Adidas Response Trail 20

Awatar użytkownika
MadameRose
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42.20
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wczoraj wreszcie kupiłam swoje pierwsze buty trailowe. Oczywiście moje nowe "cacko" jeszcze chwilę poczeka na pierwszy test, bo w centrum Katowic nie ma gdzie ich wypróbować, stąd moja prośba o Wasze wrażenia. Czy ktoś posiada model Adidasa Response Trail 20 i czy jesteście zadowoleni?
PKO
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Mam takie od tygodnia czy dwóch, zatem zaczynamy je męczyć niemal jednocześnie.

Fajny, miękki papuć, ale szkoda go marnować na asfalcie, ja go używam tylko w górach :)
Awatar użytkownika
MadameRose
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

gocu pisze:Mam takie od tygodnia czy dwóch, zatem zaczynamy je męczyć niemal jednocześnie.

Fajny, miękki papuć, ale szkoda go marnować na asfalcie, ja go używam tylko w górach :)
Nie, nie...nie mam w planach ich ścierać na asfalcie ;) Generalnie nabyłam je z myślą o startach w terenie, parku w moim rodzinnym mieście, gdzie szosówki się strasznie ślizgają, no i oczywiści ewentualnym bieganiu w śniegu. No nic...jak będziesz mógł coś więcej o nich napisać, będę wdzięczna za komentarz. :)
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A po co mam pisać, przecież już je kupiłaś i zbierasz o nich dane równo ze mną ;)
Awatar użytkownika
MadameRose
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pierwsze kilometry w tych butach za mną. Spisują się całkiem dobrze jak na razie. Przebiegłam w nich zawody (11 km z hakiem) i ponad 19 km po lesie, polach i łąkach w deszczu. Przede wszystkim są bardzo wygodne i można zapomnieć, że biega się w butach. Mimo tego, że to trail dobra amortyzacja. Gdyby jeszcze tak nie przemakały (brak gortexu) byłyby idealne. No i niestety ślizgają się na odrobinie lodu jak szosówki.
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przemakanie mi nie przeszkadza, dopóki się biegnie to jest ciepło :)

A co do lodu - znasz jakieś buty, które by się na lodzie nie ślizgały?
Awatar użytkownika
MadameRose
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

gocu pisze:Przemakanie mi nie przeszkadza, dopóki się biegnie to jest ciepło :)

A co do lodu - znasz jakieś buty, które by się na lodzie nie ślizgały?
Gdzieś czytałam o jakimś modelu z kolcami, którym nie straszny żaden lód, ale to chyba obuwie poza zasięgiem amatorów... :)
No nic...trzeba będzie coś kombinować, bo nie chcę za każdym razem przy kilkustopniowym mrozie wpadać w szał :P
Awatar użytkownika
Jarko1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja również kupiłem te buciki. Czekam na pierwszy śnieg jak Ty :)
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Na co? Na pierwszy śnieg? :)))

https://picasaweb.google.com/1121928688 ... ibekCzupel - pierwszy śnieg jest już od kilku tygodni :)
Hipokrytes
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Od niedawna latam w Adidas Response Trail 20, tyle że gtx czyli w wersji z goretexem. Zrobiłem w nich ca 100 km. Biegam w podmiejskich lasach z przelotami po asfalcie, kostce i szutrowych drogach. W trudniejszych warunkach (mokro, błoto, śnieg) dzielnie trzymają się drogi. Wygodnie (przyzwoita amortyzacja), sucho, stopa się nie przegrzewa. Na asfalcie nie czuć dyskomfortu, chyba że oblodzony ale na to nie ma rady. Póki co jestem zadowolony, ale odpowiednim testem będzie dopiero prawdziwa zima.
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dołączyłem do grona posiadaczy :) . Mam szeroką stopę i niespodziewanie wlazłem w nie. Co ciekawe, jest nawet wygodnie :) , bo na "asfaltowe" Response'y nie miałbym pod tym względem żądnych szans. Testy będą od czwartku, wrażeniami podzielę się tu i na blogu. Póki co: designersko - groźne, ale tym mnie skusiły. Kolor - zielony - już zyskały przydomki: "żabki", "krokodylki" ;) . Mnie to umaszczenie bardzo się podoba, muszę się nim nacieszyć do pierwszego błota. Sznurówki - mam wysokie podbicie i są dziwnie krótkie, podwójne przewiązywanie wymaga nieco zdolności manualnych ;) . Amortyzacja - na razie łaziłem po chacie, podskakiwałem, skipowałem...przy mojej równo 3-cyfrowej wadze nadzwyczaj dobra, duży komfort. Przewiewność - nie obawiam się przemakania, nie jestem fanem gore, jeśli bym nabył membranowe, to jedynie jako but okazjonalny, na konkretne warunki (duży śnieg, góry, taplanie w błocie)...Poprzednie zimy biegałem w butach ze zwykłą siateczką i nie miałem problemu z wychładzaniem stóp, woda szybko odparowywała. Reszta uwag po teście.
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gocu pisze:Na co? Na pierwszy śnieg? :)))

https://picasaweb.google.com/1121928688 ... ibekCzupel - pierwszy śnieg jest już od kilku tygodni :)
A przy okazji, co masz za stuptuty założone do biegania po tym śniegu? :D
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To są stoptuty Raidlight, ale jakoś nie mogę do nich linka teraz znaleźć - może już takich nie robią.

W każdym razie - nie polecam, bo się prują, a poza tym długość paska pod podeszwą reguluje się zaciskiem na gumce - nie trzyma to ani chwili :/
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gocu pisze:To są stoptuty Raidlight.

W każdym razie - nie polecam, bo się prują, a poza tym długość paska pod podeszwą reguluje się zaciskiem na gumce - nie trzyma to ani chwili :/
Dzięki za info. Tak się przyglądałem i tak obstawiałem :) . No i dzk za cenną wskazówkę co do jakości :)...Zimy nadal nie widać na nizinach, ale taki gadżet mógłby w śniegu, czy lesie się przydać. A jak Ci się biega w Response'ach?
P@weł...

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Fotki z życia wzięte

New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ