Garmin Connect
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:06
- Życiówka w maratonie: brak
- Kwiat
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
1. dodaj etap: 1 mila
2. dodaj etap: przerwa
3. dodaj powtórzenie
4. przenieś 1. i 2. do ramki z powtórzeniem
5. wybierz na górze ramki - 3 razy
Coś takiego w najprostszy sposób.
2. dodaj etap: przerwa
3. dodaj powtórzenie
4. przenieś 1. i 2. do ramki z powtórzeniem
5. wybierz na górze ramki - 3 razy

Coś takiego w najprostszy sposób.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kwiat
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Mnie Garmin nadpisuje każdy trening znajdujący się w zegarku - nawet, jeśli wysyłam go z poziomu kalendarza - więc najlepiej wpakować do kalendarza na dany dzień wszystkie potrzebne treningi i wysłać na zegarek.
-
- Zaprawiony W Bojach
Wysyłasz treningi jeden po drugim? U mnie nadpisuje w takim przypadku. Jeśli wysyłam kolejny trening, gdy poprzedni zapisze się już w zegarku to nie ma problemu.Kwiat pisze:Mnie Garmin nadpisuje każdy trening znajdujący się w zegarku - nawet, jeśli wysyłam go z poziomu kalendarza - więc najlepiej wpakować do kalendarza na dany dzień wszystkie potrzebne treningi i wysłać na zegarek.
Mam 610tke.
- Kwiat
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Akurat w 405 i w 310 - przynajmniej na to wskazuje komunikat na GC przed wysłaniem treningu - są pod tym względem modelami specyficznymi. Dlatego też to co działa w 610, w 405 spowoduje, że znajdujący się w zegarku trening zostanie nadpisany przez nowy trening.
Żeby wysłać więcej niż jeden trening, trzeba umieścić go w kalendarzu (a nie wysyłać bezpośrednio z zakładki, gdzie tworzy się treningi) i dopiero stamtąd wysłać na zegarek. Taki zabieg pozwala na wysłanie na pewno dwóch treningów, ale również nadpisuje zawartość znajdującą się w zegarku.
Żeby wysłać więcej niż jeden trening, trzeba umieścić go w kalendarzu (a nie wysyłać bezpośrednio z zakładki, gdzie tworzy się treningi) i dopiero stamtąd wysłać na zegarek. Taki zabieg pozwala na wysłanie na pewno dwóch treningów, ale również nadpisuje zawartość znajdującą się w zegarku.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
w 310 nie ma problemu z przesyłaniem treningów bezpośrednio z zakładki, bez pośrednictwa kalendarza. Nic się nie nadpisuje. To tak gwoli wyjaśnienia.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- Kwiat
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Sprawdziłem teraz na GC: chodzi o modele 405 i 410. Mea culpa.Piechu pisze:w 310 nie ma problemu z przesyłaniem treningów bezpośrednio z zakładki, bez pośrednictwa kalendarza. Nic się nie nadpisuje. To tak gwoli wyjaśnienia.
- terenowiec
- Wyga
- Życiówka na 10k: 42
Pełny szacunek dla Was za wiedzę w dziedzinie posługiwania się zegarkami i programami do ich obsługi. Dla mnie jesteście informatycznymi geniuszami na poziomie hakerów
. Gdzie i w jaki sposób nauczyliście się obsługi tych urządzeń? Przecież w instrukcji dołączonej do zegarka prawie nic nie ma na ten temat...

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
siadasz i dziobiesz - ot cała tajemnica
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39,11
- Życiówka w maratonie: 3,23,05
zaczynam dopiero poznawac GC i mam pare pytań:
czy w GC da sie stworzyc własny plan treningowy ?
na razie potrafie stworzyć własny trening i przesłać go do urządzenia, ale chciałbym , żeby dany trening powtarzał sie np. co sobotę a inny co czwartek itp. i nie widze jak to zrobić ?
czy jedyna możliwość to ręcznie dopisać ten trening do każdego kolejnego dnia w kalendarzu ? toż to by było bardzo upierdliwe
i jeszcze jedno, czemu aktywności nie widac w kalendarzu ? tylko zaplanowane treningi a nie ma tego co spontanicznie zrobilem bez planu ?
tzn. w statystykach dystansu niby wszystkie aktywnosci sa uwzględnione ale nie widać ich w okienkach kalendarza - tak ma byc ?
i trzecia sprawa: wgrałem Plan Treningowy ze strony Garmina po czym go usunąlem z kalendarza i zaplanowanych ale w zegarku wszystkie treningi z tego planu nadal sa w zakladce "wlasne" .
12 tygodni treningow - jest jakis sposób zeby to usunac poza ręcznym kasowaniem ?
czy w GC da sie stworzyc własny plan treningowy ?
na razie potrafie stworzyć własny trening i przesłać go do urządzenia, ale chciałbym , żeby dany trening powtarzał sie np. co sobotę a inny co czwartek itp. i nie widze jak to zrobić ?
czy jedyna możliwość to ręcznie dopisać ten trening do każdego kolejnego dnia w kalendarzu ? toż to by było bardzo upierdliwe
i jeszcze jedno, czemu aktywności nie widac w kalendarzu ? tylko zaplanowane treningi a nie ma tego co spontanicznie zrobilem bez planu ?
tzn. w statystykach dystansu niby wszystkie aktywnosci sa uwzględnione ale nie widać ich w okienkach kalendarza - tak ma byc ?
i trzecia sprawa: wgrałem Plan Treningowy ze strony Garmina po czym go usunąlem z kalendarza i zaplanowanych ale w zegarku wszystkie treningi z tego planu nadal sa w zakladce "wlasne" .
12 tygodni treningow - jest jakis sposób zeby to usunac poza ręcznym kasowaniem ?
5km - 19:33
10km - 39:11
21km - 1:28:45
42km - 3:23:05
Górski Ultra 100km - 14h
Górski Ultra 100km - 14h
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
ad.1 nie da się, można tylko ręcznie przypisywać trening do konkretnego dnia w kalendarzu
ad.2 błąd synchronizacji lub błąd na stronie GC, spróbuj usunąć widget kalendarza i wstawić go na stronę raz jeszcze
ad.3 czeka Cię usuwanie każdej aktywności po kolei lub reset zegarka
ad.2 błąd synchronizacji lub błąd na stronie GC, spróbuj usunąć widget kalendarza i wstawić go na stronę raz jeszcze
ad.3 czeka Cię usuwanie każdej aktywności po kolei lub reset zegarka
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39,11
- Życiówka w maratonie: 3,23,05
Od wczoraj mialem ok 20 aktywności i niemozliwe, żeby 20 razy był błąd synchronizacji. Wszystko mi sie dobrze synchronizuje ale niestety żadnej aktywności nie widze w kalendarzu ...Piechu pisze: ad.2 błąd synchronizacji lub błąd na stronie GC, spróbuj usunąć widget kalendarza i wstawić go na stronę raz jeszcze
Dodam, że korzystam ze starej wersji bo wersja modern mi nie dziala na firefoxie, ale na nowej mam taki sam widok. Tj. widze tylko to co sam wczesniej wrzuce do kalendarza czyli np. treningi, plany treningowe lub cele ale jakakolwie aktywność spoza planu nie jest wyswietlana. Czy tak powinno to byc ?
5km - 19:33
Górski Ultra 100km - 14h
Górski Ultra 100km - 14h