Puma
- Toyota
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Pytanie troche ni z gruszki ni z pietruszki, ale mam sentyment do tej firmy jeszcze z czasów komunizmu (miałam taką koszulkę chyba od cioci z niemiec, co "rosła" razem ze mną przez dwa czy trzy lata
). Nie widziałam, żeby na forum cokolwiek się mówiło o produktach Pumy, więc chcialam zapytać, czy macie w tej materii jakieś doświadczenia. Słowem, czy firma jest mało popularna, czy beznadziejna?

- Marcin 1979
- Wyga
JA też lubie rzeczy Pumy. Ostatnie dwie pary butów to Pumy właśnie, ale trudno żeby ich produkty zyskiwały na popularności skoro są tak słabo dostępne. W katowicach i okolicach nie ma żadnego sklepu firmowego. Strona www podaje że produkty Pumy dostępne sąw GO SPORT okej są 2 pary butów i kilka koszulek, a jak chciałem skontaktować się z jakimś przedstawicielem Pumy na polskę to okazało się że pod adres e-mail podany na stronie (jedyna forma kontaku) żadna poczta nie dochodzi
. A naprawde chciałbym sobie kupić spodnie do biegania na zime. Naprawde mi się podobają, ale nie wiem GDZIE.

Zimowy podpis
Huhuha huhuha
Huhuha huhuha
- Irko S
- Zaprawiony W Bojach
Puma jest ok.
Sklep firmowy Real D. Górnicza.
Stała atrakcyjna oferta Macro Cash cała Polska. ( buty ).
Ostatnio kupiłem Puma Fluent za 157,38. Te buciki kosztowały w sklepie firmowym rok temu 380 PLN.
Generalnie można kupić Pumy do biegania poniżej stówy i można w nich biegać bez kontuzji. Sprawdziłem i przetestowałem. Rewelacyjne są Pumy Huriccane. Super leżą na nodze. Na każdą nawierzchnię. Osobiście dla mnie nr. 2. Jedynie w Nike Icarus biegało mi się tak długo konfortowo. Cena huriccane ostatnio 132 PLN.
Jedyną wadą butów puma jest to,że są niemodne.
Sklep firmowy Real D. Górnicza.
Stała atrakcyjna oferta Macro Cash cała Polska. ( buty ).
Ostatnio kupiłem Puma Fluent za 157,38. Te buciki kosztowały w sklepie firmowym rok temu 380 PLN.
Generalnie można kupić Pumy do biegania poniżej stówy i można w nich biegać bez kontuzji. Sprawdziłem i przetestowałem. Rewelacyjne są Pumy Huriccane. Super leżą na nodze. Na każdą nawierzchnię. Osobiście dla mnie nr. 2. Jedynie w Nike Icarus biegało mi się tak długo konfortowo. Cena huriccane ostatnio 132 PLN.
Jedyną wadą butów puma jest to,że są niemodne.
- Marcin 1979
- Wyga
Dzięki Irko S jakby to odemnie zależało to dostałbyś 6 B.
W najbliższym czasie wybieram się w związku z tym do Dąbrowy.
W najbliższym czasie wybieram się w związku z tym do Dąbrowy.
Zimowy podpis
Huhuha huhuha
Huhuha huhuha
- Pit
- Zaprawiony W Bojach
Też jestem pumolubem choc ostatnio przerzuciłem się na NB bo puma mi siadła z ofertą i jakoś nie mogłem nic dobrać. A w ostatnio coś mi się obiło że własnie puma jest trendy choc zupełnie nie wśród osób aktywnych sportowo:)
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
- Toyota
- Rozgrzewający Się
Właśnie byłam dziś w sklepie pumy i na półce z butami biegowymi stały dwa przeciętnego wyglądu butki, z twardą podeszwą nie sprawiające wrażenia lepszego niż większość podrób z bazaru 
Było za to sporo dosyć ciekawych butów pod tytułem "cross training". Do czego one są? Bo niektóre były naprawdę fajne. Nigdy wcześniej nie kupowałam markowych adików, bo zwyczajnie uważałam, że to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Nawet teraz biegam w podróbach reeboka, ale są fantastyczne - dobrze pasują i miękko się w nich biegnie. Obiecałam sobie jednak, że jeżeli będę biegać dlużej (bo to dopiero miesiąc) to kupię sobie "prawdziwe" buty do biegania. Zaczynam się więc rozglądać, ale w tych kilku sklepach, w których byłam wyraźnie nikt nie kupuje butów po to, żeby w nich biegać. Sprzedawcy patrzą na mnie podejrzliwie, a jak pytam o "buty do biegania na okres jesienno-zimowy" to już w ogóle widzę popłoch w oczach
A może coś takiego w ogóle nie istnieje, a ja mam wymagania z księżyca? 

Było za to sporo dosyć ciekawych butów pod tytułem "cross training". Do czego one są? Bo niektóre były naprawdę fajne. Nigdy wcześniej nie kupowałam markowych adików, bo zwyczajnie uważałam, że to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Nawet teraz biegam w podróbach reeboka, ale są fantastyczne - dobrze pasują i miękko się w nich biegnie. Obiecałam sobie jednak, że jeżeli będę biegać dlużej (bo to dopiero miesiąc) to kupię sobie "prawdziwe" buty do biegania. Zaczynam się więc rozglądać, ale w tych kilku sklepach, w których byłam wyraźnie nikt nie kupuje butów po to, żeby w nich biegać. Sprzedawcy patrzą na mnie podejrzliwie, a jak pytam o "buty do biegania na okres jesienno-zimowy" to już w ogóle widzę popłoch w oczach

-
- Zaprawiony W Bojach
he he już była o tym dyskusja w Polsce jesteś zdany na własne doświadczenia i interek np. TU no i poszukaj na forum.
a jak Cię pocieszy to dodam że ja mam dużą nawet bardzo (305 mm) stope i właściwie to jak chcę kupić buty to organizuje polowanie z nagonką! no bo jeszcze jestem pronatorem i potrzebuje butów z systemem. Jak chcesz zrobić jaja to spytaj kiedyś w jakimś polskim sklepie o buty dla pronatora - tylko uważaj bo jak spytasz panienki to mogą wezwać ochronę i oskarżyć o molestowanie seksualne!
(Edited by MarekC at 5:50 pm on Aug. 29, 2003)
a jak Cię pocieszy to dodam że ja mam dużą nawet bardzo (305 mm) stope i właściwie to jak chcę kupić buty to organizuje polowanie z nagonką! no bo jeszcze jestem pronatorem i potrzebuje butów z systemem. Jak chcesz zrobić jaja to spytaj kiedyś w jakimś polskim sklepie o buty dla pronatora - tylko uważaj bo jak spytasz panienki to mogą wezwać ochronę i oskarżyć o molestowanie seksualne!
- Toyota
- Rozgrzewający Się
Quote: from MarekC on 5:44 pm on Aug. 29, 2003
Jak chcesz zrobić jaja to spytaj kiedyś w jakimś polskim sklepie o buty dla pronatora - tylko uważaj bo jak spytasz panienki to mogą wezwać ochronę i oskarżyć o molestowanie seksualne!

- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Napewno oglądacie relacje z MŚ w LA - głownym sposorem tych zawodów jest własnie Puma - na Eurosporcie jest fajna reklama Pumy ( ta z Dżinem ) i są w niej świetne buciki w szałowych kolorach 
Tylko dlaczego nie ma ich w Polsce

Tylko dlaczego nie ma ich w Polsce

[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
( Iz 40, 30-31 )
( Iz 40, 30-31 )
- mesz
- Wyga
- Życiówka w maratonie: 3:51+
Nie wiem czy te kolorowe buciki nadają się do biegania, czy właśnie do śpiewania w chórze czy namiętności
. W toruniu sklep firmowy to po prostu MODA SPORTOWA, a buty do biegania to najprostsze modele, o których nie ma za dużo w necie.
Inna sprawa że są one całkiem dobre - o ile nie interesujecie się rzeczami typu pronacja, stabilność itd.
W Puma Eureka przebiegłem ponad 1 tys. km i są w dobrym stanie. Czyli jakość jest O.K. !

Inna sprawa że są one całkiem dobre - o ile nie interesujecie się rzeczami typu pronacja, stabilność itd.
W Puma Eureka przebiegłem ponad 1 tys. km i są w dobrym stanie. Czyli jakość jest O.K. !
- anton
- Wyga
Puma specjalizuje się w robieniu butów piłkarskich, o robieniu butów biegowych to moim zdaniem za wiele nie wiedzą. O amortyzacji chyba też nie słyszeli. Firma puma robi buty przedewszystkim piłkarskie i fashin czy jak to sie tam nazywa. Do chodzenia na disco mogą być ale nie do sportu wierzcie mi!
anton
- Irko S
- Zaprawiony W Bojach
Dodam jeszcze,ze Asics specjalizuje się w butach do siatkówki a Nike do koszykówki....przecież to bzdura Anton..sam wiesz.
Puma robi dobre buty do biegania tak samo jak i Nike i Asisc.
Puma robi dobre buty do biegania tak samo jak i Nike i Asisc.
- Marcin 1979
- Wyga
To już wiem dlaczego sąsiedzi patrzą się na mnie jak na idiote. Oni po prostu myślą, że o 16 ja wybiegam na disco 

Zimowy podpis
Huhuha huhuha
Huhuha huhuha
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
Anton - skąd Ty czerpiesz taką wiedzę
Ty chyba Pumy nie lubisz albo myslisz, ze to co można spotkac u nas w sklepach to juz wszysko na co Pume stac.
Jak to Puma nie wie co to amortyzacja - przepraszam ale chyba to Ty nie wiesz. Różne firmy rozwijały sie na swój sposób, każda stosowała inny sposób amortyzacji. Puma wybrała i konstruowała systemy powietrzne, najpierw był TRINOMIC a najnowszym ich dziełem jest system CELL i jego odmiany. Bardzo podobne są AIR Nike i HEXALITE Reeboka a są moze i słabsze.
Jest wiele świetnych butów z Pumy tylko, ze nie mamy do nich dostepu. Jest u mnie w Tychach taki mały sklepik, gdzie można spotkac pojedyńcze okazy róznych butów miedzy innymi z Pumy. Zapoznałem sie tam z butem Puma Super Fly i zapewniam, że jest on konkurencyjny wsród wielu znacznie droższych.
Puma - to dobre buty, jedynym ich problemem ( albo naszym ) jest niemozliwośc ich kupowania w Polsce
(Edited by Dawidek at 11:17 am on Aug. 31, 2003)

Jak to Puma nie wie co to amortyzacja - przepraszam ale chyba to Ty nie wiesz. Różne firmy rozwijały sie na swój sposób, każda stosowała inny sposób amortyzacji. Puma wybrała i konstruowała systemy powietrzne, najpierw był TRINOMIC a najnowszym ich dziełem jest system CELL i jego odmiany. Bardzo podobne są AIR Nike i HEXALITE Reeboka a są moze i słabsze.
Jest wiele świetnych butów z Pumy tylko, ze nie mamy do nich dostepu. Jest u mnie w Tychach taki mały sklepik, gdzie można spotkac pojedyńcze okazy róznych butów miedzy innymi z Pumy. Zapoznałem sie tam z butem Puma Super Fly i zapewniam, że jest on konkurencyjny wsród wielu znacznie droższych.
Puma - to dobre buty, jedynym ich problemem ( albo naszym ) jest niemozliwośc ich kupowania w Polsce

(Edited by Dawidek at 11:17 am on Aug. 31, 2003)
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
( Iz 40, 30-31 )
( Iz 40, 30-31 )