buty z małym dropem, początkujący
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 40
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć,
ciężko cokolwiek tutaj znaleźć, a u mnie w mieście nie ma ani jednego ogarniętego sprzedawcy, co może cokolwiek doradzić.
Najpierw myślałem o minimalistycznych butach, ale chyba je odpuszczę. Szukam butów raczej z jak najmniejszą amortyzacją, do biegania naturalnego.
80% asfalt. Waga 65 kg, tygodniowo 40-50km. Stopa neutralna. Cena do 200-300 zł
Moglibyście podać jakieś propozycje? Może uda mi się coś znaleźć i przymierzyć.
Raczej biegam dla siebie, od kilku msc, dystanse do 12km. Raz na jakiś czas, jakiś półmaraton.
Bieganie traktuję raczej jako podtrzymanie kondycji do innych sportów.
ciężko cokolwiek tutaj znaleźć, a u mnie w mieście nie ma ani jednego ogarniętego sprzedawcy, co może cokolwiek doradzić.
Najpierw myślałem o minimalistycznych butach, ale chyba je odpuszczę. Szukam butów raczej z jak najmniejszą amortyzacją, do biegania naturalnego.
80% asfalt. Waga 65 kg, tygodniowo 40-50km. Stopa neutralna. Cena do 200-300 zł
Moglibyście podać jakieś propozycje? Może uda mi się coś znaleźć i przymierzyć.
Raczej biegam dla siebie, od kilku msc, dystanse do 12km. Raz na jakiś czas, jakiś półmaraton.
Bieganie traktuję raczej jako podtrzymanie kondycji do innych sportów.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
na mysl pierwsza przychodzi mi kinvara od saucony. Ponoc rewelka a ze duzych dystansow nie trzaskasz to tym lepiej. Problem z ceną ale poprzedni model można jakoś tak wyhaczyć 

-
- Dyskutant
Moje pierwsze pytanie to czy masz mocna łyde? i zadnej tendencji do kontuzji? Bo ja po gorach biegam w xodusach od sauocny, sporo amortyzacji i 4mm dropu. Feeling jest fajny, ale powyzej 20km moja stopy zaczynaja zyc wlasnym zyciem i zaczyna sie problem, bo jak łydki i stopy przestaja wspolpracowac to zaczyna sie biec duzo gorzej. Do takich butow trzeba miec mocne fundamenty. A jak zachowa sie twoja noga z tym małym dropem i w dodatku z mala amortyzacja jesli biegasz po asfalcie? Gdybym byl bogaty, to kupilbym sobie taka jedna pare i biegal w niej od czasu do czasu
ten merell wyglada dosyc hardkorowo... tzn z normalnych butow to byloby mocne przejscie. Cos w stylu buta minimalistycznego to sauocony cortana - maly drop ale jest amortyzacja - za to cena zabija. Albo brooks robi tez buty minimalistyczne z roznym stopniem amortyzacji. Ja na poczatek wybralbym te z najwieksza
ale ja waze 75kg i czasem zlapie kontuzje.

-
- Zaprawiony W Bojach
hieh 
najpierw spróbuj, nie będziesz musiał gdybać

najpierw spróbuj, nie będziesz musiał gdybać

-
- Rozgrzewający Się
Oprócz biegania, to głównie gram w piłkę 3-4 w tyg, często góry i basen. Czy mam mocną? Ciężko powiedzieć, zależy do do kogo porównywać.
Tak jak napisałem, biegam od kilku msc, najpierw jako podtrzymanie formy, a teraz trochę dla siebie.
Dużych dystansow na pewno nie będę robił, maks do 12, i z celem niedługo półmaraton i nic więcej.
Dotychczas nie biegalem w butach typowo biegowych, tylko raczej to były jakieś piłkarskie albo uniwersalne.
Kontuzje bardzo rzadko, raczej zmęczenie mięśni.
Na pewno nie chce butów z ogromnym podbiciem na pięcie, bo zacznę biegać po prostu z pięty, a chce poprawiać technikę.
Tak jak napisałem, biegam od kilku msc, najpierw jako podtrzymanie formy, a teraz trochę dla siebie.
Dużych dystansow na pewno nie będę robił, maks do 12, i z celem niedługo półmaraton i nic więcej.
Dotychczas nie biegalem w butach typowo biegowych, tylko raczej to były jakieś piłkarskie albo uniwersalne.
Kontuzje bardzo rzadko, raczej zmęczenie mięśni.
Na pewno nie chce butów z ogromnym podbiciem na pięcie, bo zacznę biegać po prostu z pięty, a chce poprawiać technikę.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 38:37
- Życiówka w maratonie: 3:13:59
No to może faasy 300? Biegam w nich miesiąc, dystanse różne od 5 do 22 km, głównie betonem, chociaż las i plaża zdarzają się. Cena nieduża, but nie jest przebajerowany, nie jest to pewnie bieganie naturalne, ale też nie bieganie w butach Spice Girls
koń może wypić cały deszcz jeśli jest spragniony.
-
- Rozgrzewający Się
Teraz tak myślę, że z tymi merrelami trochę przesadziłem... Dobrze, że tutaj trafiłem.
Zerknę na te pumy. Tylko szkoda, że mają aż 8mm różnicy.
Chyba najlepsze z tych co były dotychczas to buty KINVARA.. tylko szkoda, że ich tak mało jest na interncie. Może ktoś wie gdzie mogę kupić 3 albo 4? bardzo mi się spodobały. Albo podobne do nich inne buty.
Prosiłbym jeszcze o inne propozycje.
Zerknę na te pumy. Tylko szkoda, że mają aż 8mm różnicy.
Chyba najlepsze z tych co były dotychczas to buty KINVARA.. tylko szkoda, że ich tak mało jest na interncie. Może ktoś wie gdzie mogę kupić 3 albo 4? bardzo mi się spodobały. Albo podobne do nich inne buty.
Prosiłbym jeszcze o inne propozycje.
- 850
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45 min
-
- Rozgrzewający Się
nie wiedziałem, że można linkami sypać :D
http://www.runshop.pl/buty-treningowe-d ... d3172.html
http://www.runshop.pl/buty-treningowe-d ... d3172.html