Buty dla 100kg faceta

xtomashx
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ostatnio doskwiera mi problem bolących kolan którego przyczyną może być zbyt mała amortyzacja (oraz oczywiście początki biegania). Szukam czegoś jak najtańszego z amortyzacją odpowiednią dla osoby ważącej ok 100 kg (przy wzroście 181 cm). Teraz mam jakieś no name za 50 zł. Oczywiście chciałbym kupić buty jak najtaniej (może uda się ok 100 zł).

W oko wpadły mi Joma Carrea oraz Joma Hispalis jednak w żadnym sklepie online nie widzę swojego rozmiaru (45). Może wie ktoś gdzie mógłbym je w takim rozmiarze dostać ?

Jeszcze jedną opcją są buty Crivit z jutrzejszej gazetki Lidla. Nie wiem tylko jak tam z ich amortyzacją (na pewno lepiej niż w moich obecnych)

Macie może jakieś inne sugestie ?
Obrazek
PKO
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Inne sugestie:
- zwrócić baczną uwagę na poprawną technikę biegu;
- upewnić się, czy nie ma się problemu (przeciwwskazań, uwarunkowań...) natury medycznej;
- być cierpliwym i ostrożnym w zwiększaniu obciążeń (rozsądna adaptacja organizmu);
- wyzuć się z automatycznego i bezkrytycznego wniosku, że obfita amortyzacja w bucie ochroni, zapewni, utuli, upieści, zagwarantuje i zabezpieczy i już o nic innego nie musimy zadbać. Dotyczy także (a może zwłaszcza?) osób ciężkich. Ww. tematy były tu obficie wałkowane.

Zdrowia i radości z biegania :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ