Odzież Newline

tournier
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czy są wśród Was osoby, które biegają w odzieży Newline? Czy jestescie zadowoleni? Jak Waszym zdaniem ciuchy tego producenta wypadają na tle innych marek?
Będę wdzięczny za uwagi!
PKO
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Moje ulubione ciuchy zarowno na rower jak i do biegania.

kledzik
Awatar użytkownika
darek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Używam leginsów, koszulek, skarpet...
Znane firmy "A...", "N..." i "R..." ze swoim chłamem pt. "60%cotton/40% polyester", który leży w tzw. "sklepach firmowych" niech się schowają. Niestety, jak zauważyłem  ostatnio, ceny u dystrybutora Newline wzrosły o jakąś 1/3 :((
Awatar użytkownika
anton
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

new line to profesjonalna firma szyjąca z opatentowanych materiałów doupointa coolmax, dacron , lycra itd. nie znajdziesz nic leprzego, co najwyżej tej samej klasy. odzież innych marek którą bym polecał to mizuno i asics ale jak narazie są trudno dostępne w Polsce. inne firmy mają "własne Patęty" które są guzik warte!
anton
Marekmtm
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Od kiedy biegam w tych ciuchach nie chcę żadnych innych.
Jest jeszcze inny plusik, po krótszym lub dłuższym oczekiwaniu można dostać każdą rzecz z aktualnego katalogu, a nie jakieś strzępki z poprzednich kolekcji.
Marek
feito
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bardzo sie cieszę że tylu jest entuzjastów NEWLINE, (sam do nich już należę :)) bo będę mógł zadać pytanie.
Słuchajcie.
Osiołkowi w żłoby dano....
Mogę wybrać sobie prezencik na święta. Chciałem kurtkę - zeby zina nie była już taka straszna, a i wiatry jesienne mnie już nie przewiewały.
(zeszły rok dałem radę na zestawie polar+ortalionik ale efekt torby foliowej mnie już przeraża! :o )
napisałem więc do PANA NEWLINA :hej: z prosba o sugestie.

i teraz mam za swoje, bo sugestia brzmi:
W tej chwili mamy w promocji dwie ciekawe rzeczy, które nawet cenowo nie zbliżają sie do tej kurtki. Oczywiście sąto rzeczy Newline.

Bluza Wintershirt - 100 zł
Dres Classic ( kurtka + spodnie) - 230 zł

Dres jest oczywiście z odblaskami i oddychający. W zimie czy też generalnie na chłodne dni można zakładać bluzę pod kurtkę i da to idealne zabezpieczenie.
...
i co tu wybrać ???

propozycja brzmi rozsądnie, ale ja staram się wychodzić już z założenia, że lepiej kupić jedną rzecz a porządniejszą niż 10 takich, które za chwilę będe musiał wymieniac. (bez żadnych zarzutów czy podtekstów do jakości NEWLINA oczywiście)
Może chcecie mi coś poradzić ??

(Edited by feito at 1:29 pm on Oct. 8, 2003)
..a czasem też  b r z y d k i      :)
Awatar użytkownika
miroszach
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:06
Życiówka w maratonie: 3:07:51

Nieprzeczytany post

Nie kupuj tego dresu jesli chcesz go uzywac w zimie !  Zmarzniesz i tyle. Moze ochroni Cie on przed deszczem, czy wiatrem, ale napewno nie jest on na mrozy. Co prawda nie biegalem w nim ale dokladnie ogladalem. Material jest cieniutki jak nic i nie ma zadnego meszku po wewnetrznej stronie. Ten dres Classic jest tylko na jesien albo wiosne i to na te cieplejsze dni.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
feito
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dzieki. A czym byś się kierował przy wyborze?  Tych kurtek jest w katalogu internetowym masa i wszystkie opisane sa w zasadzie jednakowo!
..a czasem też  b r z y d k i      :)
tournier
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Zgadzam się, że dres na zimę nie wystarczy. Mam taki i już teraz jest w nim chłodno jeśli się truchta lub robi pierwsze zakresy.
Awatar użytkownika
RadekW
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Informacja dla feito.
Spróbuję w kilku słowach wyjasnić specyfikę tych dwóch ubiorów, o ile je znam.
Bluza Wintershirt jest prawdopodobnie wykonana z mocno skompresowanego polaru i w środek włożono membranę, która chroni przed przedostawaniem się wiatru i cześciowo deszczu. Bluza ta jest więc bardzo ciepła. Sprawdza się przy dużym mrozie i przy umiarkowanej aktywności (np. jazda rowerem, jazda na nartach biegowych, bieganie małym tempem). jeżeli chciałbym zimą biegać dosyć ostrym tempem - to w tej bluzie możesz się przegrzać.
Dres (kurtka plus spodnie) classik. Potwierdzam słowa moich poprzedników, że ten komplet dresowy jest cienki (został wykonany z poliestru lub poliamidu). Taki ma właśnie być. Dres został wykonany z myślą o zimowym sposobie ubierania się, który zakłada, że pod dres wkładamy ubrania termiczne Bluzę i kalesony), które zachowuja cześć ciepła. Natomiast zadaniem zewnętrznej warstwy (czyli tego dresu) jest ochrona przed wiatrem, sniegiem, deszczem. Reasumując, dres classic jest dobrym wyborem; jednak tu musiałbyś dokupić bieliznę termiczną.
Na marginesie, jeżeli chciałbyś kupić kurtkę do biegania, która będzie miała również parametry termiczne, to New Line oferuje kurtki o nazwie Super Windbreaker Jacket. Kurtki te mają wewnątrz dodatkową warstwę z polidacronu - materiału chroniącego przed utratą ciepła.
Pozdrawiam,
Radek
Awatar użytkownika
Karola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wypróbowałam dziś niedawno zakupione zimowe leginsy i było mi lekko za ciepło, bo temperatura była tak ok. 10-11 st. C. Na pewno na chłodniejsze dni będą świetne, a w innych leginsach zawsze marzłam.
Awatar użytkownika
byn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cze

A słuchaj jak z rozmiarami tego newline-a?!Bo nie wiem...nie mogłem nigdzie znalezc jaki jest rozmiar XL L M.
Pozdrawiam

Dziękuję
BYN
Awatar użytkownika
Karola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam 166 cm wzrostu i kupiłam leginsy w rozmiarze M. S byłyby za szczupłe. Chcieliśmy kupić też męskie (180 cm, ok. 75kg, budowa normalna) leginsy (nie zimowe) i okazało się że rozmiar L miał za wąskie nogawki, a XL nie było.
Ciekawe czy przy zakupach internetowych jest szansa na wymianę ubrania na takie w innym rozmiarze?
ArthurP
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A czy ktoś z Was biegał w ciuchach Nike'a? Chyba nie, bo New Line jest przy tej marce (mowa o wyrobach profesjonalnych do biegania)  daleko w tyle. W Polsce nie widziałem nigdzie Nike'a, i chyba dlatego New Line ma taką opinię.
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
proto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

heh, Artur , nie ma popytu , to i nie ma ciuchow - wiadomo .
Kto w Polsce kupuje technologicznie najlepsza odziez
do biegania - gdy np taka kurtka do biegania kosztowala by ok 800 zlotych .
Oprocz jakosci zaleta Newline jest wlasnie stosunkowo nie wygorowana cena .
A kto z forumowiczow zna takie firmy jak Gonso, TAO lub Odlo  ?
[i]swim - bike - run [/i]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ