Garmin 220 czy Polar RC3 ??

domino_1985
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42,40
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie. Proszę o pomoc w doborze pulsometru z nadajnikiem GPS wbudowanym w urządzenie. Jestem amatorem który robi ok 40km tygodniowo, i przgotowuję się do startów na 10km oraz do półmaratonu. Niestety moje poprzednie urządzenie uległo uszkodzeniu co bardzo mnie smuci, i muszę zakupić inne podobne. Na pewno wymogiem jest wbudowany GPS. Pytanie tylko które urządzenie wg. was jest lepsze Garmin 220 czy POLAR RC3 ?? Polar bardziej wizualnie mi odpowiada- wg. mnie jest ładniejszy,ale Garmin chyba ma jednak kilka funkcji więcej(pytanie tylko ile z nich będzie mi potrzebnych a z ilu nigdy albo max jeden raz skorzystam....)

Nie wiem co wybrać. A może macie coś innego w podobnej cenie co jest lepsze od w/w urządzeń??

Na pewno odrzucam zachwalanego Garmina 310XT .....

Prosiłbym o informację i podpowiedzi...

Dziękuję i pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
kruczek79
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:07
Życiówka w maratonie: 3:09:57

Nieprzeczytany post

Miałem ten sam problem, tzn wizualnie bardziej podoba mi się RC3 ale wygrał Garmin poprzez to że można tworzyć bardziej skomplikowane treningi. Co do jakości sygnału GPS to po ostatnich poprawkach, nie zauważyłem jakiś dziwnych wskazań i odchyłek.
domino_1985
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pytanie jeszcze czy Polar ma sygnalizacje dźwiękowe i wibracjami stref tętna/tępa czy nie bo oprócz GPS również i na tym mi zależy....

Problem mój bierze się stąd że nie wiem czy jest sens dopłacać więcej do Garmina nie wykorzystując jego potencjału(robienie jakiś planów treningowych nigdy mnie nie interesowało a wręcz odwrotnie to co przetrenowalem przesyłałem na kompa żeby poprostu widzieć postępy) treningi zawsze ustalam sam wg.samopoczucia, oraz wolnego czasu w ciągu dnia /tygodnia) wiec plany treningowe mniej mnie interesują...

Drugie pytanie jak jest z podświetleniem Polara bo z tego co słyszałem jest ponoć marne (Słyszałem ale nigdy nie widziałem) a niestety 90% moich treningów to godziny późno wieczorne a wręcz czasem nocne... garmin z tytułu kolorowego wyświetlacza domniemam jest bardzo czytelny?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Polar nie ma alarmów wibracyjnych.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
kruczek79
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:07
Życiówka w maratonie: 3:09:57

Nieprzeczytany post

domino_1985 pisze:Pytanie jeszcze czy Polar ma sygnalizacje dźwiękowe i wibracjami stref tętna/tępa czy nie bo oprócz GPS również i na tym mi zależy....

Problem mój bierze się stąd że nie wiem czy jest sens dopłacać więcej do Garmina nie wykorzystując jego potencjału(robienie jakiś planów treningowych nigdy mnie nie interesowało a wręcz odwrotnie to co przetrenowalem przesyłałem na kompa żeby poprostu widzieć postępy) treningi zawsze ustalam sam wg.samopoczucia, oraz wolnego czasu w ciągu dnia /tygodnia) wiec plany treningowe mniej mnie interesują...

Drugie pytanie jak jest z podświetleniem Polara bo z tego co słyszałem jest ponoć marne (Słyszałem ale nigdy nie widziałem) a niestety 90% moich treningów to godziny późno wieczorne a wręcz czasem nocne... garmin z tytułu kolorowego wyświetlacza domniemam jest bardzo czytelny?
Kolorowy wyświetlacz jest trochę przereklamowany. Podczas treningu kolorki pokazują się przy alarmach. Ekran jest wyraźny i czytelny jak dla mnie (nie mam problemów ze wzrokiem). Podświetlenie możesz sobie ustawić na cały czas włączone.
Skoro ci nie zależy na treningach to bierz RC3 zwłaszcza, że RC3 kupisz z paskiem HRM taniej niż FR220 bez paska
Awatar użytkownika
giggy
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48:43

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:Polar nie ma alarmów wibracyjnych.
A tak z innej beczki i w nietypowym wątku ... czy 310 ma alarmy wibracyjne ?
Pzdr Greg Gregovic

Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ma
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
domino_1985
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A Polar RC3??
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

odpowiedziałem wyżej
domino_1985
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Myślałem ze tyczyło to pytania jednego wcześniej. No dobra to czy ktoś pomoże w pytaniu garmin 220 czy Polar RC3???
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

domino_1985 pisze:czy ktoś pomoże w pytaniu garmin 220 czy Polar RC3???
Nie znam tego Polara ale G220 przy obecnej cenie odrzuciłbym na wstępie. Przecież on kosztuje tyle, co doskonały, wszystkomający G610. Nie myślałeś o nim?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

domino_1985 pisze:Myślałem ze tyczyło to pytania jednego wcześniej. No dobra to czy ktoś pomoże w pytaniu garmin 220 czy Polar RC3???
No jeżeli zależy Ci na alarmach wibracyjnych to Polara trza odrzucić.
domino_1985
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ok wibracyjnych nie ma a dźwiękowe ostrzeżenia ??
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dźwiękowe tak.
domino_1985
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Szybkie pytanie czy Polar RCX3 jest dużo gorszy od RC3 (wiem że do RCX3 trzeba mieć nadajnik GPS dodatkowo - nie jest wbudowany) Natomiast ponoć są one podobne technicznie. Czy to prawda? Czy RC3 jest jednak lepszy? Pytam bo na RCX3 mam ciekawą ofertę cenową... Pytanie co lepsze?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ