Jakie buciki wybrać ?

P jak Przemek

Nieprzeczytany post

Witam.
Z testu na mokrą nogę i oglądając stare buty wyszło mi, że mam średnie sklepienie i normlaną pronację (raczej w strone małej pronacji).
Autor doradza buty neutralne (stability). Niestety nie mogę się doczytać w necie które buty spełniają te wymagania.
Jest jakaś tabela w której jest podział, które modele do jakich stóp ?

Które buty np. firmy Asics radzicie kupić ? Na początek chcę kupić raczej tańsze buty. Będę kupował w Warszawie więc pewnie na Broniewskiego (gdzie dotychczas kupowałem Mizuno do siatki :-).
Pod uwagę biorę : starszy model 2030, albo Durango. Ktoś miał do czynienia z tymi modelami ?

Biegąć bedziemy (z dziewczyną) raczej po asfalcie, ~2 razy w tygodniu, początkowo niewielkie odległości.

Na kondycje nie narzekamy (codziennie siatka lub basen, duuuzo chodzimy) ale nam mało i mało.

Dodam, że 4 tygodnie temu poważnie skręciłem nogę na siatce, ale powracam do siebie - mam nadzieje ze to nie jest kontuzja ktora moze dac sie we znaki podczas dluzszych biegow - takie mamy w planach w przyszlosci ?
PKO
Awatar użytkownika
Minimalny
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam

Jako ze w Krakowie nie znalazlem zadnego sklepu z przyzwoitym obuwiem o przyzwoitych sklepach rozpoczolem poszukiwania w internecie. Znalazlem stronke http://jacekbiega.republika.pl  jest to internetowy sklep o nazwie Bieg RJG.
Czy ktos z was korzystal z uslug pana Jacka ? i co mozecie powiedziec o tych uslugach ?
Wazę okolo 85kg i zamierzam biegac okolo 30-40km tygodniowo wiec potrzebuje dobrej amortyzacji, Pan jacek polecil mi adidasy SUPERNOVA w cenie 200zl. Czy ktos z was ma takie buty i co mozecie o nich powiedziec, troche juz znalazlem o tych butach na tym forum ale chcialbym posluchac swierzych opinii. Jesli macie takie buty napiszcie z ktorego sezonu one sa i jak sie sprawuja. Jesli uwazacie ze sa one dla mnie nie odpowiednie lub znacie jakies lepsze buty o przystepnej cenie to prosze o rady.

Dziekuje za odpowiedzi i zachecam do pisania :)
Hmm??
Awatar użytkownika
AKITA SAN
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Na temat butów wolę sie nie wypowiadać,są tutaj lepsi specjaliści.Jeśli zaś chodzi o Jacka,to polecam jak najbardziej.Po pierwsze,naprawdę wie o czym mówi,buty które sprzedaje sam najczęściej testuje!
Po drugie-ceny!
Po trzecie-nigdy nie odniosłem wrażenia,że chce mi coś wcisnąć na siłę.Mało tego,Jacek jest tak układnym człowiekiem,że możesz zwrócić towar który nie spełni twoich oczekiwań!Pogadaj z nim,na pewno będziesz zadowolony!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ