Pasek od Timex do Endomondo

Awatar użytkownika
markam79
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Chciałbym zakupić ten oto pulsometr: Timex IRONMAN® Road Trainer Heart Rate ( http://www.timex.pl/watches/timex-ironm ... e-t5k719f5 ), mam pytanie odnośnie pasa napiersiowego, czy będzie on współpracował ze smartfonem na androidzie i endomondo?
Proszę o odpowiedź.
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 49:18
Życiówka w maratonie: DNF
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z Endomondo na pewno nie, Endo rozpoznaje tylko paski na bluetooth
Natomiast niektóre telefony (chyba z androidem 4.0 i wyższym) potrafią pracować ze standardem ANT+ (a chyba takie są paski timexa). W związku z tym niektóre aplikacje (może strava?) działałyby na tych telefonach (?).
PB: 1000m - 3:54,7 * 5k - 24:01 * 10k - 49:18 * HM - 2:02:26
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Johnny Żuberek pisze:Z Endomondo na pewno nie, Endo rozpoznaje tylko paski na bluetooth
To nie endomondo a telefon dogaduje się z paskiem. Dodatkowo każdy producent pasków BT podaje listę wspieranych urządzeń.
Johnny Żuberek pisze:Natomiast niektóre telefony (chyba z androidem 4.0 i wyższym) potrafią pracować ze standardem ANT+
Wersja androida nie ma nic do rzeczy to telefon sprzętowo musi obsługiwać protokół ANT+
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:
Johnny Żuberek pisze:Natomiast niektóre telefony (chyba z androidem 4.0 i wyższym) potrafią pracować ze standardem ANT+
Wersja androida nie ma nic do rzeczy to telefon sprzętowo musi obsługiwać protokół ANT+
I tak, i nie, Piechu. Masz rację, że telefon musi sprzętowo obsługiwać ten protokół, ale i tak musi mieć odpowiednie wsparcie o/s, którego chyba w Androidach np. 2.6 nie ma.
Tu jest lista ANT+ w smartfonach:
http://www.thisisant.com/consumer/ant-101/ant-in-phones

Co do Endo, to telefon dogaduje się z paskiem, ale samo Endomondo nie rozpozna, że pasek ANT+ jest spięty ze smartfonem, bo rozpozna tylko bluetooth :)
ZCZASODYSTANSEMZMAGACTWO *** POCHWAŁOZJEBKOPORADNIA *** STARE_DZIEJE *** STARA_KOMENTOWNIA
Obrazek
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oczywiście, że stare wersje androida miały wsparcie. Chociażby stare Xperie z Gingerbread (2.3) nie miały problemu z obsługą ANT+. Tak samo Endo nie miało problemu z odczytem tętna z paska ANT+ na takim telefonie.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
Johnny Żuberek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Aaaa, to przepraszam za wprowadzenie w błąd :)
Po prostu pamiętam, jak przy czujnikach tętna BT pojawiały się adnotacje, że to jedyny standard wspierany przez Endo ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
markam79
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Dziękuję za odpowiedzi, ale nadal mam obawy przed zakupem. Posiadam Xperie Z więc protokół ANT+ jest.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ