Pierwsze buty i kilka dylematów.
-
DawidK
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Hej jako że już trochę tu jestem, dużo ciekawego się dowiedziałem o bieganiu. Czytając tematy o butach wiem czym mniej więcej się kierować wiem że but muszę przymierzyć by dopasować, określić rodzaj stopy itp. I tu mam pytanie na buty planuje wydać gdzieś około 150 zł. tyle myślę, że na początek starczy. Biegam po asfalcie i chodniku mam 165 w i ważę około 60kg. W decatchlonie mają promocję na obuwie kalenji ale szukałem i nie znalazłem czy to dobra firma. Dobra na początek czy słaba jakość i lepiej poszukać coś markowego jeśli tak to na jakie modele zwrócić uwagę albo jaka amortyzacja powinna być? Po opisie jaka ma amortyzację i parametry, rzuciły mi się kalenji ekiden 200 mają je teraz za 100 zł. warto? A muszę dobre kupić, bo w zwykłych halówkach niezbyt dobrze się biega i chce też zmniejszyć ryzyko kontuzji i uważać na kręgosłup. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2014, 22:02 przez DawidK, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dawidavila
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 35:14
- Życiówka w maratonie: Półmaraton 1:25:19
Kalenji na poczatek beda dobre a jezeli nie znalazles opini o tych butach to widocznie slabo szukales 
Komentarze: viewtopic.php?f=28&t=26550&start=60
-
Qba Krause
- Zaprawiony W Bojach

kalenji jest spoko. kup nawet ekiden 50, pobiegaj, drugie but będziesz kupował bardziej świadomie.
-
DawidK
- Zaprawiony W Bojach

Dzięki wpisywałem w google i w wyszukiwarkę i nie znalazłem wiele o ekidenach mało więcej o terenowych znalazłem niż na asfalt. Pewnie źle wpisywałem.
- 850
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 45 min
W szukajce forumowej wpisz, nie w goglach.DawidK pisze:Dzięki wpisywałem w google i w wyszukiwarkę i nie znalazłem wiele o ekidenach mało więcej o terenowych znalazłem niż na asfalt. Pewnie źle wpisywałem.
-
DawidK
- Zaprawiony W Bojach

Hej w innym temacie już napisałem to i napisze tutaj może się komuś przyda. Już ponad tydzień mam ekideny 200, jak na razie po 4 treningach ok nic nie gniecie nie uwiera jak na razie. Porównania z innymi nie mam, bo to pierwsze moje buty biegowe, ale dużo lepiej jest od halówek co do tej pory biegałem. A przymierzałem też kalenji eliorun tez fajnie się czułem, ale najlepiej się czułem w kiprun md i dziwnie trochę, bo miękko twardego nie czułem w ogóle podłoża. Ale nie mieli rozmiaru same duże zostały i fajną przecenę mieli z około 300zł. na 179, tyle co za ekideny 200 dałem. Zobaczymy jak dłużej w nich pobiegam, czy wszystko dalej ok będzie jak na razie na plus 
-
DawidK
- Zaprawiony W Bojach

Hej nie chcę zaśmiecać nowym tematem. Wyrobiłem już moje 1 buty ekideny 200, dobrze mi się w nich biegało. I pora drugie buty zakupić. Myślę nad Asicsami bo chwalona marka. U nas w Martesie mają promocję i idzie wyrwać buty za około 200-300 zł. Co sądzicie o tych modelach Asics: Gel-Zaraca 3 przecenione z 319.99 na 199.99 zł. Gel- Galaxy 8 przecena z 259.99 na 169.99 zł. Gel-Oberon 9 przecena z 319.99 na 259.99 zł. Wiecie coś o tych butach nie znalazłem nic, jak się mają do ekiden 200 podobny poziom? Nadadzą się na treningi urozmaicone- truchtanie do 10 km. czasem może więcej i na szybkie akcenty, oraz na zawody 5-10 km. Chyba, że inne polecicie do 250 zł. jak warto to do 300 zł.A i wiem, że buty cza przymierzyć tak zrobię tylko, chciałbym się o nich dowiedzieć coś pozdrawiam.
-
Kervarlis
- Rozgrzewający Się

kalenji miałem jako drugie buty i nie za bardzo polecam na pierwsze na moje to bym zainwestował trochę wiecej i kupił już porządniejsze może się przestawisz na biegi zawodowo
-
Wojowniczka40
- Dyskutant

A gdybyście mieli wybór między Nike a Pumami to które?
Partner powiedział, że kupi mi nowe buty, ale tylko z tych 2, bo on uznaje, że tylko te marki są ok - sorry, nie do końca się z tym zgadzam, ale on jest uparty jak osioł, więc coś chcę z tego wciąć, żeby mieć (ot!).
Z http://www.7store.pl/ na pewno coś będzie wybierał, a moją rolą jest tylko wybór marki, resztę dobierze on.
Wiem, że to chore, ale z racji tego że jest sprzedawcą butów, a w kazdym razie był jakiś czas temu - w Decathlonie, to ma się za boga wiedzy w tym temacie.
P.S Tak, nie wiem jak długo z nim wytrzymam;)
Nike czy Pumy?
Partner powiedział, że kupi mi nowe buty, ale tylko z tych 2, bo on uznaje, że tylko te marki są ok - sorry, nie do końca się z tym zgadzam, ale on jest uparty jak osioł, więc coś chcę z tego wciąć, żeby mieć (ot!).
Z http://www.7store.pl/ na pewno coś będzie wybierał, a moją rolą jest tylko wybór marki, resztę dobierze on.
Wiem, że to chore, ale z racji tego że jest sprzedawcą butów, a w kazdym razie był jakiś czas temu - w Decathlonie, to ma się za boga wiedzy w tym temacie.
P.S Tak, nie wiem jak długo z nim wytrzymam;)
Nike czy Pumy?
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach

New BalanceWojowniczka40 pisze:Nike czy Pumy?
kup sobie sama w innym sklepie
Ostatnio zmieniony 15 sie 2015, 11:26 przez WojtekM, łącznie zmieniany 1 raz.
Go Hard Or Go Home
-
harlan
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 36:27
- Życiówka w maratonie: 2:49:35
Skoro on ma się za Boga to zapytaj jego bo skąd my zwykli śmiertelnicy mamy wiedzieć?Wojowniczka40 pisze: Wiem, że to chore, ale z racji tego że jest sprzedawcą butów, a w kazdym razie był jakiś czas temu - w Decathlonie, to ma się za boga wiedzy w tym temacie.
Nike czy Pumy?
- katekate
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
http://www.7store.pl/pl/nike-buty-damsk ... 90-print-5Wojowniczka40 pisze:A gdybyście mieli wybór między Nike a Pumami to które?
Z http://www.7store.pl/ na pewno coś będzie wybierał, a moją rolą jest tylko wybór marki
Nike czy Pumy?
o! te są ładne
wstrętni spamiarze