Cześć !
Chciałbym kupić sobie buty do biegania, ale że jestem początkującym biegaczem, chciałbym się Was poradzić, jakie buty kupić.
Moja waga : 74 kg
Wzrost : 181 cm
Gdzie biegam: Najczęściej po plaży, ale zdarza mi się również po chodniku.
Cena: do 250 - 300 zł.
pawel7879 pisze:Witaj, dobrze by było, gdybyś zdefiniował w jakiś sposób typ swojej stopy (pronacja, supinacja, neutral ?)
To dosyć istotna kwestia
Pronacja czy supinacja to w większości przypadków mało istotne kwestie, jeśli tylko nie powodują problemów i jeśli buty nie powodują tych problemów.
Buty polecam wygodne, lekkie, bez wysokiego obcasa (spadku pięta - palce), średnio amortyzowane, w miarę elastyczne. Chyba że chcesz wypróbować opcję biegania minimalistycznego. Wtedy buty bardzo lekkie, ale trzeba więcej popracować nad sobą i pogodzić się z tym, że na początku będzie trzeba biegać znacznie mniejsze dystanse.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
tanie.
bardzo dobrze cenowo wychodzą buty Joma (polecam Maraathon 3000. )- teraz są w promocji czy wyprzedaży jak kto woli.
Kalenji za 70 zł także polecam.
300 zł to dużo za dużo na buty do biegania
संस्कृतम् "Prawdziwy mężczyzna od wódki może umrzeć - zgłupieć nie śmie"
Człowiek nie przestaje biegać, dlatego że się starzeje. Człowiek się starzeje, dlatego że przestaje biegać.