Pierwsze buty - asfalt/bruk

frankozola
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
zaczynam swoją przygodę z bieganiem, do tej pory biegałem w starych Salomonach, które przeznaczone były do wycieczek pieszych.

Poszukuję pierwszych butów przeznaczonych stricte do biegania po asfalcie/bruku - rzadko po powierzchniach nieutwardzonych. Obecnie biegam około 40 minut (7km) (8 bieg, 1.5 marsz) - cel zwiększać czas i dystans biegu. Treningi 3 razy w tyg

Moja stopa jest neutralna, waga 65 kg - wzrost 172

Budżet - niski - im taniej tym lepiej - jak już nabiorę doświadczenia jaki but itp itd będę szukał droższych butów. Jednak nie na tyle niski żeby but był złej jakości o kiepskim wykonaniu i parametrach.

Do tej pory myślałem o NIKE Dual Fusion Lite i Adidas Duramo 5m
PKO
Awatar użytkownika
Paweł100
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 49:42

Nieprzeczytany post

Obydwa będą dobrym wyborem. Możesz jeszcze, jeśli masz pod ręką Decathlon, poszukać czegoś z oferty Kalenji.

Generalnie - wybierz ten, w którym lepiej będzie się czuła stopa.
frankozola
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki wielkie za odpowiedź!

Niestety w Rzeszowie nie ma decathlonu, a w KRK nie będzie mnie w najbliższym czasie ;/ Będę mierzył w najbliższym czasie, pobiegam po sklepie i jak coś to zwrócę się jeszcze raz o pomoc

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

z wymienionych mam jako zapasowe Nike Dual Fusion Lite. szału nie robią, ale nie ma co wybrzydzać biorąc pod uwagę, że dałem za nie w promocji 170 zł.
da się w nich biegać.
Go Hard Or Go Home
frankozola
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,

Pochodziłem po mieście i namierzyłem takie obuwie w kwocie ~180zł, Wszystkie są całkiem fajne i wygodne - może korzystaliście z tych butów i wiecie jak trwałość i inne aspekty

Asics Gel Rapid 2
Adidas Duramo 6m
Adidas breeze 101m
Nike dual fusion III TR
Nike Downshifter 5MSL
Nike Revolution 2MSL

Jednak chyba Adidasy wydają się dla mnie najlepszą marką pod kątem trwałości obuwia

dzięki
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

uzywam adidasow 5 tr m - te buty kupilem za 149 pln i powiem ze byly to swietnie wydane pieniadze - but bardzo szybki, lekki, wygodny. ciezko mi powiedziec jak bedzie z trwaloscia, ale poki co zrobilem 350km w terenie i nic im nie dolega.
kislu56
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

podłącze sie do tematu . co myslicie o tych http://hurtowniasportowa.net/bieganie/o ... 67056.html
aleandra
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A da się kupić buty do 50 zł, czy nie warto tak niskiej ceny brać pod uwagę, bo się zbyt szybko zetrą?
Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45 min

Nieprzeczytany post

aleandra pisze:A da się kupić buty do 50 zł, czy nie warto tak niskiej ceny brać pod uwagę, bo się zbyt szybko zetrą?
Jak zawsze nie zastąpione :taktak: http://www.decathlon.pl/buty-do-biegani ... 81520.html dyszkę ponad budżet ale co tam :oczko: Tylko jeżeli jesteś dziewczyną to najmniejszy rozmiar to 39.
frankozola
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

kislu56 pisze:podłącze sie do tematu . co myslicie o tych http://hurtowniasportowa.net/bieganie/o ... 67056.html
Mierzyłem te Buty i są całkiem wygodne - tylko ja mam trochę spaczoną definicję tego słowa bo dla mnie teraz każde są wygodne ;p

http://polskabiega.sport.pl/polskabiega ... DL,,2.html - stronka z testami tanich butów - decathlon też jest
wilk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pomysl o Kalenji - tanie, a wygodne i dobre. Taki Kapteren 50 mimo, ze najtanszy z decathlonowej oferty jest naprawde uniwersalny - i na asfalt i na ścieżki.
frankozola
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zakupiłem Adidas Breeze 101 m - Wygodniejsze są dla mnie jak Duramo. Myślę że na początek będą OK :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ