsku może biegać, jeszcze proponuję nałożyć plecak z obciążeniem
, w końcu trening to trening

i wiedzie co ? trenuję biegi górskie, ostatnio gdy było około 20 stopni, poszedłem w grubej bluzie pobiegać

Ja w czasie biegu mam zawsze zimne dłonie to tym bardziej w nawet w ciepłe dni nie przeszkadza mi bluza.
Ja się nie przegrzewam, dodatkowe obciążenie traktuję jako trening

Prawdziwy facet jak w wojsku może biegać, jeszcze proponuję nałożyć plecak z obciążeniem

" I'm at war with the world cause I
Ain't never gonna sell my soul "
- Tomasz
- Zaprawiony W Bojach
Co ohydne? Jak dobrze widać klejnoty, to i sąsiadka wyjdzie na ogródKrzysztof92 pisze:Ja się nie przegrzewam, dodatkowe obciążenie traktuję jako trening, niektórzy biegają w " majt... " czy ubierają się w obcisłe legginsy, to ohydne ;p.
Prawdziwy facet jak w wojsku może biegać, jeszcze proponuję nałożyć plecak z obciążeniem, w końcu trening to trening

Do wojska nie idziesz w wieku 40 czy 50 lat... Zresztą prawdziwy facet będzie facetem nawet w kożuchu, z majtkami czy bez. Obecnie promowani zniewieściali mogą się stroić w co chcą i tak widać ile w nich z faceta...

- lebki
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 44:02
- Życiówka w maratonie: 3:50:51
Prawdziwy facet, to ten co potrafi dać byt swojej rodzinie, a nie ten biegający w bluzie jak jest ciepłoKrzysztof92 pisze:Ja preferuję wyjść w grubej bluzie z kapturem ;D i długich spodniach, biegaćna cebulkę haha
i wiedzie co ? trenuję biegi górskie, ostatnio gdy było około 20 stopni, poszedłem w grubej bluzie pobiegać. Na poważnie to dla mnie nie ma wielkiego znaczenia, kto chce biegać ten nie będzie się tłumaczył że nie ma w czym... po prostu wyjdzie i będzie biegł.
Ja się nie przegrzewam, dodatkowe obciążenie traktuję jako trening, niektórzy biegają w " majt... " czy ubierają się w obcisłe legginsy, to ohydne ;p.
Prawdziwy facet jak w wojsku może biegać, jeszcze proponuję nałożyć plecak z obciążeniem, w końcu trening to trening

Moje treningi http://www.endomondo.com/embed/user/workouts?id=2228429
http://connect.garmin.com/modern/profil ... Lebkichler
http://connect.garmin.com/modern/profil ... Lebkichler
- Krzysztof92
- Stary Wyga
Szkoda komentowac,
" I'm at war with the world cause I
-
- Zaprawiony W Bojach
Nigdy nie wpadłem na to, żeby wypatrywać co tam jeden z drugim mają w gaciach. Nie czułem się też nigdy do tego przymuszany samym faktem, że ktoś ubrał takie a nie inne portki. Ale jeśli więcej facetów zacznie tu zdradzać takie inklinacje, to zacznę chyba biegać w luźnych szortachKrzysztof92 pisze:niektórzy biegają w " majt... " czy ubierają się w obcisłe legginsy, to ohydne ;p.

A kąpiele pod natryskiem też może brać jak w wojsku, czy powinna obowiązywać pruderia jak podczas treningu biegowego?Krzysztof92 pisze:Prawdziwy facet jak w wojsku może biegać, ...
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas