Hej, Cały zadowolony biegam sobie w swoich NB 830 ale nadchodząca zima, moja pierwsza biegacza zima skłania mnie do pytania: w jakich butach biegać, gdy biało na dworze? W czym Wy biegacie, czy dotychczasowe buty się nadają ??
Pozdrawiam
Istota ludzka powinna umieć zmieniać pieluszki, zaplanować inwazję, zarżnąć wieprza, sterować statkiem, zaprojektować budynek, napisać sonet, (...), ugotować smaczny posiłek, walczyć skutecznie, umrzeć bohatersko. Specjalizacja jest dla insektów.
powiem Ci, że biegam sobie juz z 8 lat, od pięciu lat również zimą (w kazdej pogodzie i niezaleznie od ujemnej temperatury-rekord -18C) i uzywam zimą tych samych bucików co latem.
od kilku lat uzywam botków Pumy-nie pamietam nazwy obecnego modelu, musiałbym sprawdzić. zuzyłem juz cztery pary Pum i b. sobie chwale. ani mróz, ani wilgoć ze sniegu nie sa w stanie im dac rady.
czasem tylko jak jest lód na nawierzchni to zastanawiam sie czy nie założyć butów górskich i nie podpiąć raków-:)
Na zime mam buty trialowe z dlugimi wypustkami na podeszwie, dzieki temu nie slizgaja sie na sniegu.
W lecie ich nie uzywam zeby sie nie poscieraly na asfalcie.