Które mizuno na asfalt?

Marcin32
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Jest to mój pierwszy post tutaj więc proszę o wyrozumiałość. Wracam powoli do biegania i mam zamiar zakupić jakieś dobre buty.
Rozchodzi się o dobrą amortyzację na nawierzchni betonowej gdyz boję się trochę o kolana. Ważę ok 81kg i biegam 5-10km do 5x w tyg. Lubię interwały. Dlaczego mizuno? Sentyment.
Rozglądam się za ultima 4, rider lub precision 2. Dzięki za porady.
PKO
Awatar użytkownika
małymiś
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:53:02

Nieprzeczytany post

Miałem okazję spróbować wave rider 16 i były fajne, choć nie do końca pasowały na moją stopę (tj. jakoś czułem się za luźno w nich w okolicy sklepienia - być może na mało neutralny ten but i bardziej dla pronatorów). ultima to duży, ciężki bucior. co do tego precision to nie wiem, nie widziałem.

Wave rider jest dedykowany na maratony, także powinien Ci spokojnie wystarczyć na asfalt.

To jest fajny but, ale musisz go przymierzyć. wersja 16 jest ostatnio w dobrych cenach, bo wersja 17 już zaraz wchodzi (i będzie znowu jeszcze lepsza).

a ja na ten sezon stawiam na NB ;-)
Awatar użytkownika
Jaca_CH
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:28:03

Nieprzeczytany post

Marcin32 pisze:Rozchodzi się o dobrą amortyzację na nawierzchni betonowej gdyz boję się trochę o kolana. Ważę ok 81kg i biegam 5-10km do 5x w tyg. Lubię interwały. Dlaczego mizuno? Sentyment.
Zobacz model Endeavor 2. Ja kupiłem w sklepie hike.pl --> http://www.hike.pl/buty-do-biegania-miz ... eskie.html
Sklep mogę śmiało polecić, wszystko przy zakupie OK. Natomiast buty - dopiero zacząłem w nich biegać więc trudno coś powiedzieć. Dużo amortyzacji mają - to na pewno.
Marcin32
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za opinie. Mam bardziej wąską stopę i wiem jak to jest biegać w "kapciach". Podpalilem się na te Precision 2. Powinny być ok, chociaż są niższe.
Marcin32
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nastawiałem się na mizuno a kupiłem Asics Gel-Ds Trainer 18. Jutro pierwsze bieganie. Stawiam na krótszy dystans i szybsze interwały, więc powinny dać radę.
pawel7879
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hej i jak te trainery 18 ? Jestem ciekaw jakie masz odczucia, bo masz podobną wagę do mojej.
Próbowałeś coś więcej w nich pyknąć niż te 10 km ? :oczko:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ