Mizuno Wave Ultima 4
- smoła
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
a ile chcesz wydać na buty?wygibus pisze:Witam, planuję zakup butów jak w temacie. Moja waga to ok 88 kg, biegam po asfalcie. Obecnie ganiam w salomonach xa pro 3d, lecz powoli dokuczają kolana. Mizuno dla początkującego będą odpowiednie?
test http://bieganie.pl/?show=1&cat=299&id=5804
Go Hard Or Go Home
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
budżet masz więc spory. za te pieniądze przyjrzyj się NB 890. jeszcze zostanie.
http://www.newbalancesklep.pl/search/890
http://www.newbalancesklep.pl/search/890
Go Hard Or Go Home
- smoła
- Zaprawiony W Bojach
-
- Stary Wyga
nie liczy się wygląd, a but jest super, polecam te nb-ki
edit. wentylacja jest super, bardzo przewiewny but, mnie trochę przypieka wkładka w stopę, ale to tylko moje, własne odczucie.
edit. wentylacja jest super, bardzo przewiewny but, mnie trochę przypieka wkładka w stopę, ale to tylko moje, własne odczucie.
- adam1adam
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:10
- Życiówka w maratonie: 2:32:24
to pieczenie w stope to niestety bolaczka wiekszosci butow (modeli) - odstepy rabow podeszwyamator_k pisze:nie liczy się wygląd, a but jest super, polecam te nb-ki
sa za duze (stad uczucie pieczenia) . NP.Asics Cumulus 15 , Broks Gliceryn .
Wyciagnij wkladke i pocignij palcem - na srodstopiu wyrazne wglebienia.
Poblem pogarsza sie drastycznie jesli biegniesz ze srodstopia na wiekszych predkosciach!
Nowa wkladka niezawiele pomaga ( Wydalem na wkladka 100zl- i nic).
- smoła
- Zaprawiony W Bojach
Kurcze, dwa salony w Jeleniej Górze New Balance i tylko z obuwiem LifeStyle
,a miało być Running. Taka informacja pozyskana na stronie dystrybutora. Zamówiłem przez stronkę skoro tak je polecacie. A niech, buciki w radosnych barwach, to i bieganie pewnie takie będzie
. Dziękuję za pomoc w wyborze. Opiszę wrażenia jak przyjdą, do tego czasu pauzuję z bieganiem, lewe kolanko doskwiera. Pozdrawiam, Adam.

- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
wylatałem kilka par w różnych wersjach 890 i tego nie czułemamator_k pisze:mnie trochę przypieka wkładka w stopę, ale to tylko moje, własne odczucie.
mam wrażenie, że NB w Polsce żyje z lajfstajlu, a bieganie ma głęboko w .... .wygibus pisze:Kurcze, dwa salony w Jeleniej Górze New Balance i tylko z obuwiem LifeStyle,a miało być Running. Taka informacja pozyskana na stronie dystrybutora. Zamówiłem przez stronkę skoro tak je polecacie.
jak dobrałeś rozmiar?
a, i kiedy zamawiasz przez ich stronę i powołasz się na ich FB, wtedy dostajesz rabat chyba 10%.
Go Hard Or Go Home
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:38:28
- Życiówka w maratonie: 02:56:00
Zdecydowanie polecam tytułowe buty i jestem przekonany, że dla twojej wagi będą odpowiednijsze, wygodniejsze i trwalsze, niż sugerowane NB.
- smoła
- Zaprawiony W Bojach
Konta na FB nie posiadam i o takiej promocji nie wiedziałem, a już zamówiłem. Rozmiar dobrałem po długości wkładki 27 cm. Salomony mam takie i jest ok. Gdyby jednak coś nie pasowało można wg regulaminu wymienić. Fizycznie jeszcze może bym dostał gdzieś we Wrocławiu, ale nie uśmiecha mi się walić 150 km za butami.
No już po, zamówiłem polecane. Dzięki.wigi pisze:Zdecydowanie polecam tytułowe buty i jestem przekonany, że dla twojej wagi będą odpowiednijsze, wygodniejsze i trwalsze, niż sugerowane NB.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
a ile km wylatałeś w M890, że tak porównujesz?wigi pisze:Zdecydowanie polecam tytułowe buty i jestem przekonany, że dla twojej wagi będą odpowiednijsze, wygodniejsze i trwalsze, niż sugerowane NB.
Go Hard Or Go Home
- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:53:02
Ostatnio mierzyłem trochę butów i nabyłem NB890v4 NYC. Wagę mam podobnie jak autor wątku.
Przy tych NB wagowo, Mizuno Wave Ultima 4 to kapeć
zresztą podobny do Asics Nimbus 15, Vomero itp.
Ale, żeby nie było że NB są lepsze, u mnie przesiadka z Vomero nadal trwa (wylatałem ok 50 km) i czuję zmianę. Np. coś mnie tam poboli.
Tyle, że uważam, że chodzi raczej o to, że te Vomero, tak mocno odseparowuje nogę od ziemi, że niektóre elementy aparatu ruchu nie pracują - a teraz muszą i zaczyna się bólowość.
Nie wierzę w wielkiego minimala, ale na pewno jest to ruch w tę stronę.
Przy tych NB wagowo, Mizuno Wave Ultima 4 to kapeć

Ale, żeby nie było że NB są lepsze, u mnie przesiadka z Vomero nadal trwa (wylatałem ok 50 km) i czuję zmianę. Np. coś mnie tam poboli.
Tyle, że uważam, że chodzi raczej o to, że te Vomero, tak mocno odseparowuje nogę od ziemi, że niektóre elementy aparatu ruchu nie pracują - a teraz muszą i zaczyna się bólowość.
Nie wierzę w wielkiego minimala, ale na pewno jest to ruch w tę stronę.
- smoła
- Zaprawiony W Bojach
- smoła
- Zaprawiony W Bojach